Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Létezik, hogy a kutyám allergi...

Létezik, hogy a kutyám allergiás lenne az Acana hypollergén tápra? Folytatás lentebb.

Figyelt kérdés

Állatorvos szerint táplálék allergia miatt vakaródzik a kutyám. 2 éve az Acana bárányos hypolallergén tápot ette, most az orvos javasolta a Trovetet, de azt már nem tudjuk megfizetni, mert nagytestű kutyánk van, napi 450 g-ot eszik.

Milyen lehetőségeim vannak a Troveten kívül?

2012. jún. 27. 18:19
1 2 3 4 5
 1/46 Rotis_lány ***** válasza:

Előfordulhat, hogy allergiás minden nemű gabonára, pl a bárányos almásban lévő zabra. Próbáld ki az acana gabonamenteseit, pl pacifica, hátha megoldódik a probléma.

Vagy ott van még a Brit Care bárányos rizses tápja is, ami olcsóbb, de ugyanúgy hipoallergén.

2012. jún. 27. 18:26
 2/46 A kérdező kommentje:

Valóban tartalmaz zabpelyhet a táp. Az a baj, hogy laikusként nem tudom milyen allergének léteznek.

Az Acanának ezek az összetevői: ÖSSZETEVŐK

Dehidratált bárány (27 %), csontozott bárány (15 %), borsó, hasított zab, alma (10 %), egész burgonya, napraforgóolaj, zabpehely, báránymáj (3 %), lucerna, egész körte, kék-zöld alga (DHS és EPS zsírsavak forrása), borsórost, édesburgonya, úritök, vajdiópép, paszternák, sárgarépa, spenót, tőzegáfonya, kék áfonya, tengeri moszat, cikóriagyökér, borókabogyó, angyalgyökér, körömvirág, édeskömény, borsmentalevél, levendula, rozmaring, A-vitamin-kiegészítő, D3-vitamin-kiegészítő, E-vitamin-kiegészítő, niacin, riboflavin, folsav, biotin, B12-vitamin-kiegészítő, cink-proteinát, vas-proteinát, mangán-proteinát, réz-proteinát, szelénélesztő, szárított Enterococcus faecium erjesztett készítmény.

Olyan hihetetlen, hogy pont ettől a hypoallergén táptól alakult ki az allergiája.

Köszi szépen a választ!

2012. jún. 27. 18:43
 3/46 Maxitabi ***** válasza:

Ha két évig azt ette és nem volt baj, akkor nem biztos, hogy arra allergiás....!!!!De a legjobb, ha az acana.hu fórumon felteszed a kérdést , hogy más lett-e az összetétele!Amúgy előjöhet éppen most is allergia,de nehéz megállapítani.Kizárásos diétával tudod megnézni, mire allergiás-ezt nézd meg, mit jelent.

Az a baj, hogy ezek a hypoallergén tápok eleve drágábbak, mert drágább alapanyagból vannak..

Brit care jó, esetleg ha van belcando, josera, dado megfelelő, Taste of the Wild (ez orijen minőség=ár)

2012. jún. 27. 18:48
 4/46 Maxitabi ***** válasza:

Közben olvastam a kiegészítést: akátr a lucernára, stb is lehet. De ezért ne adj ki 80.000 Ft-ot (allergiavizsgálat). Miért evett eddig ilyet? Csak megelőzésből, vagy konkrét oka volt?

Írtam alternatívákat, nézd meg, hátha jó lesz vmelyik!

2012. jún. 27. 19:00
 5/46 A kérdező kommentje:

Rendben, köszi! Megkérdezem a fórumon is.

Most kapott egy szurit, amitől 2 hétig nem vakaródzik, úgyhogy nem is tudom mitévő legyek. Az Acanából is van még 10 kg. azt nem dobhatom ki, mert nem állunk olyan fényesen anyagilag. Így is havi 18.000 Ft. csak a tápja, plusz ez-az.

Javasolta a doki, hogy esetleg főzhetnék neki. Na de mit? Azt sem tudom mire allergiás?

2012. jún. 27. 19:01
 6/46 A kérdező kommentje:
Kiskorában állandóan sebesedett az egyik füle, akkor Dog Chow-t kapott, aztán váltottunk az Acanára a saját magam döntésére és a sebesedés megszűnt, egészen mostanáig.
2012. jún. 27. 19:07
 7/46 Rotis_lány ***** válasza:
Lehet egyéb környezeti tényező is, amire allergiás, nem feltétlenül a táp.
2012. jún. 27. 19:07
 8/46 A kérdező kommentje:

Igen, tudom. Az allergiát még embereknél is nehéz megállapítani. Nekem is volt bélrendszeri problémám, csináltak egy csomó allergia tesztet, mind negatív lett és majdnem egy évbe telt mire megtalálták a "bajomat".

Az állatorvos az elmondott tünetek alapján, azt mondta, hogy 90 %, hogy táplálékallergia.

2012. jún. 27. 19:35
 9/46 A kérdező kommentje:

Arra gondoltam még, hogy megvenném a Trovetet és időnként főznék neki, úgy, hogy a táp elég legyen bő egy hónapig, ez még úgy ahogy belefér, majd többet dolgozom. :)

Lenne ötletek mit főzhetnék neki? Olyan tanácstalan vagyok, csirkét sem merek már adni. Rizsen kívül mit adhatnék még?

2012. jún. 27. 19:46
 10/46 A kérdező kommentje:

Látom senki nem jár erre, mindegy azért én írok.

Olvastam, hogy az allergiát, helyesebben a táplálékallergiát eliminációs-provokációs diétával lehet a legpontosabban megállapítani. Pl. adok neki 3-4 hétig Trovetet, és ha elmúlik a vakarózás, utána megint visszatérni az Acanára és ha újra vakarózik, akkor a táp lesz a bűnös. Jól mondom?

2012. jún. 27. 20:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!