Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Póráz! Hogy is van?

Póráz! Hogy is van?

Figyelt kérdés

Van egy labradorom, okos nevelt kutya, láb mellett sétál, 100%osan behívható abszolút barátságos nyugodt kutya és nem sokat van pórázon! Mindig van aki b@szogasson, hogy kösse meg a kutyát meg szájkosár vagy rendőr hív.. (hol ott láb mellett megy végig)

Arra gondoltam ha veszek egy elektromos nyakörvet (amit persze nem használnék csak ráraknám a kutyára) akkor is kell póráz? Mert én úgy gondolom, hogy az elektromos nyakörv egy láthatatlan póráz nem?:D

2012. okt. 25. 13:26
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:

én csak azt mondtam hogy ha valaki nem tudja pórázal kezelni a kutyát az veszélyesebb mint a kezelhető kutya póráz nélkül...

A Korom Gáborék tettek önkormányzatoknál kisérletet arra hogy legyen ilyen városikutyás vizsga amivel lehetne póráznélkül sétáltatni kutyát.. De még nem igazán tartanak vele sehol csoda hogy meghalgatták őket..

2012. okt. 26. 10:52
 22/47 anonim ***** válasza:

"én csak azt mondtam hogy ha valaki nem tudja pórázal kezelni a kutyát az veszélyesebb mint a kezelhető kutya póráz nélkül..."

A pórázos kutya - legyen az jól nevelt vagy sem - sokkal biztonságosabb, mint a póráz nélküli.

De arra még mindig senki nem válaszolt, h ha a kutya amúgy is láb mellett megy ,akkor miért zavaró a próáz?

2012. okt. 26. 11:00
 23/47 anonim ***** válasza:

mert nem láb mellet megy hanem 10-15méterre tőlem. Azért engedem el pórázról hogy ne láb mellet menjen.. ha van valami történés akkor lábmellé hívom vagy meg is kötöm. Egyébként meg az enyém engedélyt kér mielőtt bárhova elindulna legyen az ember vagy kutya.. A múltkor egy varjút akart megkergetni arra is engedélyt kért...

Ha egy neveletlen német dog meg meglát valamit amire nagyon kíváncsi isten állítja csak meg...

2012. okt. 26. 11:07
 24/47 anonim ***** válasza:

"Mindig van aki b@szogasson, hogy kösse meg a kutyát meg szájkosár vagy rendőr hív.. (hol ott láb mellett megy végig)"

A kérdezőnek láb mellett megy a kutyája állítása szerint, és az engem is érdekelne, hogy akkor miért nem képes rátenni egy pórázt.

2012. okt. 26. 11:13
 25/47 anonim ***** válasza:

ma 11:07

Utcán miért is megy a kutya 10-15 méterre a gazdától?

Pontosan ez az a szitu, amikor a kutyás nem veszi figyelembe, hogy nem csak kutyások vannak az utcán.

Amúgy pórázon is lehet kolbászolni a kutyának, ha éppen nem zavar senkit. Tökéletesen meg tudják tanulni a póráz hosszát.

2012. okt. 26. 11:55
 26/47 anonim ***** válasza:
10-15 méterre tőled már marhára nem a biztonságos kategória. Ha nincs ott senki és semmi, akkor oké, de ha körülötted emberek vannak, akkor igenis legyen tőled max 2-3 méterre. Én nem félek a kutyáktól, de én is elvárom, h meg legyen kötve.
2012. okt. 26. 12:06
 27/47 Szilvi & Argos ***** válasza:
50%

Azért gúzsba kötés, mert pórázon láb mellett a helye, szaglászás, pisi-kaki nélkül...erre szoktattam, és külön könyörögni kell neki, hogy pórázon pisiljen...pl. Laza pórázos sétát meg nem nagyon ismer, mert most vagy láb mellett jön rövid pórázon, vagy ha engedem, akkor húzhatja is, hogy legyen tere...meg állandóan hosszabbítsam-rövidítsem a pórázt...macerás.

Ahol folyamatosan láb mellett kell lennie, mert tényleg TÖMEG van, forgalmas sétáló utcák, buszmegállók környékén, ott úgyis pórázra rakom az emberek miatt...de egy szellős kertvárosban v. lakótelepen, ahol ki lehet kerülni az embereket, ott nem viszem pórázon...rá sem néz az emberekre...aki meg fél, azon messziről látszik, akkor fektetem, megkötöm...

Igen, a vizsgáztatást Gáborék intézik...de mikor lesz abból vmi...és gondolom elsőre Bp-n intézik, a vidéki nagyvárosokban még évek kérdése...

2012. okt. 26. 12:44
 28/47 anonim ***** válasza:

Akkor rosszul szoktattad.Ma előírás a póráz. Nem csak ma, évek, évtizedek óta. Semmivel sem lesz a kutya kevesebb, ha megtanulja , a póráz rajta, akkor is azt csinálhat, amit a gazda mond. Ha a gazdája közli vele, mehet szagolászni, akkor azt teszi. Ha láb mellé rendeli, akkor láb mellett megy.

A városi vizsgás dolog meg még nem időszerű.Nem érettek meg rá sem a kutyások, sem a nemkutyások.

2012. okt. 26. 13:01
 29/47 anonim ***** válasza:

Ádáz tudja h ha rövid a póráz és azt mondom h igazodj, akkor láb mellett kell menni. Ha laza a póráz, akkor bármerre mehet, a lényeg, h ne húzzon. Ha elengedem, akkor is ott kell maradnia mellettem. Ha elengedés után azt mondom h mehetsz, akkor pedig szabad a pálya.

Pórázos sétánál se vonom meg a szabadságát, hisz mehet, ha nem húz. Nem a területen csökkentek, amit bejárhat, hanem a tempón.

2012. okt. 26. 13:09
 30/47 anonim ***** válasza:
Éppenséggel az én kutyám is elfelejtett pórázon rendesen sétálni, gondban lennénk, ha ellenőriznék a dolgot. Pórázon magától beigazodik mellém, mert csak akkor van pórázon évek óta, ha láb mellett viszem. Sokat jártam vele városban, tömegközlekedni, ilyenek, megszokta, hogy nincs pisi-kaki se olyankor.
2012. okt. 26. 13:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!