Zárjuk ki a falkából?
ma 21:06
Ejnye.. Még hogy verni... Szépen hazajöttek, megbeszélték a dolgot és beírták a kérdést. Holnap majd kizárják. Hogy a kutya már rég elfeledte, miért is teszik ki a szűrét a családból, az nem számít.
Egy kutyának nincs joga megharapni a hozzá közelállókat. Ezt azonnali és a kutya számára érthető büntetéssel kell "jutalmazni".
JÉZUSOM:D
Persze hogy nagyon meg lett verve a kutya, még helyben.
Azóta van kizárva a falkából, senki még csak hozzá sem szólt azóta.
Az állatorvos is ki fog jönni, két hétig megfigyeli.
Nem tudom honnan vettétek, hogy semmi következménye nincs a dolognak.
Bejelentettétek a harapást? A saját kutya harapását?
Vagy orvoshoz kellett menned?
Megfigyeli, hogy alapból agresszív-e.
Utolsó köszi!
Aha..szóval működik az új törvény. Bár ott nem az állatorvost említik, mint veszélyes kutya megállapítására kijelölt személyt.
Már csak az a kérdés, miként került az állatorvos a képbe?
Általában a saját kutyánál történt harapásoknál nem szaladnak a gazdák bejelenteni.
Jézusom :O Jól tettétek, hogy "elvertétek", és azóta nem szóltok hozzá. Bő 1 hétig SZÓ NÉLKÜL bánjatok vele: rácsatoljátok a pórázt, amint megelőz Titeket, HÁTRA ARC...ÁLLANDÓAN ezt csinálni, naponta legalább 1-2 óra tempós séta, utána otthon szó nélkül pórázt lecsatolni, és otthagyni a kutyát. Kajánál lerakjátok a tálat a földre, "beleesztek", majd ott hagyjátok neki a kaját egy "tied, egyél" kíséretében...ha nem kezd el enni azonnal, vagy el kezdi, de felemeli a fejét a tálból, akkor AZONNAL ELVENNI A KAJÁT, másnap estig semmi kaja!!!
És azonnal felkeresni kutya nélkül egy modern elvű kutyaiskolát, ahol meg tudjátok beszélni a továbbiakat!!!
Nagy gondotok van a kutyával...
És miért kellett állatorvost értesíteni? Mennyire sérültél meg??
Amikor a roti-nj keverékem óvatosan, de ráfogott a kezemre két éve, mert a seggét megmarkolva akartam lábhoz igazítani és lenyugtatni az izgatottságból, akkor a rendőrséget akarták rám hívni...ugyanis lenyomtam a földre, teljes (nem kicsi) súlyommal ráültem a hasára és határozottan, a szemébe nézve szidtam, közben a nyakát fogtam keményen...azóta nem volt ilyen incidens!!!
Másik nagyon durva büntetése tavaly év vége felé volt, mikor az amúgy barátságos-közömbös-domináns-kezelhető kutyám többször keveredett balhéba, és kemény ráhatásra sem akart leállni...Fojtóval kiemeltem nagyon keményen, majd elzavartam, fél óráig a rét szélén feküdt, amíg a bandával játszottunk...aztán fojtón állandóan korrigálva haza, kiverve láncra majdnem 1 hétig, semmi szó, kedveskedés, simi...kaja fél adag, séta kizárólag láb mellett...aztán a második héten kezdtem el felengedni, flexi póráz, egy-egy simogatás...azóta nem volt balhéja kutyával!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!