Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Félek, ha kisbabám lesz...

Félek, ha kisbabám lesz bántani fogja a kutyám. Van okom?

Figyelt kérdés

A kutyám két éves és egyáltalán nem szereti az idegen embereket, kan kutyákkal is nagyon domináns, ugat stb. A gyerekeket kimondottan utálja, pedig emberek és állatok között nőtt fel. A párommal néhány éven belül szeretnénk gyereket, és félek, hogy bántaná a kutyusom. Hogyan lehet hozzászokatni? Van okom félni?

A kutyasulit légyszi ne írjátok, nem megoldható.

2012. szept. 25. 22:00
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:
Jelen pillanatban nem szeretnék gyereket, éppen ezért, és mert fontosabbnak tartom azt, hogy a kutyám velem maradjon. Ezért keresek megoldást.
2012. szept. 25. 22:30
 12/41 anonim ***** válasza:
79%

Változó, hogy mennyit kérnek, mint ahogy az is változó, hogy képesek-e egyáltalán megoldani a problémádat. Aki csak ahhoz ért, hogy a kutya üljön, feküdjön meg helyben maradjon, azzal nem fogsz sokra menni akkor sem, ha házhoz megy. Olyat keress, aki érti a falkakoncepciót, és az alapján dolgozik. Ha nem találsz ilyet, akkor vedd fel a kapcsolatot a Cerberos kutyaiskolával, hátha ismernek arrafelé valakit, aki segíthet, vagy el tudnak látni egyéb jótanácsokkal.

Amúgy párezer Ft szokott lenni egy alkalom (a vidéki árakat nem ismerem igazán, de olcsóbb, mint a pesti, az biztos), és általában néhány alkalom elég, ha tényleg betartjátok, amit mondanak.

2012. szept. 25. 22:44
 13/41 anonim ***** válasza:
54%

Én megértem a problémádat és ugyanettől félek.

Nagyon becsüllek, amiért így állsz a kutyához és nem tartod járható útnak, hogy másnak add.

Én sokat segítettem menhelyen és egyenesen megundorodtam azoktól az emberektől, akik azonnal bedugták oda a kutyájukat, amint megszületett a gyerekük. Sok ilyen van, és ezek az emberek biztos nem agyaltak ennyit a kicsi születése előtt, mint te. Ezek agy nélkül szereznek be kutyát, gyereket, tök mindegy.

Aki előre végiggondolja, mint Te, az biztosan jól fogja csinálni.

Sokszor amúgy azok az emberek rontják el nagyon, akik a nevelést mindenhatónak tartják, a kutyájukat ártalmatlan barinak és szinte emberi gondolatokat tulajdonítanak az állatnak. Pl. azért ölte meg a csecsemőt, mert féltékeny volt. Szerintem alapból rossz ez a megközelítés.

Én sokkal inkább azt gondolom, azért ölte meg, mert úgy nyávogott, mint egy macska, szóval állatnak nézte.

Én azt vallom, amíg egy gyerek nagyon kicsi, nagyon szertelen, addig igenis mindenféle kutyától bizonyos fokú veszélyben van. Vannak kutyák, akikben túlteng a vadászösztön, vannak akikben nem, vannak akiknek jó az idegrendszerük és jól bírják a hirtelen mozdulatokat, vannak akik labilisabbak, és nem tudnak jól tolerálni össze-vissza ficergő gyerekeket.

Biztos, hogy nagyon fontos egy jó kiképző, de mindenhatónak nem hiszem a nevelést. Abban hiszek, hogy amíg a gyerek nem kap emberformát, tehát szerintem 7-8 éves koráig, de 3-4-ig egész biztosan veszélyben van valamilyen szinten a kutyától.

Mivel láttam rá példát, hogy menhelyen egy kutya megölt egy kölyökkutyát, mert annyira kis patkányforma kutya volt, hogy biztos hogy nem kutyának nézte, ezért én már nem istenítem a kutyákat. Imádom őket és aláírom, egy nem normális környezetben nem normális események is lezajlanak, de láttam utcán bottal botorkáló nénire támadni egy amúgy jámbor bernáthegyit, és miden esetben az volt a közös az áldozatban, hogy nem volt emberformája, akár állatnak is nézhette a kutya, ha meg olyan kicsi, akkor zsákmányállatnak.

