Apósom nem rakat a kutyájukba chip-et. Megbüntetik majd?
"Apósod meg sz@rjon sünt, kérdező!"
"A chip miatt kap majd 30ezer forintos bírságot, a veszettség oltás elmulasztása miatz megint ennyit, én meg mjad teljes szívemből röhögök rajta!"
Nem tudom elképzelni, hogyan szeretheti valaki az állatokat, ha a szívét a gyűlölet tölti ki. Szép szép az állatszeretet, na de mi lesz az emberszeretettel? Egymást marhatjuk? Kívánhatunk rosszat teljes szívünkből? És kinevethetjük, ha a rossz kívánság beteljesült? Emberek, nézzetek már magatokba! Ez az indulat teljesen elveszi egyesek eszét! :(((
Úgy gondolom, ennek a kutyának már tényleg mindegy, hogy lesz-e chip-e vagy sem. Nemigen fog már elveszni, eddig se szökött el egyszer sem a tizenkét év alatt. Szerintem futni sem tud, ha a felállás is nehezen megy.
Egyébként ez egy megmentett kutya, ha úgy vesszük. Születésekor felkínálták, hogy "meghagyják", ha apósom kéri. 6 kiskutyát viszont vödörbe tettek és elvitték őket...
"Egyébként meg, ha biléta van a kutya nyakörvén vagy hámján, akkor vissza tudják juttatni a gazdához"
Nagy tévedés. Nagyon ritka, h az elveszett kutyák nayakából nem tűnik el a nyakörv. A chipet meg csak egy módon lehet eltűntetni: ha kivágják a kutyából.
Kérdező! Tök mindegy, hogy járni képtelen, öreg, lassan elmenni készülő kutyáról, vagy egy fél éves, energikus kutyáról beszélünk, 4 hónapos kor felett KÖTELEZŐ a chip. Nehéz ezt megérteni? K-Ö-T-E-L-E-Z-Ő!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"A chipet meg csak egy módon lehet eltűntetni: ha kivágják a kutyából."
Ettől félek én is. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!