Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 4 hónapos kölyök Yorkim orron...

4 hónapos kölyök Yorkim orron harapja a kutyákat akik közelednek felé (nem bántani akarják). Ez normális?

Figyelt kérdés

Hogy lehetne erről leszoktatni?

Kellemetlen, hogy a kutyusom megharapja a barátaim kutyusának az orrát. Kis vagy közepes méretű kutyákról van szó.

2012. ápr. 21. 08:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%

Pl. rászólsz, hogy nem.

Ha akkor is csinálja, megfogod és elviszed onnan, egy hangos NEM kíséretében.

Ha következetes vagy, pár ilyen alkalom után megtanulja.

2012. ápr. 21. 08:28
 2/14 A kérdező kommentje:

Rászóltam többször is, de csak csinálja. Ha elviszem a kutyusoktól, picit megnyugszik. De pár perc múlva megint csinálja.

Nem nagyon szereti, ha valaki közel dugja hozzá az orrát.

2012. ápr. 21. 08:30
 3/14 anonim ***** válasza:
Nekem is van most egy négy hós kölyköm. Ő is állandóan molesztálta a nagyokat, de ráhagytam, hogy majd a nagyok úgyis rászólnak, ha zavarja őket. Igen ám, de néhány napja a keresztlányom dugta oda az orrát, és belekapott. Na az óta rászólok minden alkalommal, ha piszkálja a nagyokat. Még kicsi, nehezen érti mit szabad és mit nem. Ha a nagyok barátságosak, akkor fordítsd meg a kis yorkit, és szagoltasd meg a hátsóját velük. Hátha az ismerkedési rituálé után megnyugszik.
2012. ápr. 21. 08:42
 4/14 A kérdező kommentje:

A másik 2 kutyámnál kivívta a tiszteletét. Azt hittem 1-2 alkalommal megcsinálja, a nagyok tisztelni fogják és abbahagyja.

De nem..

2012. ápr. 21. 08:45
 5/14 anonim ***** válasza:
Ezzel nem vív ki semmilyen tiszteletet, max faképnél hagyják az okosabb kutyák. A falkavezérek nyugodtak, igazságosak, az őrült, harapós kutyákat nem tiszteli a többi.
2012. ápr. 21. 08:48
 6/14 anonim ***** válasza:

Nem normális. Fél tőlük, nem tudja kezelni a helyzetet, ezért csinálja ezt. Én a helyedben sokat sétáltatnám együtt nyugodt kutyákkal, mindenféle szaglászás meg ismerkedés nélkül, csak sétáljatok egymás mellett, szokja meg a másik kutya jelenlétét, jöjjön rá, hogy nem veszélyes, aztán majd a kíváncsiság úgyis alakítja a többit.

Ha meg odakap valakinek (kutya, ember, tökmindegy), fegyelmezd meg, szólj rá és bökd meg az oldalát jelzésképpen, hogy ezt most tényleg nem kéne, vagy ránts egyet a nyakörvén. Mutasd meg neki, hogy nem ez a módja a félelmei kezelésének.

2012. ápr. 21. 08:49
 7/14 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm.
2012. ápr. 21. 08:50
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Menj vele kutyaóvodába, hogy rendesen szocializálódjon, mert ennek nem lesz jó vége. Egyszer találkozzon olyan kutyával, akinek nem fog tetszeni, ha orron csípik, és keresztbe lenyeli a kutyádat:(

Nem bántásból írom, de tényleg meg kell szoknia, hogy más kutyák közelítenek fel.

2012. ápr. 21. 08:58
 9/14 A kérdező kommentje:
A városban kutyaiskola sincs, nem hogy kutyaóvoda :(
2012. ápr. 21. 09:01
 10/14 anonim ***** válasza:
64%
Nálunk sincs a városban, de erre találták fel a közlekedést. Javaslom neked is, nagyon hasznos!
2012. ápr. 21. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!