Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Falkából kizárás?

Falkából kizárás?

Figyelt kérdés

Most olvastam utána a falkából kizárásnak. Ki szeretném próbálni hogy ha agresszív a két nagytestű kutyám a kicsivel akkor minimum egy hétre kizárnánk őket. A kérdésem:

Ha mind a kettőt kizárjuk az baj??

4 kutyából és belőlünk áll a "falka" és ebből kettő agresszív viselkedése nem tetszik, azért szeretném ezt kipróbálni.

2012. aug. 21. 08:48
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

köszi!!! Van klikkerünk csak nem nagyon használjuk. Akkor megpróbàljuk az elzavarást.

Amúgy én azt olvastam sèta van a kizáráskor is csak a lehető legkevesebb komunikációval.

2012. aug. 21. 16:43
 12/15 anonim ***** válasza:
Ki hogy csinálja... :) Ha nekem kellene ilyen erős büntetést alkalmaznom, hogy egy hét teljes kizárás, akkor az tényleg kizárás lenne. Magyarul vízen kívül semmit sem kapna, még kaját sem. A séta már egy közös akció, jutalom. Szerintem az feloldja a büntetést. Az elzavarásnál csak az a kérdés, hogy el tudod-e úgy zavarni, hogy nincs fizikailag akadályoztatva, és mégsem megy vissza a falkába hanem ott vár a terület szélén, ahová elzavartad. Ja, és a "menj oda" és "marad" parancsok ebben az esetben nem alkalmazhatók! :)
2012. aug. 21. 18:43
 13/15 A kérdező kommentje:

köszi!!

El zavarni el tudom mindet csak vissza is jönnek utána, de gondolom akkor megint el kell.Majd kipróbálom hogy sikerül.

2012. aug. 22. 07:35
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem egészen. Úgy kell elzavarni, hogy eszébe se jusson visszamenni amíg nem hívod. Lekushad a valahol távol és ha kell órákon át ott várja, hogy a főnök mikor HÍV oda magához. Persze előfordul, hogy a kutya magától, vagy valamilyen külső inger (másik kutya, postás, UFO, bármi) hatására kioldja magát, de olyankor vissza kell zavarni. Másodjára általában már nem oldja ki magát, hanem tényleg ott is marad. Arra figyelni kell, hogy olyankor a többi kutya se menjen oda, bár amelyik kutya tudja, hogy miről van szó, az általában beáll ilyenkor a gazdi mögé és később sem megy oda a kiközösített társukhoz. Nagyon jól le szokta venni az egész falka, hogy miről van szó és egységesen beállnak az ember mögé, nem kezdenek magánakcióba a kiközösített kutyával.
2012. aug. 22. 08:25
 15/15 A kérdező kommentje:
köszi a tanácsot!
2012. aug. 22. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!