Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » SAVTÚLTENGÉSE van a kutyámnak...

SAVTÚLTENGÉSE van a kutyámnak a nedves eledeltől. Mit tegyek? Vajon az okozza a savtúltengést hogy magas a hústartalma? Valakinek hasonló tapasztalat? ötlet? Tipp? Bármi jöhet!

Figyelt kérdés
Ha száraz tápot(Brit Care lazac és burgonya) eszik akkor ilyen gond nincs!nyilván érzékeny gyomrú nem hiába eszi ezt a tápot.Azért adok mellé neki nedveset is mert így jobban csúszik neki és egyből befalja.nagyon jó étvágyú.ilyenkor adjak neki savlekötőt vagy felejtsem el ez a fajta nedves tápot(Natur's Harvest bárány és rizs)?vajon a sima főtt rizs is képes ilyen ilyen okozni?mert ha nem akkor ezt adok neki mint sem savlekötőt!egyébként nem hányással jelentkezik ez nála hanem nagyon erőseket nyel folyamatosan és ha tehetné zabálná ilyenkor a füvet de a 3. em. lakunk és ez rendszerint éjszaka jön rá ezért ilyenkor száraz kekszet próbálok neki adni már ha meg eszi.
2012. szept. 24. 09:31
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Én nem értem, miért csinálod ezt.

Van egy kutyád, aki megeszi a száraztápot és semmi baja nincs tőle. Ennek ellenére te mellékeversz neki még valamit, amitől rosszul van, és gyógyszert adnál mellé, hogy ne legyen tőle rosszul, ahelyett, hogy egyszerűen elhagynád nedves tápot és csak adnál neki szárazat.

2012. szept. 24. 18:32
 12/32 A kérdező kommentje:
11-es!mert már le írtam hogy nem igazán ízlik neki ez a táp és ha teszek rá egy kicsi nedvest akkor egyből elfogyasztja.Orijenről tértünk át ami nyilván ízletesebb volt mint ez.Úgy hogy mit nem értesz?ízletesebbé akartam tenni neki ezt az újat.De feladom....ide többet kérdést nem írok ki(tudom senkit nem érdekel engem se hatna meg ellenkező esetben)!Köszi mindenkinek aki hajlandó volt normálisan válaszolni és képes volt normálisan értelmezni azt amit le írtam és nem totál hülyeségeket írni olyanról amit egyáltalán nem írtam le és nem kérdeztem!!!!Viszlát okostojások :D
2012. szept. 24. 20:17
 13/32 anonim ***** válasza:
a savanyúképosztát nem igazán poénnak szántam. lugos kémhatású, rendbeteszi a gyomrot, de ha te poénnak veszed, akkor biztosan jobban tudod. mellesleg megjegyzem elég fura a stilusod.
2012. szept. 24. 20:42
 14/32 anonim ***** válasza:
"A stílus, maga az ember."
2012. szept. 24. 20:48
 15/32 anonim ***** válasza:
Hozzáteszem a savanyú káposzta savas. Nem véletlenül hívják SAVanyúnak.
2012. szept. 24. 21:01
 16/32 anonim ***** válasza:
Nem az hogy az étel maga savas vagy lúgos, hanem hogy emésztés után savasító vagy lúgosító hatása van-e. Olvass kicsit utána.
2012. szept. 24. 21:10
 17/32 anonim ***** válasza:

Az Acanával nekem is bajom volt. Két kutyám lett savtúltengéses, de olyan szinten, hogy véreset hánytak. Nem rögtön jelentkezett a probléma, hanem kb. fél év után, miután fokozatosan váltottam egy gagyibb tápról Acanára.

Az igazi gond az volt, hogy nagyon meghíztak tőle és csökkentettem az adagot, de az már szerintem kevés volt a gyomorsavukhoz. Eleve a gagyibb tápból dupla annyi kellett, most meg még a fele Acana is csökkent, a kutyáim már szó szerint éheztek, csak nem vettem észre, mert majd elgurultak. Amikor észbekaptam, azonnal leálltam az Acanával, és főztem nekik. Könnyű ételeket, rizst, főtt csirkemellett, főtt zöldséget kaptak közel fél éven át. Nagyon-nagyon lassan tudtam helyrehozni az emésztésüket. Fél év probiotikum-kúra (Normaflore az állatklinika ajánlására), plusz én bizony savlekötőztem is, mert a vérhányás elég durva volt és fekélygyanúsak voltak, és nem mertem kockáztatni, hogy nem gyógyul be, szóval én adtam nekik hónapokig, bár ok nélkül én sem adnám. én is refluxos vagyok, de nem savlekötőzök, inkább az emésztésem hoztam helyre probiotikumkúrával, diétával. Már szinte alig van bajom. A kutyák kb. 1 év alatt jöttek helyre, szerintem az Acana majdnem kinyírta őket. Hiába tértünk át másféle kajára, nagyon lassú volt a javulás. Az egyikük állandóan fel volt fújódva, annyira gázosak lettek a belei. Tartottam nekik Cani Curt kúrát is, netről rendeltem és szerintem jobb, mint a Normaflore, bár nagyon drága. Plusz Aloe Vera gélt ittak hónapokig.

Mint mondtam, 1 év alatt jöttek helyre. Olyan volt, mint egy rémálom.

Most már a Royal Canin érzékeny emésztésűeknek való száraz tápját eszik és ez bevált, se felfúvódás, se savtúltengés. Nagyon sokat kísérleteztem, mire találtam olyan tápot, ami mellett nincsenek rosszul.

2012. szept. 24. 22:05
 18/32 anonim ***** válasza:
Biztosan tudod, hogy az Orien és az Acana tulajdonképp szinte ugyanaz...
2012. szept. 24. 22:07
 19/32 anonim ***** válasza:
Az is lehet, hogy tényleg a túl magas fehérjetartalom, vagy az idegen országbeli baktériumflóra vagy nem tudom micsoda, de bármilyen csodásak is az Acana összetevői, az én kutyáim Acana mellett lettek vérhányósak, emésztési problémákkal küzdők.
2012. szept. 24. 22:09
 20/32 A kérdező kommentje:
17-19!Köszönöm nektek,ilyesmi hozzá szólásokat vártam volna.ezzel sokat segítettetek!tényleg köszi :)
2012. szept. 24. 23:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!