Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Póráz! Hogy is van?

Póráz! Hogy is van?

Figyelt kérdés

Van egy labradorom, okos nevelt kutya, láb mellett sétál, 100%osan behívható abszolút barátságos nyugodt kutya és nem sokat van pórázon! Mindig van aki b@szogasson, hogy kösse meg a kutyát meg szájkosár vagy rendőr hív.. (hol ott láb mellett megy végig)

Arra gondoltam ha veszek egy elektromos nyakörvet (amit persze nem használnék csak ráraknám a kutyára) akkor is kell póráz? Mert én úgy gondolom, hogy az elektromos nyakörv egy láthatatlan póráz nem?:D

2012. okt. 25. 13:26
1 2 3 4 5
 31/47 Szilvi & Argos ***** válasza:
Akárcsak Ádáz, Argos is tudja, hogy alapesetben láb mellett jön, mehetsz esetén "szabadon" a póráz távon belül...de így akkor sem tud olyan nyugodtan és önfeledten szaglászni, dolgát intézni...főleg, hogy pl nagydolognál körbeforog 3-4 fa körül is, mire megtalálja a megfelelő helyet :D ezt még flexivel sem tudjuk kivitelezni...egyszerűen nem kényelmes nekünk...tényleg nem tudom elképzelni, hogy csak a kicsi területű futtatókon engedjem el a pórázról...ezek arra jók, hogy a kutya elintézze a dolgát, azt összeszedjem aztán kész...labdázni szinte lehetetlen, mert elég sok rakás car van ott, más kutyáktól nem lehet elvenni a labdát...a kutyámnak az a kielégítő séta, mikor normál v. gyors tempóban sétálok, ő meg fut, szaladgál, dolgát intézi, szimatol...és elvileg ahol nagy szabad zöld terület van, a duna parton, hiába kijelölt futtató a rendelet szerint, a közteresek itt is büntetnének...hát tehetnek egy szívességet :)
2012. okt. 26. 13:14
 32/47 Szilvi & Argos ***** válasza:
Akumi: nálunk ugyanez a helyzet :) Ezért szoktam azért néha flexin vinni és biztatni, hogy mehetsz pisilni, stb...ilyenkor az sem zavar, ha húz...de ha nagyon belefeszül a hámba, akkor megállok, rámnéz, elindulok és visszavesz a tempóból :D
2012. okt. 26. 13:16
 33/47 anonim ***** válasza:
Nah nem igazán tudom leírni hogy hogy megy nálunk a séta.. Egy biztos embernek még nem volt problémája azzal ahogy sétáltatom a kutyát.. külvárosban lakom van itt egy jó nagy parkos rész.. már kb mindeki ismer aki erre szokott sétálni.. és még 1nem kutyás is mondta egyszer hogy menyire örül annak hogy van aki így sétáltaja a kutyát.. Na nem arra gondolt hogy póráz nélkül hanem amikor jött szembe magamhoz hívtam hogy ne menjen oda..
2012. okt. 26. 13:59
 34/47 anonim ***** válasza:
52%

ma 13:11

El lehet vele kezdeni a lazítást :))

Nagyon jó dolog a mehetsz szó használata.Megfelelő helyen miért ne kolbászolhatna a kutya a póráz végén? Szagolás, akár dolog elvégzése, stb.

2012. okt. 26. 14:04
 35/47 anonim ***** válasza:

ma 13:59

Azt gondolom, nagyon sokféle szituban sétáltatják az emberek a kutyájukat. A gazdának a dolga, kötelessége eldönteni, az ő környezete mit tolerál.

2012. okt. 26. 14:06
 36/47 anonim ***** válasza:

Tudja a kutya, mi az a mehetsz, egyszerűen csak utál pórázon sétálni, ezért ha el is engedem, visszaigazodik mellém elég gyorsan. Hosszú pórázon is ugyanezt csinálja, pedig úgy még tere is lenne. Ha nagyon erősködöm, és küldöm el magamtól, akkor ő kimegy előre pórázhosszra, és ott sétál a tempómban, de nem szaglászik, nem megy el oldalra, csak előttem megy úgy, mintha mellettem lenne.