Ez tudom hogy durva, de mivel ilyet tapasztaltam, és nem csak olyat hogy a kiscicát örökbefogadta a minden macskát üldöző kutyusom, addig azt kell hinnem, ha felébred a vadászösztön, ha nem embernek nézhető az illető, akkor veszélyben lehet.

Természetesen egy jó kiképző tudhat olyat, amit én nem, de még Jan Fennel is azt mondja, felügyelet nélkül kutyát kisgyerekkel soha. Pedig ő aztán vérbeli kiképző, aki szerintem fantasztikusan otthon van a kutyák lelkében. A békésen játszó kisfiát egyszer arcon harapta a kutyája, ez indította el a kutyakiképzés, a kutyapszichológia felé, de soha nem olvastam tőle olyat, hogy ha kiképezted a kutyád, mostantól biztos lehetsz benne, hogy puszipajtások lesznek a kutyáddal.

Szerintem tisztelnünk kell annyira a kutyánkban az ösztönöket és hogy működnek akkor is, ha mi nem akarjuk, hogy ne bízzunk mindent a nevelésre.

Vannak törvényszerűségek, amik miatt mindig lepontoznak, de én akkor is azt mondom:

bármilyen jól nevelt a kutya, tüzelésidőszakban erősebb a párzási ösztön, akármennyire is jól neveltem, el fog szökni csajozni, ha nem jó a kerítés.

És ha erős benne a vadászösztön, vagy idegileg gyenge, rosszul fog reagálni egy ordító csecsemőre.

Természetesen vannak praktikák, erre jó egy jó kiképző, pl. hogyan lehet hozzáedzeni a kutyát a gyereksíráshoz, vagy akár a tüzijátékhoz, stb...Ez mind működő dolog és egy jó gazda megtanulhatja. Biztos van módszer arra, hogyan ismertesd meg a csecsemőt a kutyáddal.

De vannak törvényszerűségek, ösztönök, amiket ismerned kell, ha nem akarsz tragédiát.

Pl. ha egyszerre két kutya leellik egy családban, a falkavezér megöli az alsóbbrendű szuka kölykeit. Ez farkastörvény és sokan jártak már pórul, akik nem ismerték jól a cuki kis kutyájukat. Ez nem nevelés kérdése.

Tehát neveld, ismerd meg minél jobban a kutyádat, de ne felejtkezz meg az ösztöneiről sem!

Én azt olvastam, amíg a gyerek nem magasabb a kutyánál, amíg négykézláb jár, a kutya biztosan nem nézi embernek. Tök mindegy hogyan nevelik.

2012. szept. 25. 23:09
 14/41 anonim ***** válasza:
14%
Kutya az egy állat=viselkedése kiszámíthatattlan. Kutya fontosabb, akkor ne vállalj gyereket.
2012. szept. 25. 23:13
 15/41 anonim ***** válasza:
87%
Szép ez a fejtegetés, meg alapvetően igaz is, csak az én kutyám például képes azt is tiszteletben tartani, ha hazahozok egy nyávogó patkányt, és közlöm vele, hogy nem piszkálhatja, tehát nem fog bántódása esni a nyávogó patkánynak. Ha nincs meg ez a fajta kontroll, akkor a kutya felügyelet mellett is veszélyes lesz. Meg kell legyen egy bizonyos fokú tisztelet a kutyában a gazdái felé ahhoz, hogy gond nélkül fogadja az új jövevényt, mert ha ő van vezéri pozícióban, és úgy érzi, hogy nem kell több tag a falka közelébe se (ami az antiszociális viselkedéséből valószínűsíthető), akkor bizony ha átvitt értelemben is, de harcolni fog a jelenléte ellen, és ez egy óvatlan pillanatban sérüléshez vezethet. Márpedig egy pici gyereknek ha csak figyelmeztetésül odakap is egy akármekkora kutya, az komoly sérüléshez vezethet, akkor is, ha nem konkrétan bántani akarja a kutya, csak helyreigazítani. Ahhoz, hogy ilyen eszébe se jusson, a szülőknek kell top pozícióban lenniük és oda emelniük a gyereket is. Ésszel kéne felkészíteni a kutyát a gyerek érkezésére, bemutatni a gyereket, védeni őket egymástól, megkövetelni a kellő tiszteletet a babának az első perctől ahhoz, hogy nyugi legyen. De ha az ember nem tudja, hogyan kell ezt kivitelezni, akkor nem fog menni.
2012. szept. 25. 23:21
 16/41 kalmj ***** válasza:
19%

