Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy 4 hónapos keverék...

Van egy 4 hónapos keverék kiskutyám. Elég nagy udvarunk van, de én szeretném sétáltatni. Lehet? Ha megpróbálom akkor nagyon húz, vagy éppen leül, és nem mozdul. Ülni már tud, de ezt hogyan tanítsam meg neki? Little Red nincs ötleted?

Figyelt kérdés

2012. okt. 21. 20:37
 1/5 anonim ***** válasza:
36%
A pórázhoz szoktatáshoz nagyon sok türelem kell. Ráadásul az a kutya, amelyik a kertben szabadon futkározhat, nem akarja a kötöttséget. Ezért húz maga után, ha ráteszed a pórázt. Próbálkozzál juti falatokkal úgy, hogy a kezedben tartod, miközben a kezedet magad mellett lógatod. Amikor úgy érzed, hogy már "megdolgozott" érte, állj meg, dicsérd meg és add oda neki. Talán sikerül javítani a helyzeten.
2012. okt. 21. 20:43
 2/5 anonim ***** válasza:
88%

Köszi, h engem kérdezel :)

Hogyne lehetne, sőt kell, hisz a séta során kommunikál, és van lehetősége más kutyákkal is megismerkedni.

Ha húz, akkor állj meg, míg nem lazul a póráz, vagy amint túlmegy a lábadon és húz, fordulj meg az ellenkező irányba. Tudom, hülyén mutathat, h forgolódsz mint egy ringispil, de jót tesz :) Viszont tanítás közben ne feledd, még kölyök, ne várj tőle mindent azonnal 100%-osra.

Ha leül és nem mozdul, akkor pedig csalogasd jutifalattal.

2012. okt. 21. 20:43
 3/5 A kérdező kommentje:
köszön a válaszod első! :D Little Red téged pedig azért kérdezlek mert szinte minden kutyás kérdéshez jó választ írsz! :) Ahogy most is! De akkor majd holnap kipróbálom azokat amiket mondtatok! :))
2012. okt. 21. 20:49
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne csak 1-1 napig próbáld őket :)

Én is próbáltam anno a kutyusommal a forgolódós módszert (szintén kölyök volt még), nagyjából neki tök mindegy volt, hogy merre mentünk, ő baromira élvezte azt is, hogy 5 méterenként megfordultunk :D

Nekünk az vált be, hogy amikor befeszült a póráz, megálltam, rászóltam, hogy lassan (értelemszerűen először meg kell értenie ezt a szót), majd ha rám nézett, akkor indultunk tovább.

2012. okt. 22. 08:57
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nos, nekünk ezzel a megállok, ha húz módszerrel azt sikerült sajnos elérnünk, hogy a kutya képtelen lassítani, hanem ha húz és megrántom a pórázt, azonnal leül és megvár, majd ha mellélépek, akkor indulna tovább a saját tempójában. Szóval ezt nem csináltuk jól. Nekem az jött be ezek után, hogy a kutyát rövid pórázra vettem, hogy ne tudjon se előre menni, se lemaradni. Igyekeztem teljesen magamra vonni a vigyelmét, vagy szavakkal vagy jutufalattal. Majd együtt elindultunk. Nem tudott előremenni sem lemaradni. Közben beszéltem hozzá és dícsértem. Aztán amikor már így jól ment, folyamatosan lazítottam a pórázon, úgy, hogy ő ne vegye észre, majd már a laza pórázon mentünk így tovább. Ezzel a módszerrel tanítottam meg a lassíts és gyorsíts parancsra is.
2012. okt. 22. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!