Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Félek, ha kisbabám lesz...

Félek, ha kisbabám lesz bántani fogja a kutyám. Van okom?

Figyelt kérdés

A kutyám két éves és egyáltalán nem szereti az idegen embereket, kan kutyákkal is nagyon domináns, ugat stb. A gyerekeket kimondottan utálja, pedig emberek és állatok között nőtt fel. A párommal néhány éven belül szeretnénk gyereket, és félek, hogy bántaná a kutyusom. Hogyan lehet hozzászokatni? Van okom félni?

A kutyasulit légyszi ne írjátok, nem megoldható.

2012. szept. 25. 22:00
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
51%

Az majdnem mindegy, hogy milyen fajta kutya. Legalábbis szerintem. Isdmertem olyan spánielt, akitől felnőtt koromban sem mertem moccanni, olyan idegbajos volt, ha bekattant. Hiába kicsi a kutya, ha mar vagy csak az arcába karmol a gyereknek az éppen elég. De tudod mit, még ennyi sem kell, elég, ha úgy megijeszti,hogy hónapokra lelki beteg lesz.

Én azt javaslom,hogy szakértő tanácsa mellett próbáld a kutyát nevelni, de soha ne hagyd a gyerekkel felügyelet nélkül. Mert úgy érzem nem biznál meg benne maximálisan és már ez a bizonytalanság is feszültség, amit kutya-gyerek lehet, hogy hamarabb megérez, mint az emberek.

Inkább légy óvatos, mint utána szemrehányást tégy magadnak.

Hogy előre próbálsz megoldást találni, az nagyon becsülendő! Sok sikert! A gyerekes-kutyás családok sok örömet adnak :)

2012. szept. 26. 09:37
 22/41 kalmj ***** válasza:
39%

"Már miért nyüstölné a gyermek a kutyát??? nem minden kisgyerek idióta"

Mert nem egy 6 éves gyereknek vesznek kutyát, hanem egy 3-akárhányéves kutya mellé lesz gyerek. A totyogós gyereket meg még a konnektortol is távol kell tartani. Mindenen mindent kipróbál.

2012. szept. 26. 09:46
 23/41 anonim ***** válasza:

Nagyon sok függ a kutyád idegrendszerétől, attól, hogy hol helyezkedik el a "falkában" és attól is mennyire tudsz vele bánni. Érdemes szerintem körülnézni kutyaiskolákban, tuti tudnak segíteni, tanácsot adni. Ne csak egybe menj el. Ja, igen. A kutya és a gyerek egymáshoz viszonyított mérete nem számít.

http://www.youtube.com/watch?v=JJqoTN5LkDs

2012. szept. 26. 09:59
 24/41 anonim ***** válasza:
54%
alapvető szabályokat kell betartani. pl. SOHA nem hagyunk együtt gyereket semmilyen kutyával, és nem tesszük le a babát a földre, kutya nem megy fel az ágyba és hasonlók.
2012. szept. 26. 10:03
 25/41 anonim ***** válasza:
95%

Amit leírok,több mint 25 éve történt! első gyerekemmel voltam terhes,volt egy agyon kényesztetett szálkás szőrű tacsim. anyámat sokszor betámadta,d@gta a lábunkat,ágyba aludt,és azon kívül,hogy napi4-5 sétája meg volt,nem kapott különösebben más nevelést,és nem voltak határok szabva neki. Ahogy nőtt a hasam,a kutya egyre agreszívebb lett,nem engedett a saját ágyamhoz se. Ha csak a szobám fele mentem,akkor már megörült! Szülés elött ahogy bekerült a kiságy a szobába,széttépte a szivacsot.

A lényeg az,hogy mire haza vittem picit,apám elvitte a kutyát otthonról.soha többé nem láttam.

A kutya hiánya megtanított arra,hogy nevelni kell,határokat kell szabni.3 gyerekem van. kutyákkal nőttek fel,és semmi gond nem volt,mert a kutyának határok voltak szabva,és már nem csak arról szólt a kutya tartása,hogy etetés,séta,és üngyibüngyi!

Ma ha hozok haza,valakit,legyen az bárki,a kutyáim nem bírálják felül a döntésem,mert én vagyok a falka vezér! a szomszéd macskáit idáig kiűzték az udvarból,megfogtam a szomszéd macskát,oda tartottam neki,és mondtam,hogy nem bántjátok,azóta simán átmehetnek az udvaron!

Már előre félsz a buszon való közlekedéstől??miért?? Legyél nyugodt,és a kutya se fog pánikolni!

2012. szept. 26. 11:09
 26/41 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek.

Nincs olyan hogy otthon falkavezér máshol meg nem. Vagy mindenhol vagy sehol nem vagy falkavezér.

2012. szept. 26. 13:00
 27/41 anonim ***** válasza:
22%

Bennem azért az a kérdés is felmerül, ha egy kutyát nem tudsz megnevelni akkor egy gyereket hogy fogsz?? Jöhet mindenki azzal h de egy gyerek más... hát pont az első időkben 2-3 éves korig nagyon nem - ezt tapasztalatból tudom. Tehát aki nem tud tekintélytparancsolóan kutyát nevelni, az sanszosan ugyanúgy el fogja rontani a gyerekét - csak abban az esetben a tünet annyi lesz h a gyerek hisztis lesz, félős, esetleg agresszív, antiszociális, túl anyás...

És amit már írtak, h olyan nincs h itthon falkavezér, máshol meg nem. Ha azt érzed h máshol nem vagy falkavezér akkor ne legyenek illúzióid h otthon az vagy.

Illetve a legtöbb válaszoló válaszából süt a hozzá nem értés, a demagógia és a sztereotip gondolkodás. :o( sajnos ez a fajta hozzáállás nem csak a kutyanevelés területén mutatkozik meg.... hasonló "jó"tanácsokat fogsz majd kapni amikor gyereket nevelsz és nem megy, nem úgy megy. Zömük használhatatlan lesz.

Amíg nem tanulod meg és nem alkalmazod h hogyan legyen kontrollod a saját kutyád fölött MINDEN szituációban, addig a legjobb megoldás az elajándékozás... de azt is hozzáteszem h ez csak tüneti kezelés lesz, mert a gyereknél ugyanúgy elő fognak jönni azok a problémák amiért a kutyádat nem tudtad megnevelni...csak ott majd a gyerekedet nem fogod tudni úgy terelgetni, nevelni, ahogy szeretnéd. Érdemes lenne ezt is végiggondolni.

2012. szept. 26. 17:12
 28/41 A kérdező kommentje:
Nem ajándékozom senkinek a kutyám, soha. Én is normálisan lettem nevelve, nem hiszem, hogy probléma lesz a gyerekemmel. A kutyám sincs elkényeztetve, sőt, így a gyerek sem lesz. Nincsenek bennem félelmek, hogy esetleg rossz anya leszek vagy neveletlen, hisztis gyerekem lesz.
2012. szept. 26. 19:10
 29/41 anonim ***** válasza:
Helyes.
2012. szept. 26. 19:32
 30/41 anonim ***** válasza:

Ok. Legyen úgy.

Ám azt h nem te vagy a falkavezér, azt te mondtad... ;o) De mindjárt kiderül h minden a lehető legnagyobb rendben van...nem is értem miért tetted fel a kérdést, ha ennyire jól nevelt a kutya?

2012. szept. 26. 20:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!