"Kennelbe? Biztos nem zárom be...olyan megoldást keresek, ami a kutyának is jó. Nem fogom odaadni senkinek, az biztos."

Túlzott önbizalom. Melyik kutyakiképző vállalja a felelősséget a jövendő gyereked életéért? Az a gyerek nyüstölni is fogja a kutyát, míg egyer a kutya elveszti a fejét. Ne legyen igazam, de nem összeereszthetőek.

2012. szept. 26. 00:49
 17/41 anonim ***** válasza:
76%

Már miért nyüstölné a gyermek a kutyát??? nem minden kisgyerek idióta, és én nem is értem mit kell itt tulspilázni ezt az egészet. ha a kutyával otthon semmi gond, akkor nem értem a problémát. Valamint a kutya lelke, egyáltalán nem bonyolult, sőttt, nagyon is egyszerű.

Az én lányom dobermannokkal nőtt fel. Belőlük az egyik ugy utálta a gyerekeket, hogy vérben forogtak a szemei,ha meglátott egyet. De utált kutyát macskát, idegent, mindenkit. a lányomat ugy imádja, hogy a bőrt lenyalja róla, megy utána mint az árnyéka, soha egy figyelmeztető morgás, semmi. és az az érdekes, hogy azóta elfogadja az idegen gyerekeket is. Sosem tiltottam el a kutyát a gyerektől. Ha ugy érzed, hogy a kásőbbiekben nem fogsz tudni megbirkózni ezzel az egetverő problémával, akkor vagy a kutyát add el, vagy várd meg amig elmegy, és utána szülj gyereket. Egyébként régen is felnőttek a gyerekek a kutya mellett, és nem hordták ilyen olyan iskolákba őket. Egyszerűen fel voltak állitva szabályok, amik be lettek tartatva.

2012. szept. 26. 06:41
 18/41 A kérdező kommentje:

23.09 és 6.41 köszönöm, egy kicsit nyugodtabb vagyok, főleg a dobbermann miatt:)

Akumi: Úgy vettem észre, hogy itthon engem tekint falkavezérnek, de ha kilépünk a lakásból ő veszi át az irányítást. Persze lehet, hogy tévedek, és itthon is ő...

Utálja a macskákat, viszont ha megyünk ki nagyszülőkhöz ott nem bántja, elvan vele, mert megmutattam neki, hogy nem szabad. Összezavarodom a viselkedésén, így valószínűleg kikérem egy hozzáértő tanácsát.

2012. szept. 26. 07:36
 19/41 anonim ***** válasza:
40%
Kisgyerekkel semmilyen nagyobb vagy közepes testű kutyát nem szabad együtt tartani felügyelet nélkül ,mert akármennyire jólnevelt vizsgázott kutya bármelyik pillanatban bekattanhat a legjámborabb eb is és kész a tragédia. Rengeteg ilyen eset volt már ,de nekem aztán mindegy ki mit akar kockáztatni ,nem az én gyerekem...Vagy teljes fizikai elkülönítés vagy folyamatos szülői kontroll kell! Az meg nem kifogás ,hogy bezzeg a szomszéd meg a jóskapista együtt nőtt fel a kuvasszal, mert csak éppen szerencséjük volt.Nem éri meg kockáztatni!
2012. szept. 26. 08:28
 20/41 A kérdező kommentje:
Biztos, hogy soha nem lenne szülői felügyelet nélkül. Egyébként meg tacskóról van szó.
2012. szept. 26. 08:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!