Félek, ha kisbabám lesz bántani fogja a kutyám. Van okom?
A kutyám két éves és egyáltalán nem szereti az idegen embereket, kan kutyákkal is nagyon domináns, ugat stb. A gyerekeket kimondottan utálja, pedig emberek és állatok között nőtt fel. A párommal néhány éven belül szeretnénk gyereket, és félek, hogy bántaná a kutyusom. Hogyan lehet hozzászokatni? Van okom félni?
A kutyasulit légyszi ne írjátok, nem megoldható.
Az majdnem mindegy, hogy milyen fajta kutya. Legalábbis szerintem. Isdmertem olyan spánielt, akitől felnőtt koromban sem mertem moccanni, olyan idegbajos volt, ha bekattant. Hiába kicsi a kutya, ha mar vagy csak az arcába karmol a gyereknek az éppen elég. De tudod mit, még ennyi sem kell, elég, ha úgy megijeszti,hogy hónapokra lelki beteg lesz.
Én azt javaslom,hogy szakértő tanácsa mellett próbáld a kutyát nevelni, de soha ne hagyd a gyerekkel felügyelet nélkül. Mert úgy érzem nem biznál meg benne maximálisan és már ez a bizonytalanság is feszültség, amit kutya-gyerek lehet, hogy hamarabb megérez, mint az emberek.
Inkább légy óvatos, mint utána szemrehányást tégy magadnak.
Hogy előre próbálsz megoldást találni, az nagyon becsülendő! Sok sikert! A gyerekes-kutyás családok sok örömet adnak :)
"Már miért nyüstölné a gyermek a kutyát??? nem minden kisgyerek idióta"
Mert nem egy 6 éves gyereknek vesznek kutyát, hanem egy 3-akárhányéves kutya mellé lesz gyerek. A totyogós gyereket meg még a konnektortol is távol kell tartani. Mindenen mindent kipróbál.
Nagyon sok függ a kutyád idegrendszerétől, attól, hogy hol helyezkedik el a "falkában" és attól is mennyire tudsz vele bánni. Érdemes szerintem körülnézni kutyaiskolákban, tuti tudnak segíteni, tanácsot adni. Ne csak egybe menj el. Ja, igen. A kutya és a gyerek egymáshoz viszonyított mérete nem számít.
Amit leírok,több mint 25 éve történt! első gyerekemmel voltam terhes,volt egy agyon kényesztetett szálkás szőrű tacsim. anyámat sokszor betámadta,d@gta a lábunkat,ágyba aludt,és azon kívül,hogy napi4-5 sétája meg volt,nem kapott különösebben más nevelést,és nem voltak határok szabva neki. Ahogy nőtt a hasam,a kutya egyre agreszívebb lett,nem engedett a saját ágyamhoz se. Ha csak a szobám fele mentem,akkor már megörült! Szülés elött ahogy bekerült a kiságy a szobába,széttépte a szivacsot.
A lényeg az,hogy mire haza vittem picit,apám elvitte a kutyát otthonról.soha többé nem láttam.
A kutya hiánya megtanított arra,hogy nevelni kell,határokat kell szabni.3 gyerekem van. kutyákkal nőttek fel,és semmi gond nem volt,mert a kutyának határok voltak szabva,és már nem csak arról szólt a kutya tartása,hogy etetés,séta,és üngyibüngyi!
Ma ha hozok haza,valakit,legyen az bárki,a kutyáim nem bírálják felül a döntésem,mert én vagyok a falka vezér! a szomszéd macskáit idáig kiűzték az udvarból,megfogtam a szomszéd macskát,oda tartottam neki,és mondtam,hogy nem bántjátok,azóta simán átmehetnek az udvaron!
Már előre félsz a buszon való közlekedéstől??miért?? Legyél nyugodt,és a kutya se fog pánikolni!
A kérdezőnek.
Nincs olyan hogy otthon falkavezér máshol meg nem. Vagy mindenhol vagy sehol nem vagy falkavezér.
Bennem azért az a kérdés is felmerül, ha egy kutyát nem tudsz megnevelni akkor egy gyereket hogy fogsz?? Jöhet mindenki azzal h de egy gyerek más... hát pont az első időkben 2-3 éves korig nagyon nem - ezt tapasztalatból tudom. Tehát aki nem tud tekintélytparancsolóan kutyát nevelni, az sanszosan ugyanúgy el fogja rontani a gyerekét - csak abban az esetben a tünet annyi lesz h a gyerek hisztis lesz, félős, esetleg agresszív, antiszociális, túl anyás...
És amit már írtak, h olyan nincs h itthon falkavezér, máshol meg nem. Ha azt érzed h máshol nem vagy falkavezér akkor ne legyenek illúzióid h otthon az vagy.
Illetve a legtöbb válaszoló válaszából süt a hozzá nem értés, a demagógia és a sztereotip gondolkodás. :o( sajnos ez a fajta hozzáállás nem csak a kutyanevelés területén mutatkozik meg.... hasonló "jó"tanácsokat fogsz majd kapni amikor gyereket nevelsz és nem megy, nem úgy megy. Zömük használhatatlan lesz.
Amíg nem tanulod meg és nem alkalmazod h hogyan legyen kontrollod a saját kutyád fölött MINDEN szituációban, addig a legjobb megoldás az elajándékozás... de azt is hozzáteszem h ez csak tüneti kezelés lesz, mert a gyereknél ugyanúgy elő fognak jönni azok a problémák amiért a kutyádat nem tudtad megnevelni...csak ott majd a gyerekedet nem fogod tudni úgy terelgetni, nevelni, ahogy szeretnéd. Érdemes lenne ezt is végiggondolni.
Ok. Legyen úgy.
Ám azt h nem te vagy a falkavezér, azt te mondtad... ;o) De mindjárt kiderül h minden a lehető legnagyobb rendben van...nem is értem miért tetted fel a kérdést, ha ennyire jól nevelt a kutya?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!