Van egy 4 hónapos keverék kiskutyám. Elég nagy udvarunk van, de én szeretném sétáltatni. Lehet? Ha megpróbálom akkor nagyon húz, vagy éppen leül, és nem mozdul. Ülni már tud, de ezt hogyan tanítsam meg neki? Little Red nincs ötleted?
Köszi, h engem kérdezel :)
Hogyne lehetne, sőt kell, hisz a séta során kommunikál, és van lehetősége más kutyákkal is megismerkedni.
Ha húz, akkor állj meg, míg nem lazul a póráz, vagy amint túlmegy a lábadon és húz, fordulj meg az ellenkező irányba. Tudom, hülyén mutathat, h forgolódsz mint egy ringispil, de jót tesz :) Viszont tanítás közben ne feledd, még kölyök, ne várj tőle mindent azonnal 100%-osra.
Ha leül és nem mozdul, akkor pedig csalogasd jutifalattal.
Ne csak 1-1 napig próbáld őket :)
Én is próbáltam anno a kutyusommal a forgolódós módszert (szintén kölyök volt még), nagyjából neki tök mindegy volt, hogy merre mentünk, ő baromira élvezte azt is, hogy 5 méterenként megfordultunk :D
Nekünk az vált be, hogy amikor befeszült a póráz, megálltam, rászóltam, hogy lassan (értelemszerűen először meg kell értenie ezt a szót), majd ha rám nézett, akkor indultunk tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!