Teljesen kikészülök a minikutyás kutyagazdiktól! Más is így van ezzel?
2. vagyok.
És még annyit, hogy felénk nincs normális kutya (az enyémet leszámítva, bár ő se egy angyal, de legalább nem vonyít, ugat, ha kint hagyom a bolt előtt vagy elmegy mellette egy kutya) egy kezemen meg tudom számolni hány normális kistestű kutyával találkoztam az egész városba. A legjobb az mikor megkérdezik hogy e vagy lány a kutyám tiszta röhej
Szerencsére felénk ennyire nem rossz a helyzet. Legalábbis minden abnormális és idióta (törpe)kutya-gazdi párosra jut egy normális is. Nekem a fajták iránt még nem alakult ki emiatt semmiféle ellenszenvem, bár az tény hogy a 90%-át ezeknek sose tartanám, de ezt csak azért mert nem illenek hozzám. Vannak köztük aranyosak akikkel tök jól elvagyok, de sajátnak, nem köszönöm...
De az idióta emberekből a kutyájuk méretétől függetlenül elegem van.
Természetesen a leírt példában igazad van, de most éppen ti, nagykutyások diszkrimináljátok a kicsiket. Leírtam már máshová is, hogy ez nem a kutyától, hanem a gazdától függ, most gondolj bele, hogy az adott ember által nevelt roti, nj, valószínűleg közveszélyes lenne, mert azt is ugyanúgy (nem) nevelné!
Engem meg kiskutyásként az zavar, amikor lépten-nyomon idegroncsnak degradálják a kicsiket, vagy olyat olvasok, hogy ezek nem is igazi kutyák!
Már én is találkoztam ilyen kutyákkal. Szerintem minden esetben a gazda tehet róla. Sokan azt gondolják, hogy a kicsi kutyát nem kell nevelni. Bár én azt hiszem, hogy az ilyen hozzáállású gazda a nagyobb méretű kutyát sem nevelné.
Nálunk is van olyan yorkis gazdi, aki behozza a tüzelő szukáját a kanok közé, majd közli, hogy tüzel. Aztán előfordult olyan is hogy odajött a néni flexin egy kutyussal a többi kutya közé, majd ölbe kapta, mert az ő kutyája nem szereti a kanokat. Szóval előfordul az ilyen, de szerencsére nem ez a jellemző.
Nem mondom hogy teljesen idilli a helyzet náluk, de szabadon sétál bolognese, westi, beagle, yorki, golden, labrador,törpe uszkár, német juhász, leonbergi mopsz, és különböző keverékek. Játszanak egymással. Figyelünk rájuk, és ha esetleg túl heves lenne a játék, akkor leállítjuk őket.
Láttam már engedelmes vizsgán yorkit, csivavát és mopszot is.
Szóval higyjétek el, lehet kutyaként is bánni a kis testű kutyákkal is.
Minden fajta kutya tanítható, csak EMBER kell hozzá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!