Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Póráz! Hogy is van?

Póráz! Hogy is van?

Figyelt kérdés

Van egy labradorom, okos nevelt kutya, láb mellett sétál, 100%osan behívható abszolút barátságos nyugodt kutya és nem sokat van pórázon! Mindig van aki b@szogasson, hogy kösse meg a kutyát meg szájkosár vagy rendőr hív.. (hol ott láb mellett megy végig)

Arra gondoltam ha veszek egy elektromos nyakörvet (amit persze nem használnék csak ráraknám a kutyára) akkor is kell póráz? Mert én úgy gondolom, hogy az elektromos nyakörv egy láthatatlan póráz nem?:D

2012. okt. 25. 13:26
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:

Lehet kulturáltan és lehet köcsögmódon sétálni póráz nélkül... Csomó dolgot lehet említeni ami kötelező és sokan nem tartják be ez ilyen..

A te esetedben aki normális az behívta volna a kutyáját mielőtt oda érne(márha képes rá) Én bejáratok előtt mindig magamhoz hívom. Ha kutya jön szembe akkor is előbb egyeztetek hogy mehet e stb.

Napokban nekem is volt hogy fenyegetőznöm kellet már hogy végre megkösse valaki a kutyáját.. A vér tacskó keverék neki ment a kisebbik kutyámnak (akivel amúgy is agressziós problémák vannak. Nah mind1 ) a srácnak már szólnom kellet hogy ha nem hívja magához akkor felrúgom a kutyát.. behívni persze nem tudta úgy kellet levadásznia.. pár nappal később találkoztunk ugyan ezzel a gyerekkel viszont a nagy kutya volt nálam... alig győzte magához könyörögni-.-

2012. nov. 9. 17:24
 42/47 anonim ***** válasza:
Diesel! De arra is reagálj már, h mi a helyzet KisPiroskával :)
2012. nov. 9. 17:29
 43/47 anonim ***** válasza:
ha Kispiroska jön szembe megkötöm.. látni embereken ha aggasztja őket a szitu. Már volt rá példa.. meg is köszönte a csaj hogy megkötöttem..
2012. nov. 9. 17:30
 44/47 anonim ***** válasza:
Nem biztos h látod. És ha nem KisPrisoka jön, hanem NagyBéla, aki ugyan nem fél tőlük, de utálja őket, és minden lehetőséget megragad h összeakassza a bjuszt?
2012. nov. 9. 18:48
 45/47 anonim ***** válasza:
Egyénként itt már leírtam egyszer de azért leírom az aki krónikusan retteg a kutyáktól az így is úgy is átmegy az út másik oldalára... És azt is írtam már hogy a lehető legkulturáltabban csinálom.. Nem megy oda senkihez ha meg olyan helyen vagyunk ahol 1-1 lézengő embernél több van ott már megkötöm.
2012. nov. 9. 18:59
 46/47 Szilvi & Argos ***** válasza:

Pórázzal és anélkül sétáltatók között egyaránt van bunkó-nemtörődöm és normális ember is. NEM A PÓRÁZ A LÉNYEG.

Aki fél a kutyától, az a pórázon lévő kutyától is retteg, TAPASZTALAT!

Ha látják, hogy normálisan a lábam mellett jön, mert visszahívom, ha jönnek szemben, vagy DIREKT odaszólok a kutyámnak, hogy menj szépen tovább, akkor látják-érzik, hogy nincs mitől félni.

Aki meg utálja a kutyákat az póráz nélkül és pórázzal is beszól.

Olyan hely nincs, ahol ne lenne ember egy városban...akkor mindenhol vigyem pórázon??? Hát nem.

Már nyáron is elég volt, hogy a Duna parton 10 méterenként kellett visszahívni láb mellé, annyi ember volt lent...kifejlesztettem azt a taktikát, hogy nem hívtam láb mellé, csak egy "tovább" vezényszót kapott, amire semmi szüksége nem volt, de az embereket ez megnyugtatja :) Gyerekeseknél, idős bottal járó embereknél persze megfogtam. Horgászokat, bringásokat kikerülte...

2012. nov. 9. 20:21
 47/47 anonim ***** válasza:
Az a baj hogy túl barátkozós.. és ha nem hívom magamhoz akkor odamegy ahozz aki tetszik neki.. erről meg nem is tudom hogy hogy kéne lenevelni.. Még kicsi remélem idővel kinövi..
2012. nov. 9. 22:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!