Nyilván meg tudnám szűntetni ezt az állapotot, ha akarnám, de nem akarom. Inkább leveszem róla a pórázt.

2012. okt. 26. 14:35
 37/47 anonim ***** válasza:
Én is póráznélkül sétáltatom és pont leszarom hogy ki szól be. Szerintem a kutyának is meg kell egyszer tanulnia nélküle is melleted mennie nem lehet örökké fogni a "kezét".
2012. nov. 9. 12:49
 38/47 anonim ***** válasza:
Csak egy dolgot megint kifelejtesz előző: mások nem tudják, h jólnevelt-e a kutyád vagy sem. Ezt kéne megérteni.
2012. nov. 9. 13:31
 39/47 anonim ***** válasza:

városban séta= pórázon:)

és ,ha találkozom valamelyiktekkel a városban,és a kutyátokon nincs póráz ,...nyakon lesztek vágva :)

egyszerűen,mert ez a szabály,és az a kurv@ póráz elfér!

az enyém is sétál láb mellett póráz nélkül ( hiszen ez a dolga),napi szinten közlekedem vele bicajjal a városba ( a rendőrök soha nem szólnak érte,igaz tudják,hogy egy vizsgázott,és jól nevelt kutya) ( 40 kg,és nagy)( sok rendőr jár a kutyasuliba:),de a póráz ,az rajta van!

ismerek sok-sok embert aki retteg a kutyáktól!

ez az ő érdekük!!

persze egy 2 kg-os yorki,vagy egy chiwawa ,alig észrevehető .

2012. nov. 9. 17:03
 40/47 anonim ***** válasza:

17:03-as! Köszönöm, végre valaki nem csak a kutyások oldalát nézi, hanem a másik oldalt is.

Hiába vagyok kutyás, kiakadok akkor, ha emberek közelében valaki nem veszi pórázra a kutyát Pedig tök jogos lenne az is, h az elengedett kutyához valaki odamenne és felrúgná vagy lefújná gázzal. Nem véltelenül KELL a póráz, hisz én tudom h jól nevelt a kutyám, de KisPiroska nem, és KisPiroska lehet h fóbiásan retteg a kutyáktól.

Említek egy konkrét példát, velem esett meg:

múlt héten reggel kómásan kilépek a ház hátsó ajtaján a kutyámmal. Visszafordulok h bezárjam az ajtót, erre balról az én pórázos kutyámnak nekigrik egy póráz nélküli kutya (korábban is volt már vele gond, a gazdinál sosincs póráz). Az enyémet visszarántom, beállok elé és várom a gazdit. Az nagy komótosan odasétál, és nagy nyugis hanggal rászól a kutyájára. Kérdezem h nem lehetne megfogni azt a kutyát? Mondja h nem. Akkor már felemeltem a hangom és mondtam h FOGJA MEG A KUTYÁT! erre azt mondja a nő h Nem, és kiröhög..... Volt két szemtanú is ,azok csak hüledeztek, h hogy lehet valaki ekkora suttyó, mint ez a nő. Mondtam neki, h bezzeg ha most kapásból elengedném az enyémet, akkor én lennék a köcsög, mivel a vén szukáját az enyém egy perc alatt szétkapja. A két szemtanúban mi maradt meg? A kutyások köcsögök....Hát kössz, utálnak már elegen minket, nem így kéne jó hírünket kelteni. A nő azóta ha meglát, azonnal pórázt rak a kutyára mert megígértem, h ha ismét póráz nélkül lesz, akkor az enyém is szabadjára lesz engedve és akkor rendezzék le ők....

És ez csak egy a sok közül.

2012. nov. 9. 17:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!