Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » SAVTÚLTENGÉSE van a kutyámnak...

SAVTÚLTENGÉSE van a kutyámnak a nedves eledeltől. Mit tegyek? Vajon az okozza a savtúltengést hogy magas a hústartalma? Valakinek hasonló tapasztalat? ötlet? Tipp? Bármi jöhet!

Figyelt kérdés
Ha száraz tápot(Brit Care lazac és burgonya) eszik akkor ilyen gond nincs!nyilván érzékeny gyomrú nem hiába eszi ezt a tápot.Azért adok mellé neki nedveset is mert így jobban csúszik neki és egyből befalja.nagyon jó étvágyú.ilyenkor adjak neki savlekötőt vagy felejtsem el ez a fajta nedves tápot(Natur's Harvest bárány és rizs)?vajon a sima főtt rizs is képes ilyen ilyen okozni?mert ha nem akkor ezt adok neki mint sem savlekötőt!egyébként nem hányással jelentkezik ez nála hanem nagyon erőseket nyel folyamatosan és ha tehetné zabálná ilyenkor a füvet de a 3. em. lakunk és ez rendszerint éjszaka jön rá ezért ilyenkor száraz kekszet próbálok neki adni már ha meg eszi.
2012. szept. 24. 09:31
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
13-as!nem bántásképp de gondolkozz már egy kicsit(stílus ide vagy oda)!írtam hogy érzékeny emésztésű a kutyám.hát gondolj bele valószínűleg kifo...ná még az agyát is szerencsétlen ha káposztát adnék neki.személy szerint ezt nagyon nagy hülyeségnek tartom! plusz a kutyám sose enné meg.apu is gyomor savas és pl. ő se bírja a savanyú,paprikás hagymás ételeket,se a bort stb. de ez nyilván kinél hogy van.én pl. azt se tudom mi az a gyomor égés.
2012. szept. 25. 00:04
 22/32 anonim ***** válasza:
37%

neked nem is kutyád van! hiszen ,te,tudod,mi ízlik neki,sőt szinte irányított etetés folyik:)

őszintén??

mond ,te komolyan gondolod,hogy a száraztápok,még a nedves kaják,meg a többi okozza a kutya érzékenységét??

szerintem te !!

persze az állatorvosoknak sok pénzt hoz:)

de azért érdekes, hogy csak a kisebb ( elkényeztetett ) kutyák szenvednek ebben??

fogadd meg a számodra pozitív,és kedves válaszokat.

de mi,:) akik tudjuk az igazat ( és persze nem fogadják el a hozzászólásainkat ),legalább jót röhögünk az olyanokon mind ti:)

a kutya -kutya !!!

bánj vele kutyaként ,és semmi baja nem lesz!

pl: adj neki 2 hónapig házi kosztot.

bármit amit te eszel! és meglátod ,semmi baja !!

vagy ,tégy amit akarsz:)

a te kutyád, a te bajod!

2012. szept. 27. 14:21
 23/32 anonim ***** válasza:
9%

Ne is hallgass az ilyen hü...lyeségekre.

Én jól elkényeztettem a kutyáimat, de 7 évig semmi bajuk nem volt, csak amikor anyagilag jobban kezdtem állni és áttértem az Acanára, utána lettek a kutyáim savtúltengésesek.

2012. szept. 27. 22:56
 24/32 A kérdező kommentje:
22-es!ha te így akkor én is..... egy büdös bunkó vagy!az én kutyám az én bajom?!VALÓBAN de ez az oldal azért jött létre hogy kérdezzünk és segítsünk egymásnak!én mindig kedvesen és normálisan válaszolok azokra a kérdésekre amik felkeltik az érdeklődésemet nem úgy mint a hozzád hasonló bunkók.
2012. szept. 28. 14:41
 25/32 A kérdező kommentje:
23-as!ezt az összefüggést már én is megfigyeltem.egyébként nekem nincs elkényeztetve(nem kézzel etetem,nincs kaja asztal mellől stb.) bár ez a táplálék érzékenység nem is állhatna vele összefüggésben!érdekes hogy sokan hogyan reagálnak a kis testű kifejezésre mert ezt hallván egyből azt hiszik hogy egy elkényeztetett kis patkány.holott semmi mást nem tudnak csak azt amit itt elolvasnak.ha azt írtam volna közepes testű akkor már egyből kutya és nincs is elkényeztetve..... ilyen alapon apu se ember mert ő is gyomorsavas......
2012. szept. 28. 14:48
 26/32 A kérdező kommentje:
ja 23-as! és miután nem ették az Acanát náluk is elmúlt?vagy utána is fenn állt a sav probléma?
2012. szept. 28. 14:51
 27/32 anonim ***** válasza:
42%

ez az oldal ,nem azért jött létre,hogy " csak segítsünk!",legalább is szerintem.

a lényeg a tapasztalatok megosztása.

