Zárjuk ki a falkából?
Igen!
Elég súlyos dolog amit elkövetett...
Coeliával értek egyet, és nem lehet, hanem biztos, hogy a vezérséggel van a baj, vagy is túl sokat engedtek meg neki, ettől ő erősebbnek gondolja magát. Tegyétek fel a következő kérdéseket magatoknak:
- ki eszik előbb a kutya, vagy ti?
- Ha kaját kap engedi-e hogy elvegyétek az ételét előle, vagy morog?
- Ha sétálni viszitek ki megy ki az ajtó először ő vagy ti?
- Ha hazamentek a sétából ki megy be elsőnek az ajtón, ő, vagy ti?
- Lop-e kaját tőletek (asztalról, kezetekből)?
- Lökdösődik, tolakszik-e?
- Van-e saját kanapéja/fotelje?
- Eszik-e veletek egyidőben (tarhál-e)?
Ha a kérdések többségére az a válasz, hogy igen, illetve "ő", akkor bizony ő a falkavezér, ti pedig az alárendeltjei, vagy is azt csinál amit akar. Ha nem akarjátok kutyasuliba vinni, akkor ajánlom, hogy vegyétek meg Cesar Milan könyvét (a csodálatos kutyadoki), aki pont az ilyen vezértipusú kutyákat kezeli).
Sok sikert!
Coeliával értek egyet, és nem lehet, hanem biztos, hogy a vezérséggel van a baj, vagy is túl sokat engedtek meg neki, ettől ő erősebbnek gondolja magát. Tegyétek fel a következő kérdéseket magatoknak:
- ki eszik előbb a kutya, vagy ti?
- Ha kaját kap engedi-e hogy elvegyétek az ételét előle, vagy morog?
- Ha sétálni viszitek ki megy ki az ajtó először ő vagy ti?
- Ha hazamentek a sétából ki megy be elsőnek az ajtón, ő, vagy ti?
- Lop-e kaját tőletek (asztalról, kezetekből)?
- Lökdösődik, tolakszik-e?
- Van-e saját kanapéja/fotelje?
- Eszik-e veletek egyidőben (tarhál-e)?
Ha a kérdések többségére az a válasz, hogy igen, illetve "ő", akkor bizony ő a falkavezér, ti pedig az alárendeltjei, vagy is azt csinál amit akar. Ha nem akarjátok kutyasuliba vinni, akkor ajánlom, hogy vegyétek meg Cesar Milan könyvét ( vagy filmjét a csodálatos kutyadokit), aki pont az ilyen vezértipusú kutyákat kezeli).
Sok sikert!
Hát a falkavezérséggel semmi baj szerintem.
Mindig én megyek ki előbb az ajtón, simán el tudom venni a kaját előle stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!