Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek fajtatiszta?

Szerintetek fajtatiszta?

Figyelt kérdés

Sokan mondják a kutyámra hogy nem fajtatiszta border mert rövidebb a szőre az átlagnál és kisebb is. Ahonnan hoztuk ott láttam az állítólagos szüleit,legalábbis a "tenyésztő" azt mondta hogy ők azok.Az sem bánom ha nem,mert imádom,de tudni szeretném,hogy igazat mondott-e a gazdája.Egyébként 6 hónapos kislány.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2012. nov. 6. 13:00
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
Ha a papír nem, akkor szerintetek mi igazolja a fajtatisztaságot Okoskák?
2012. nov. 6. 15:27
 22/57 anonim ***** válasza:

mondjuk egy DNS vizsgálat ...

Régen volt egy kutyád elvitted szemlére ha ott megfelelt akkor kaphatott B törzskönyvet. Fogalmad sem volt ki fia borja.

2012. nov. 6. 15:35
 23/57 Ilyent ***** válasza:
30%

69%-os

Nem fogják ezt a dolgot soha megérteni hiába is magyarázod nekik. Azt hiszik hogy Tk komoly procedúra csinálni.

És mi igazolja a fajtatisztaságot??? Csakis a küllem

2012. nov. 6. 15:37
 24/57 anonim ***** válasza:
100%

"mondjuk egy DNS vizsgálat ..."

DNS vizsgálattal nem lehet megállapítani a kutya fajtáját, csak azt, hogy egy kutya egy adott szülőnek a kölyke-e, vagy sem.

2012. nov. 6. 15:46
 25/57 anonim ***** válasza:
43%

ilyent:

Igazad van nem egy nagy dolog törzskönyvet csináltatni. írtam én már az előző lapon, hogy hozzanak egy kutyát éppen lesz törzskönyve amelyik fajtához hasonlít... erre nem válaszoltak nekem , hogy attól fajtatiszta lesz?

2012. nov. 6. 15:52
 26/57 anonim ***** válasza:
79%

Ilyent, meg a többi sületlen, meg azt nem fogja megérteni soha, hogy a világ nem csak Magyarországból áll, Magyarország pedig nem csak söpredékek gyülekezete, ahol mindenki csak azon van, hogyan lehetne nulla munkával a másikat minél jobban átb@szva nagy haszonra szert tenni.

Vannak tisztességes tenyésztők akiket azonban nem az tesz azzá, hogy törzskönyveztetik a kutyájukat, hiszen ez egy alap dolog.

És vannak még az országban olyan emberek is, akiknek fontos, hogy a kutyájuk igazoltan jó helyről származzon, mert komoly céljuk van az adott egyeddel.

Elegem van már az olyan barmokból aki szerint ha valaki van olyan igényes, hogy törzskönyvezett kutyát vesz, jó helyről, utánajárva, az mind sznob, meg köcsög. Nekik nem adatott meg, mert igénytelenek, vagy tudatlanok, ezért pocskondiáznak, vádaskodnak.

2012. nov. 6. 15:54
 27/57 anonim ***** válasza:
DNS vizsgálat, persze. :) Akinek "nem kell a papír, mert drága" az majd pont DNS vizsgálatot fog csináltatni! De én azt kérdeztem, hogy ha van egy szerinted fajtatiszta kutyád, de nem tudod igazolni semmivel, akkor hogyan győzöl meg engem arról, hogy fajtatiszta? A kedvemért megcsináltatod a DNS vizsgálatot? Felkutatod a szülőket és ha nekik sincs papírjuk, akkor azonkak illetve az összes felmenőnek visszamenőlegesen szintén megcsináltatod?
2012. nov. 6. 16:01
 28/57 anonim ***** válasza:
29%

ok hülyeség volt írni a DNS vizsgálatot kint ez jól működik a tenyésztéssel együtt de itthon nem.

Nem akarnálak győzködni nézz meg a kutyát és utána dönts.

Nem a papír a lényeg...

És ha keveréket veszel törzskönyvvel? Gondolod a szaporítótelepeken mikor becsúszik egy s más fajta akkor nem azokra törzskönyveznek akikre hasonlítanak?

Szerinted észreveszed ha egy bologneset összetesznek egy havanesevel?

2012. nov. 6. 16:08
 29/57 Ilyent ***** válasza:

"Tisztességes" tenyésztők teszerinted a föld alól vagy az égből pottyantak ide??? "mert komoly céljuk van az adott egyeddel" Pl a továbbtenyésztés.

És én arról nem tehetek hogy neked bele kell szakadnod a munkába. Ki így ki úgy csinál pénzt ahogy tud.

2012. nov. 6. 16:12
 30/57 anonim ***** válasza:
érdemes elolvasni a cikket... :O, [link]
2012. nov. 6. 16:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!