és bizony, hül@e kérdésre ,hül@e válasz megy!

a kutya mérete,fajtája ,egyénisége ,nem áll összefüggésben a táplálása minőségével!

egyszerűen attól,hogy az ember kutyája jobb kaját eszik ,az ember jobban érzi magát !

na ,de a kutya ??

sok táp létezik, de a legtöbb összetétele ( sok s@ar dolog összekeverve!),ami meg nem, az drágább mint a karaj !akkor miért nem karajt eszik a kutya??

nem akarok segíteni neked, a véleményemet írom ,le ,és ha neked nem is tetszik, hát őszintén nem igazán érdekel!:)

de én legalább kommunikálok:)

véleményt nyilvánítok!

mert van tapasztalatom, van véleményem:)

neked ,meg csak egy szerinted, gyomorbeteg kutyád van :):(

szerintem ,meg a baj, nem a kutyánál van :)

2012. okt. 2. 10:19
 28/32 anonim ***** válasza:

Majdnem 1 évbe telt, hogy helyrejöjjenek.

A tacsikeverékem akkor kezdett savat hányni, amikor drasztikusan, majdnem a felére csökkentettem az ajánlott ACANA adagot. Nem rögtön hányta a savat, hanem először csak kedvetlen és gyenge lett. De csak akkor kaptam észbe, amikor kb. 1-1,5 hónap koplalás után reggelente sárgát hányt több mint 1 héten át. Állatorvosnak fogalma se volt, mi a baj, a párom jött rá, hogy éhezik a kutyám. Azonnal visszaemeltem az adagot a normál mennyiségre (amitől viszont veszettül hízott korábban), és azonnal megszűnt a sárga savhányás. A kedve is jobb lett néhány napon belül. Azt hittem, ezzel meg is oldódott a probléma, és épp ekkor fülgyulladás, majd toklász fúródott a lábujja közé és ezek a problémák hetekig elhúzódtak, így érthető volt, hogy olyan kis szomorkás. Szerintem emiatt nem vettem észre, hogy az emésztése sincs rendben. Közben egy este hirtelen a másik kutyám lett rosszul, akit sokkal kevésbé drasztikusan fogyóztattam. Pokoli görcsei voltak, ma sem tudom pontosan mitől, ugyanis hajnalban már nem bírtam tovább nézni, és hogy kibírja reggelig, amíg a dokihoz el nem jutunk, adtam neki egy negyed fájdalomcsillapítót. Na itt pokoli nagyot hibáztam, mert csak Cataflam volt otthon és fogalmam se volt róla, hogy iszonyatos méreg a kutyákra a Cataflam. Szóval nem volt elég nagy a baj, még meg is mérgeztem az egyik kutyát. De persze erre csak 3 hét múlva jöttem rá. Másnap a kutya már véreset hányt, és a dióhéjra fogtam a vérzést, mert az is volt a hányásában, az állatorvos meg totál bedőlt nekem, hogy biztos dióhéj. Szerdán untam meg a dióhéjak kiürülésének a hiába várását, másik állatorvost kerestem, aki azonnal kétségbevonta, hogy ezt a dióhéj okozná. A kutya megállás nélkül véreset hányt és a széklete szurokfekete volt a vértől. Végülis az állatklinikán kötöttünk ki, ahol infúzióra tették a hányás miatt kiszáradt kutyácskát, elvégeztek mindenféle vizsgálatot, és gyakorlatilag kizárták a fertőzést, a mérgezést (az a negyed Cataflam nem volt kimutatható és nem is igazán mérgezést okoz, hanem gyomorvérzést), a daganatot...szinte mindent. Tulajdonképp csak tünetileg tudták kezelni és mivel a gyomorvérzés egyértelmű volt, úgy kellett kezelni, mint a gyomorfekélyeseket. Kb. fél éven át adtam a savlekötőt napi 2-szer, plusz probiotikumot, Salvus vizet, Aloe Vera gélt, bioptron lámpázni jártunk néhány héten keresztül. Egyébként ő elég hamar rendbejött, nagyjából 2-3 hét alatt, csak óvatosságból nem hagytam abba a gyógyszerezést, illetve később csináltattam székletvizsgálatot, és valóban teljesen megszűnt a vérzés. Magamtól ébredtem rá egyszercsak a neten kutakodva, hogy én okoztam a gyomorvérzését. Az a baj, hogy én teljesen elfelejtkeztem arról a negyed Cataflamról, csak nem hagyott nyugodni, mitől kezd hirtelen csak úgy vérezni egy addig makkegészséges kutya gyomra. Szerencsére ez kiderült, de azt mondta az állatorvos, ne felejtsem, hogy valami miatt adtam én azt a gyógyszert a kutyának. Akkor, amikor ez történt vele, figyeltem a többi kutyám is, mert ha fertőzés, az mindegyiken végigmegy. De csak a tacsimixem volt hasonlóan rossz állapotban. Fájdalmai voltak, így miután a gyomorvérzés miatti első krízisen túl voltunk, őt is elvittem a klinikára, ahol csak azt állapították meg, hogy tele van gázokkal a pocija. Tényleg teljesen fel volt puffadva a kutya. (Ő volt az, aki 1 hétig savat hányt 2 hónappal korábban.) Neki probiotikumot ajánlottak.

