4 hónapos kölyök Yorkim orron harapja a kutyákat akik közelednek felé (nem bántani akarják). Ez normális?
Hogy lehetne erről leszoktatni?
Kellemetlen, hogy a kutyusom megharapja a barátaim kutyusának az orrát. Kis vagy közepes méretű kutyákról van szó.
Pl. rászólsz, hogy nem.
Ha akkor is csinálja, megfogod és elviszed onnan, egy hangos NEM kíséretében.
Ha következetes vagy, pár ilyen alkalom után megtanulja.
Rászóltam többször is, de csak csinálja. Ha elviszem a kutyusoktól, picit megnyugszik. De pár perc múlva megint csinálja.
Nem nagyon szereti, ha valaki közel dugja hozzá az orrát.
A másik 2 kutyámnál kivívta a tiszteletét. Azt hittem 1-2 alkalommal megcsinálja, a nagyok tisztelni fogják és abbahagyja.
De nem..
Nem normális. Fél tőlük, nem tudja kezelni a helyzetet, ezért csinálja ezt. Én a helyedben sokat sétáltatnám együtt nyugodt kutyákkal, mindenféle szaglászás meg ismerkedés nélkül, csak sétáljatok egymás mellett, szokja meg a másik kutya jelenlétét, jöjjön rá, hogy nem veszélyes, aztán majd a kíváncsiság úgyis alakítja a többit.
Ha meg odakap valakinek (kutya, ember, tökmindegy), fegyelmezd meg, szólj rá és bökd meg az oldalát jelzésképpen, hogy ezt most tényleg nem kéne, vagy ránts egyet a nyakörvén. Mutasd meg neki, hogy nem ez a módja a félelmei kezelésének.
Menj vele kutyaóvodába, hogy rendesen szocializálódjon, mert ennek nem lesz jó vége. Egyszer találkozzon olyan kutyával, akinek nem fog tetszeni, ha orron csípik, és keresztbe lenyeli a kutyádat:(
Nem bántásból írom, de tényleg meg kell szoknia, hogy más kutyák közelítenek fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!