Bullterrier kutyát szeretnék. Amit eddig olvastam róla több helyen, hogy "családi kutya" és határozott bánásmódot igényel. Szerintetek elfér 2 kisgyerek és egy cica mellett? Esetleg tapasztalat hasonló felállásról?
Szia!
Amennyiben tényleg ragaszkodsz a fajtához, nagyon mélyen a zsebedbe kell nyúlnod!
Kisgyerek mellé nem szabad Expressz-en hirdetett, 20-30 ezer Ft-os bullit venni, hanem sajnos 6 számjegyű lesz a végösszeg.
Tehát csak megbízható, több éves, évtizedes múltra visszatekintő kennelből vegyél kutyát, és csakis azt a kutyát, akit a tenyésztő ajánl neked, tehát ha megmondod, hogy egy nyugodtabb, nem félős, de nem is nagyon rámenős kutyust akarsz, lehetőleg szukát, mert gyerekek mellé lesz.
Őt is mihamarabb ivartalanítani kell, és az első perctől kezdve határozottan megmutatni neki a helyét a családban, és egyetlen percre sem engedni, hogy bármelyik gyerek fölé helyezze magát a rangsorban.
Csakis így vállald be a bullit, mert komoly gondok lehetnek vele, saját tapasztalatból mondom, sajnos!
előttem szólónak teljesen igaza van. én rengeteget ismerek, és általában jó fejek, de nagyon makacsak. ezen kívül elég sok betegségre hajlamosak sajnos, így tényleg ne vegyél olcsón kutyát. egyrészt gondolom nem szeretnéd menhelyre adni idővel ha valami defektje lenne, ezáltal tetemes orvosi költségekre számíthatsz.
én is gondolkodtam bullterrieren anno, de 85-15% arányban a staffordshire nyert végül :) cseppet sem bánom, de szeretem a bullykat is.
Köszönöm szépen, hogy írtatok, nagyon hasznos válaszok voltak!
Üdv nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!