Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Esetleg hasonló tapasztalat?

Esetleg hasonló tapasztalat?

Figyelt kérdés

11 éves cicám, az utóbbi időben sokszor kihányja az ételt amit kap. A száraz tápnál olyan mintha meg se rágná... De minap ezt a konzerves eledellel is eljátszotta.Nemrég voltunk dokinál, a fogai teljesen rendben vannak, nincsen semmilyen betegsége (legalábbis az orvos nem vett észre semmit, és én sem).

Csináltam neki külön ételt is(főtt zöldségek+főtt hús)ezt megette, semmi baja nem volt tőle. Az életkedve semmit nem változott, olyan mint szokott lenni.

Utánaolvastam, és lehet, nem bírja már a gyomra ennyi idősen azokat a tápokat, konzerveket amiket veszek neki ( whiskas, purina felix, darling, néhanap purina gourmet).

Van esetleg valakinek hasonló tapasztalata? Esetleg senior tápot milyet tudtok ajánlani?

(Ha mindez persze nem változik, akkor az állatorvosunkhoz szerintem megint ellátogatunk...)

2011. máj. 28. 14:57
 1/9 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem érzékeny a gyomra, lehet venni érzékeny emésztésű cicának való tápot. Azt hiszem a cat chow-nak is van és az nem olyan drága. próbáld ki! kb 1500/1.5kg fressnapfban láttam, de lehet máshol is kapni sztem :)
2011. máj. 28. 15:16
 2/9 anonim ***** válasza:

"Csináltam neki külön ételt is(főtt zöldségek+főtt hús)"

Miért etetsz vele ilyeneket? A macskának a fehérjén kívül más tápanyagokra is szüksége lenne! Ebben meg még a fehérje is denaturált (főtt).

Adj neki rendes tápot (orijen, akana), vagy etesd nyerssel. A nyershús a legkönnyebben emészthető étel. Ha állandóan mással eteted, az olyan neki, mintha te egész életedben babon, esetleg lucernán élnél.

2011. máj. 28. 23:25
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az elsőnek a választ.

Kedves második válaszoló,

azért mert egyszer csinálok neki ilyen ételt te honnan veszed, hogy én ezzel etetem állandóan?

Teljes mértékben tisztában vagyok azzal egy macskának milyen ételt lehet adni mit nem. De akkor te is tudhatnád, hogy nem minden húst lehet nyersen adni egy panelmacskának...

Ha csak lehordó üzenetet tudsz írni, akkor kérlek ne kommentálj.

2011. máj. 29. 08:52
 4/9 anonim ***** válasza:

"egyszer csinálok neki ilyen ételt te honnan veszed, hogy én ezzel etetem állandóan"

Ja vagy úgy! Szóval te csak akkor adsz neki nehezen emészthető ételeket, amikor gyomor problémái vannak!

Elég beteg ötlet, dehát nem vagyunk egyformák, ugye.

2011. máj. 29. 10:09
 5/9 A kérdező kommentje:
Tanácsot kértem, erre kaptam egy arc nélküli valakit, aki csak rosszalló megjegyzéseket tesz, érdembeli hozzászólást pedig nem ad..... (:
2011. máj. 29. 14:38
 6/9 anonim ***** válasza:
Ott volt az érdembeli válasz, már az első hozzászólásomban, zsenike.
2011. máj. 29. 20:42
 7/9 A kérdező kommentje:

Mint látszik, igen komoly értelmezésbeli problémáid vannak, csak a "zöldségeken" tudsz lovagolni, holott a kérdés nem erre irányult... ez persze téged minősít :)

Továbbiakban nem vagyok hajlandó lesüllyedni a te szintedre, nem válaszolok ezekre a megjegyzésekre... x)

2011. máj. 30. 08:08
 8/9 anonim válasza:
Az én cicámnak volt egy ugyanilyen időszaka, olyan 3 hét-1 hónapig tartott nála, és ő sem fiatal cica már, szóval ne aggódj, szerezzetek neki ilyen gyomorkímélős cicakaját :) előttem íróra meg ne hallgass, ha az jólesett neki akkor ennyi..az enyém a sajtos pogácsát imádja és az sem egy tipikus macskakaja...:D
2011. máj. 30. 11:52
 9/9 anonim ***** válasza:

"igen komoly értelmezésbeli problémáid vannak, csak a "zöldségeken" tudsz lovagolni"

Úgy látszik, gondjaid vannak az olvasással, zsenike, és ebben társat is kaptál. Mert ha még nem vetted volna észre, azon kívül, hogy mit ne etess, már az első hozzászólásomban azt is leírtam, hogy szerintem mit etess.

Talán túl sok információ volt ez így egyszerre a te képességeidhez mérve - elnézést.

2011. máj. 30. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!