Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Póráz! Hogy is van?

Póráz! Hogy is van?

Figyelt kérdés

Van egy labradorom, okos nevelt kutya, láb mellett sétál, 100%osan behívható abszolút barátságos nyugodt kutya és nem sokat van pórázon! Mindig van aki b@szogasson, hogy kösse meg a kutyát meg szájkosár vagy rendőr hív.. (hol ott láb mellett megy végig)

Arra gondoltam ha veszek egy elektromos nyakörvet (amit persze nem használnék csak ráraknám a kutyára) akkor is kell póráz? Mert én úgy gondolom, hogy az elektromos nyakörv egy láthatatlan póráz nem?:D

2012. okt. 25. 13:26
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:

OMFG, ez a láthatalan póráz dolog úgy hangzik, mintha távirányítót is kapnál a kutyához, és gombnyomásra leülne, feküdne, pacsit adna, labdát hozna vissza, segítene az öreg néniknek hazavinni a bevásárlást, és ki is lehetne kapcsolni csak azért, mert elektromos van rajta.

A póráz az póráz, egy olyan hosszú valami, ami fizikailag összeköt téged a kutyával. Ezt kötelező a kutyára tenni közterületen, és ha amúgyis a lábad mellett megy, nem értem, miért nem rakod rá, ha egyszer csesztetnek miatta.

2012. okt. 25. 15:47
 12/47 anonim ***** válasza:

Semmivel sem látszik kevésbé jól neveltnek a kutya, ha mások látják a közte, és a gazda között fityegő pórázt.Tudomásul kell venni, vannak emberek, akik akkor érzik biztonságban magukat, ha látják, pórázon van egy kutya.

Ha pedig póráz nélkül is lábnál megy, tök mindegy, rá van-e kapcsolva, vagy sem az a póráz.Eleve a kutyának semmi különbséget nem kell tennie a viselkedésében,akár van, akár nincs rajta póráz .

2012. okt. 25. 15:56
 13/47 anonim ***** válasza:

Ez egy nagyon buta ötlet. Egy jól nevelt kutyára nem kell olyan nyakörvet tenni, amit egyébként kizárólag képzésre használnak.

A póráz pedig kötelező. Elhiszem, hogy a kutyád okos, és szófogadó, de csak egyszer történjen olyan, hogy valamitől megijed, vagy vérszemet kap, és mégis rátámad valakire (akár emberre, akár kutyára) Hogy fogod vissza, ha nem pórázzal? Rányomsz az elektromos nyakörvre, aminek a hatására aztán még jobban bepánikol?

Pont ez a baj, hogy sokan azt sem tudják mi célt szolgál a nyakörv, és ész nélkül használják...

Egyébként meg, ahogy írták is, nem biztos, hogy mindenki szereti a kutyákat, és van, aki fél tőle, ezt is tartsd szem előtt.

2012. okt. 25. 16:04
 14/47 anonim ***** válasza:
100%

a dolog egyszerű!

a póráz használata KÖTELEZŐ a városban sétáltatott kutyáknál!

a szájkosár, csak akkor,ha a jegyző erre kötelezett! ( veszélyessé nyilvánított kutyákra, valamint a támadó szándékú kutyákra ( megelőzésként))( új állatvédelmi törvény felülírja a városi ebrendeleteket!)

a piros lámpánál is megállsz!

tehát ,ha sétáltatod a kutyádat a városban,igenis tedd fel rá az a pórázt.

javasolt: 120 cm-es lehetőleg neylon alapú .a ( k9-sek jók )

nem igazán érdekel ,hogy milyen okos a kutyád,hogy milyen barátságos,hogy mennyire van megnevelve!!!!HA SZABADON VAN A VÁROSBAN AKKOR szabályt szegsz ,és rossz hírét kelted az amúgy is megtépázott hírű kutyás társadalomnak.

mert vannak akik FÉLNEK a kutyáktól!! mindtől!

