Létezik, hogy a kutyám allergiás lenne az Acana hypollergén tápra? Folytatás lentebb.
Állatorvos szerint táplálék allergia miatt vakaródzik a kutyám. 2 éve az Acana bárányos hypolallergén tápot ette, most az orvos javasolta a Trovetet, de azt már nem tudjuk megfizetni, mert nagytestű kutyánk van, napi 450 g-ot eszik.
Milyen lehetőségeim vannak a Troveten kívül?
Ha eddig bárányosat kapott, akkor ugyan ritka de lehet a bárány is allergén anyag, próbáld meg a nyúl/kacsa/vadhúsos trovetet vagy valamilyen halas tápot. A cibau-nak a halasa pl csak riszt tartalmaz ami nem szokott allergizálni, kukoricát, búzát...egyéb gabonákat nem, jó árban van valamint van belőle 3kg-os kiszerelés.
Először kicsit vegyél, mert mi van, ha pont belenyúlsz egy olyanba ami szintén nem jó? Akkor veheted a következőt. Inkább az első 2-3kg legyen drágább, minthogy a nyakadon maradjon 8-10kg.
Hát igen. A Trovet-ből a kicsit már próbáltuk, az ízlett. Utána nézek az ajánlott tápnak is.
A kérdés csak bonyolódik .... Bárányra is lehet allergiás? Na erre, sem gondoltam még.
Okés! :) Már kivagyok a sok agyalástól.
Na, beszéltem az állatorvossal, azt mondja, hogy ha az emberi széklettől lenne, akkor más tünetei lennének, hasmenés, hányás, ilyesmi. Tehát a doki ezt kizárta. Mondtam neki a bárányallergiát, azt mondja nem teljesen kizárt, de kicsi a valószínűsége.
Nem irigyellek, az acana-n még nem válaszoltak? De olvasd is el a sok bejegyzést, hátha találsz hasonlót..
Melyik acanát rendelted? A bárányosat? Hát pacifica? -csak hal és krumpli van benne (nálunk nagyon jót tett a kutynak)
De sima sótlan rizs fűszerezetlen csirkehússal (akár csontos farhát is jó. Három-négy napi adagot le tudsz főzni egyszerre, úgy egyszerűbb. Akkor kiderül, hogy a kajától van-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!