Gondoltam rá, hogy őt is savlekötőznöm kéne, de végülis lebeszéltem magam, mert nem akartam feleslegesen gyógyszerezni. Azután 1 hónappal, hogy észrevettem, hogy neki is fájdalmai vannak, egy este véreset hányt. Pedig neki semmiféle Cataflamot nem adtam soha! Azért az tény, hogy az ő hányása kicsit más jellegű volt: látszott rajta, hogy a savat hányta ki és az volt rózsaszín a vértől, míg a Cataflamos kutyusomnál nem egyértelműen a sav jött ki. Tehát rózsaszín savhányás, majd a széklete nem szurokfekete volt, hanem friss piros színű véres.

Ez volt a különbség a 2 kutya között.

Bár az ő tünetei sokkal kevésbé voltak drasztikusak (rózsaszínes vérhányás és csak 1-2 napig volt véres a széklet), ez a kutyám sokkal nehezebben jött helyre, mint a Cataflamos. Több, mint fél év telt el, talán 3/4 év is, mire visszatért az életkedve és az állandó puffadás is megszűnt. A székletvizsgálat csak annyit jelzett, hogy elszaporodtak a székletében olyan baktériumok, amik valami elsődleges probléma esetén másodlagosan szoktak elszaporodni. Ennél többet nem tudtak mondani nekem a klinikán.

Én rögtön az első rosszullét után végérvényesen beszüntettem az Acanát, de az emésztésük kb. 3/4 év után jött helyre.

A Cataflamos kutyusom mint mondtam sokkal hamarabb helyrejött, 1 hónap után csak rossz álomnak tűnt az egész, de nagyon sokáig kezeltem őt, mert a fekélynek hónapok kellenek a teljes gyógyulásig. A másik kutyám olyan sokáig volt beteg, hogy azt hittem, már sose gyógyul meg.

Most 1 év után szinte teljesen gyógyultnak tűnnek.

Én nem tudom másra fogni ezt az egészet, csak az Acanára. Amikor a Cataflam kiderült, azt gondoltam, tévedtem, nem az Acana volt az ok, de utána 1 hónap múlva az újabb vérhányás mégiscsak arra utalt, valami nagyon tönkretette a kutyáim emésztését. Mondtam, én is rosszat tettem a drasztikus fogyóval, de amelyiknek csak kicsit csökkentettem, az is egy este pokoli rosszul lett, szóval valami nagyon nem volt rendben.

2012. okt. 3. 23:08
 29/32 A kérdező kommentje:
Hűha!hát ez nem volt semmi!szegények..... Érdekes ez az Acana dolog mert anyukáméknak 4 kutyájuk van és ők is ették ideig óráig mert de előbb vagy utóbb mindig baj volt vele.PL.van egy kutyánk ő csirke allergiás(hosszas orvoshoz járás és mindenféle teráipa után derült ki,ugyanis kölyök korában főztünk neki csirkét amitől semmi baja sem volt) és vettünk neki bárányos acanát de olyan szintű hasmenést kapott hogy a végén csak víz jött ki a végbeléből és nagyon sokszor ment a hasa egy nap alatt PEDIG fokozatosan álltunk át rá aztán vettünk neki Josera bárányos(pure lamb and rice)tápot és attól meg szinte azonnal még az nap kemény székletet produkált!szóval érdekes ez nagyon,én nem tudom bio meg szuper prémium ide vagy oda de még sem vált be!és a többi kutyánk is úgy járt hogy hasmenés lett az acana evés vége még az öreg kutyusunknál is akinek 10 év alatt még sosem volt hasmenése olyan brutál erős gyomorral rendelkezik!!!!!!!!!!és ezt nem lehet szerintem a magas hústartalomhoz kötni mert most Brit tápot esznek mind és még sincs semmi baj.azért ez elég furcsa........itt valami másnak kell lennie.többet nem fogják enni az tuti.
2012. okt. 6. 00:33
 30/32 A kérdező kommentje:
Egyébként az ilyen erős humán fájdalom csillapítókra ez a gyomor vérzés jellemző mellékhatás pl.Apranax 550mg
2012. okt. 6. 00:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!