Póráz! Hogy is van?
Van egy labradorom, okos nevelt kutya, láb mellett sétál, 100%osan behívható abszolút barátságos nyugodt kutya és nem sokat van pórázon! Mindig van aki b@szogasson, hogy kösse meg a kutyát meg szájkosár vagy rendőr hív.. (hol ott láb mellett megy végig)
Arra gondoltam ha veszek egy elektromos nyakörvet (amit persze nem használnék csak ráraknám a kutyára) akkor is kell póráz? Mert én úgy gondolom, hogy az elektromos nyakörv egy láthatatlan póráz nem?:D
Lehet kulturáltan és lehet köcsögmódon sétálni póráz nélkül... Csomó dolgot lehet említeni ami kötelező és sokan nem tartják be ez ilyen..
A te esetedben aki normális az behívta volna a kutyáját mielőtt oda érne(márha képes rá) Én bejáratok előtt mindig magamhoz hívom. Ha kutya jön szembe akkor is előbb egyeztetek hogy mehet e stb.
Napokban nekem is volt hogy fenyegetőznöm kellet már hogy végre megkösse valaki a kutyáját.. A vér tacskó keverék neki ment a kisebbik kutyámnak (akivel amúgy is agressziós problémák vannak. Nah mind1 ) a srácnak már szólnom kellet hogy ha nem hívja magához akkor felrúgom a kutyát.. behívni persze nem tudta úgy kellet levadásznia.. pár nappal később találkoztunk ugyan ezzel a gyerekkel viszont a nagy kutya volt nálam... alig győzte magához könyörögni-.-
Pórázzal és anélkül sétáltatók között egyaránt van bunkó-nemtörődöm és normális ember is. NEM A PÓRÁZ A LÉNYEG.
Aki fél a kutyától, az a pórázon lévő kutyától is retteg, TAPASZTALAT!
Ha látják, hogy normálisan a lábam mellett jön, mert visszahívom, ha jönnek szemben, vagy DIREKT odaszólok a kutyámnak, hogy menj szépen tovább, akkor látják-érzik, hogy nincs mitől félni.
Aki meg utálja a kutyákat az póráz nélkül és pórázzal is beszól.
Olyan hely nincs, ahol ne lenne ember egy városban...akkor mindenhol vigyem pórázon??? Hát nem.
Már nyáron is elég volt, hogy a Duna parton 10 méterenként kellett visszahívni láb mellé, annyi ember volt lent...kifejlesztettem azt a taktikát, hogy nem hívtam láb mellé, csak egy "tovább" vezényszót kapott, amire semmi szüksége nem volt, de az embereket ez megnyugtatja :) Gyerekeseknél, idős bottal járó embereknél persze megfogtam. Horgászokat, bringásokat kikerülte...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!