és az ő érdekük is számít!

a póráz nekem is csak az ujjaim között van ,nem is igazán fogom , csak úgy lógatom,mert (a kutya tudja mi a dolga)

de mivel ez szabály,és bizony látom,hogy még a kutyások is kerülnek( az öleb tartók :),mert bizony komoly méretű,és erejű kutyával sétálok nap-mint nap!

de,ha találkozunk,és a tiéden nincs póráz : nyakon váglak:)

2012. okt. 25. 16:13
 15/47 anonim ***** válasza:
0%
Még egyszer szólok hozzá a témához :D és ígérem többet nem.. Láttam én már olyat hogy a kutya pórázostól húzta a gazdit a kijelölt célig.. egy másik kutyáig persze a gazdi elengedte a pórázt 2méter után :D.. A póráz kötelezettség fas*ság. Kutyaiskolát kellene előírni.. És minden kutyát nevelni..
2012. okt. 26. 08:21
 16/47 anonim ***** válasza:

Diesel drága! Mire jó annál a gazdinál a kutyaiskola, akit így vonszol az eb? Csak hogy egy konkrét példát hozzak: az alattunk lakók. Mnhelyi szukát fogadtak örökbe, engedelmességi vizsgája is megvan. Annyit gyakoroltak vele, h semennyit, a kutya ha lent vannak (napi kétszer 20 perc max) akkor folyamatosan próázon van, mert ha elengednék, akkor menne vakvilágba. Tessék, meg van a vizsgája(mégis el lett rontva). Akkor neki már joga lenne szabadon kószálni?

A póráz hasznos dolog, ezt kéne felfogni! A kutyát el lehet rántan iegy száguldó autó elől, egy verekedésből kirántani, stb. A kutya életét is biztonságossá teszi. Ha úgyis láb mellett sétál, akkor mi a francban tudja akadályozni?

2012. okt. 26. 08:31
 17/47 Szilvi & Argos ***** válasza:

Little Red!

Én nem ilyen alap v. közép tanfolyamok engedelmességi vizsgájára gondolok, mert rengeteg kutya a saját sulin saját oktatóval lerakja, de az utcán nem tudja visszahívni! Ezért a BH vizsga városi részét kellene NAGYON feltuningolni, és az már reálisan mérné, hogy a kutya képes-e póráz nélkül sétálni.

Nekünk már jó pár alkalommal támadt pórázról elszabaduló kutya úgy, hogy a gazdit földre rántotta, az meg nem tudta megtartani...és így BIZTOS volt a támadás, hisz robbant...ha szabadon lett volna, talán elgondolkodott volna, ahogy csökkent köztünk a távolság, hogy biztos megéri-e támadni...

Mondom, a forgalmas központi részeken már én is pórázon vagy szájkosárban viszem, hogy ne pampogjanak az emberek...de lakótelepen, kertvárosban nem fogom megkötni, kikerüli az embereket...ha látom vkitől, hogy parázik, akkor lábhoz hívom, ennyi. Aki meg betegesen fél a kutyáktól, annak a póráz sem elég, tapasztalat! Ők akkor kerüljenek ki minket és kész :)

Az nem megoldás, hogy a kutya gúzsba kötve sétáljon, mert VALAKI fél tőle...én meg a sok "érdekes" embertől félek és feltételezem, hogy nem pusztán jó szándékból vagy muszájból közeledik felém...mégse kérelmezem a törvényalkotóknál, hogy xy kinézetű-bőrszínű-előéletű ember hátrabilincselt kézzel sétáljon :D Toleránsnak és elfogadónak kell lenni ésszerű határokon belül a mai káoszos világban...persze, előfordulhat, hogy egy póráz nélküli kutya éppen nem jön hívásra...de az is, hogy rám esik egy tégla egy tetőről...minimális kockázat MINDENBEN van, mégis csináljuk, odamegyünk, ÉLÜNK...

2012. okt. 26. 08:44
 18/47 anonim ***** válasza:
Én simán bevezetnék póráz nélkül sétáltatós "jogsit", évente-kétévente ellenőrzéssel :)
2012. okt. 26. 09:19
 19/47 anonim ***** válasza:

ma 08:44

Na, ez a baj... Számodra is a póráz egyenlő a "gúzsba kötéssel".

Nem..a a póráz csak jelképes, főleg ott, ahol anélkül is láb mellett megy a kutya.És igenis, be kell látni,sok ember tart a kutyától.Nekik egy biztonságérzetet ad a póráz látványa.

2012. okt. 26. 10:06
 20/47 anonim ***** válasza:

Ezt akartam mondani, h neked miért gúzsba kötés a póráz Szilvi? Nekem egy nagyon jó kontroll eszköz, amivel BÁRMIKOR megállíthatom a kutyát (akkor is, ha épp süket lenne). Ha azok szemszögét nézem, akik félnek a kutyától, tökre megértem. Ezért is semmilyen szinten nem vagyok a pórázhasználat ellen.

Akkor a "kutyátlanok" is elkezdhetnék mondani, h nekik meg jár a tiszta cipő, mától mindenki tegyen pelenkát a kutyájára.

2012. okt. 26. 10:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!