Létezik, hogy a kutyám allergiás lenne az Acana hypollergén tápra? Folytatás lentebb.
Állatorvos szerint táplálék allergia miatt vakaródzik a kutyám. 2 éve az Acana bárányos hypolallergén tápot ette, most az orvos javasolta a Trovetet, de azt már nem tudjuk megfizetni, mert nagytestű kutyánk van, napi 450 g-ot eszik.
Milyen lehetőségeim vannak a Troveten kívül?
Az Acana fórumon még nem válaszoltak. Lassan kezdek bekattanni. :) 1 évig én voltam beteg, orvostól-orvosig jártam, böngésztem a netet éjjel-nappal, mert nem találták a bajomat, most meg a kutyám. Hát ez van, sajnos. De a kutyámért jobban aggódom mint magamért.
Valahogy ragaszkodom a Trovethez, ha már az orvos is ezt ajánlotta, a Cibau-t amit fentebb ajánlottak azt nem ismerem. Legalább a Trovetről korábban már hallottam.
Az Acana bárányos-almásat eszi/ette, és néha adok neki főtt csirkenyakat, farhátat, combot. A csirkére nem gyanakszom, mert azt nem mindig adok, volt olyan, hogy 3 hónapig nem adtam neki és ugyanúgy vakarózott.
Arra gondoltam, hogy lehet-e a jutifalattól, ugyanis embereknek való pulykapárizsit kap, ezt sem mindig, ha nem vagyok beteg és gyakorolunk, akkor kapja csak.
Kicsi korában Dog chow-t kapott, azt 1 éves korában lecseréltük az Acana halasra, mert sebesedett az egyik füle. Már nem emlékszem, hogy ezt meddig ette, de kb. 2 éve eszik a bárányos Acanát.
Nem tudom van-e jelentősége, de leírom még, hogy mikor elhoztuk egy Isten háta mögötti helyről (340 km.-ről), megsajnáltuk, mert akarták adni a menhelyre, akkor csupa bolhás volt, rengeteg sok bolhát kiszedtünk belőle, és még ráadásul férges is volt. Az akkori eset nem hagyhatott-e egészségügyi károsodást a szervezetében?
Royal Canin hypoallergén táp összetevők:
Rizs, hidrolizált szójafehérje, állati zsiradék, ásványi sók, cukorrépapép, hidrolizált baromfimáj, növényi olajok (borágóolaj is), zeolit, frukto-oligoszacharidok (FOS), halolaj, L-tirozin, kelátos nyomelemek, taurin, DL-metionin, körömvirág kivonat (magas lutein tartalommal), vitaminok.
Utolsót semmiképpen sem...az drága sz.r
Cibau halas:Rizs (55%), szárított hal (28%), halolaj (8%), szárított céklapép (8%), növényi olaj (2%), mono- és dikalcium-foszfát, nátrium-klorid, kalcium-karbonát, kálium-klorid, szárított sörélesztő (0,3%).
Tápanyagkiegészítők: A-vitamin 10 000 IU, D3-vitamin 1000 IU, E-vitamin (alfa-tokoferol 91%) 100 mg, C-vitamin 100 mg, Niacin 25 mg, pantotén-sav 10 mg, B2-vitamin 5 mg, B6-vitamin 4 mg, B1-vitamin 3 mg, K3-vitamin (M.S.R. 53%) 1 mg, H-vitamin 0,25 mg, folsav 0,30 mg, B12-vitamin 0,04 mg, kolin-klorid 1500 mg, Zn – cink-oxid 108 mg, Zn – cink-szulfát-monohidrát 120 mg, Mn – mangán-szulfát-monohidrát 150 mg, Fe – vas-szulfát-monohidrát 44 mg, Fe – vas-karbonát 60 mg, Cu – réz-szulfát-pentahidrát 50 mg, I – kalcium-jodát-anhidrát 2,4 mg, Co – alap kobalt-karbonát-monohidrát 0,54 mg, Se – nátrium-szelenit 0,22 mg, DL-metionin 2100 mg.--ez utolsó kár..
