Falkából kizárás?
Most olvastam utána a falkából kizárásnak. Ki szeretném próbálni hogy ha agresszív a két nagytestű kutyám a kicsivel akkor minimum egy hétre kizárnánk őket. A kérdésem:
Ha mind a kettőt kizárjuk az baj??
4 kutyából és belőlünk áll a "falka" és ebből kettő agresszív viselkedése nem tetszik, azért szeretném ezt kipróbálni.
köszi!!
Sajnos nincs pénzünk rá hogy szakembert hívjunk ezért szeretném ezt a módszert kipróbálni. Külön tudnánk őket zárni csak elég nehéz lenne.
Ugyanúgy fogja folytatni az agresszióit még ha hónapokra zárod is ki. Sőt!
A megfegyelmezés, meg az összeszoktatás lenne a lényeg, ha külön zárod őket, azzal csak elodázod a problémát. Ilyen esetekre ez nem megoldás.
1 hétre tök felesleges. Max 1-2 órára, és inkább sűrűbben, akár naponta több alkalommal is. És igen, működik, ha jól csinálod. A kutya falkaállat, neki büntetés, ha nem lehet a falkával.
DE nagyon fontos, hogy ne csak a rossz viselkedésre kapjon visszacsatolást, hanem a jóra is. Valahányszor úgy közelít, úgy viselkedik a kicsivel, ahogy kell, dicsérd és jutalmazd őket.
Köszi!! Eleve külön udvarban vannak. Ha együtt lennének akkor már nem élne a kicsi.
Azt olvastam hogy ez nem egy-két hétre szól hanem minimum 1hétre és rendesen végig kell csinálni.
(úgy vannak külön udvarban hogy a 2 nagynak egy külön udvara van /a szomszéd miatt is/ a kicsik pedig elől vannak a rendes udvarban. Este szoktak együtt lenne bár akkor is csak addig amíg ott vagyunk utána a kicsik vagy kint vagy bent alszanak a nagyok meg az udvarukba)
köszi!!
Írtam hogy a szomszéd miatt ez sajnos nem kivitelezhető.
Régebben együtt voltak de most már nem lehetnek sajnos együtt.
Azt olvastam hogy a kizárás alatt nem lehet komunikálni a kutyával és játszani sem lehet vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!