Nem annyira rossz!!! 15kg ahol néztem 12 ezer
Dado halas nagy fajtáknak:Összetevők:
tengeri hal (min. 28%), rizs (min. 15%), kukorica, stabilizált zsírok és olajok, teljes kiörlésű búza, cikória (frukto-oligoszacharidok), halolaj (Omega-3), élesztő, kondroitin és glukozamin, taurin, kolin klorid, ásványianyagok, természetes vitaminok védett formában, és nyomelemek biológiailag hasznosítható formában. ez sem annyira rossz.(persze acanat nem veri)
És utoljára nagyon jó ár, kb 10 ezer a 15 kg Josera Optiness bárány:Összetétel: Baromfihúsliszt, rizs, árpa, burgonya, baromfizsír, bárányhús, répapép, élesztő, cikória, ásványi anyagok
Kedves Maxitabi! Nagyon köszönöm a hozászólásodat.
Döntöttem, megpróbáljuk a Trovet hypoallergén bárányost.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm, hogy segítettetek! További szép napot nektek és jó strandolást! :)
90%-ban ha egy kutyánál táplálékallergiát gyanítanak/diagnosztizálnak akkor sajnos a csirkére is allergiás, így én eleve kerülném az összes olyan tápot amiben a baromfi megtalálható (pl. josera).
Én még talán ezt is kipróbálnám, nincs agyonreklámozva, de az olyan állatorvosok, akik nincsenek leszerződve tápos cégekkel (Royal, hill's...) dícsérik:
Tudom, hogy nem egy olcsó mulatság ez az allergia, barátnőm több, mint egy évig kísérletezett a kutyájával állatorvosi felügyelet mellett, hogy mi az amit ehet és mi az amit nem, de sajnos olyan dolgokra is allergiás, amiket nem tudtak kiszűrni pl pamut, gyermekláncfű, borsó... Így az igaz, hogy nem olcsó, de legalább biztos allergiavizsgálat mellett döntöttek.
Ahogy olvasom téged tényleg érdekel a kutyád, csináltassátok meg a tesztet, (lehet kérni részletfizetést is) ez a biztos egy csomó idegeskedést megúszol és még akár anyagilag is jobban járhatsz, ha neked sem sikerül hónapokig megtalálni azt a tápot ami jó lenne.
Szia!
Nekünk állandó fülrázás, tappancsrágás, kaparózás volt a tünet, ekkor váltottam az acana bárányos almásra a happy dogról, és elmúltak a tünetek. Most sajnos, hogy újítottak rajta, kezd megint nem beválni, ezért keverem a ranchlandsal meg a farmina n&d bárányos áfonyás tápjával.
És valóban büdös most az acana, én is észrevettem. :D
A pollen allergia állandó szemgyulladást okoz ilyenkor neki, ezzel sajnos nem sokat tudok csinálni, csak kimosogatom a szemecskéit és megértem, mert én is allergiás vagyok.
Örülök, hogy döntöttél. Remélem beválik a kutyusodnak. :) (Most, hogy Maxitabi leírta az összetevőket, szomorúan láttam, hogy nekünk nem válna be a trovet, mert szója van benne.)
Tudom, már nem aktuális, de szerintem ezek a tápok jók. (csirkementeseket írtam)
Acana - Pacifica
Acana - Grasslands
Acana - Ranchlands
Orijen - Red
Orijen - 6hal
Taste of the wild - Pacific Stream
Taste of the wild - Sierra mountain
Brit Care - Adult large breed lamb and rice
Farmina N&D - hal és narancs
Farmina N&D - bárány és áfonya
Ha tehetném, én már holnap megcsináltatnám az allergia tesztet, de sajnos egyelőre nincs pénzem rá, így is nagyon nehezen "kaparok" össze annyit, hogy magamat is kezeljem és a kutyának is minőségi tápot vegyek. Remélem nem kerül rá sor, és a tápváltás megoldja a problémánkat, de ha mégsem, akkor mindenképpen csináltatok allergia tesztet, mert belehalnék ha a kutyám szenvedne. Az a baj, hogy olyan bonyolult és összetett ez a betegség, hogy csupán az orvosi szakértelem nem elég szerintem, éppen ezért informálódok én is mindenhol, ahol csak tehetem és remélem, hogy a kutyám nem fog olyan sokáig szenvedni mint én. Végül is, most kapott egy szurit 5.000 Ft.-ért, nem is kérdeztem mi volt az, mert olyankor mindent elfelejtek megkérdezni, de gondolom valami antihisztaminos injekció lehetett, ettől 2 hétig nem vakarózik. Jövő héten rendelem meg az új tápot, addigra 100%-ra eldől melyik mellett döntöttem. A doki tegnap azt mondta, hogy legalább 12 hétig csak az új tápot adjam, még egy morzsát se adjak neki.
Rotis lány és a többieknek is mind köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!