Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Létezik, hogy a kutyám allergi...

Létezik, hogy a kutyám allergiás lenne az Acana hypollergén tápra? Folytatás lentebb.

Figyelt kérdés

Állatorvos szerint táplálék allergia miatt vakaródzik a kutyám. 2 éve az Acana bárányos hypolallergén tápot ette, most az orvos javasolta a Trovetet, de azt már nem tudjuk megfizetni, mert nagytestű kutyánk van, napi 450 g-ot eszik.

Milyen lehetőségeim vannak a Troveten kívül?

2012. jún. 27. 18:19
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
Na az emberi ürülék már gyanúsabban hangzik... erről tud a doki? Lehet, hogy érdemes lenne szólni neki. A másik kutyán nem láttál semmi ilyen problémát?
2012. jún. 28. 15:37
 22/46 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy valamilyen bakteriális fertőzést kapott volna el az ürüléktől? Kiment a fejemből ez, nem mondtam az orvosnál. Létezhet, hogy attól vakarózna? Hú, nem tudom, felhívom az orvost délután.
2012. jún. 28. 15:40
 23/46 A kérdező kommentje:
Másik kutyán semmi gyanúsat nem láttam, az nem vakarózott.
2012. jún. 28. 15:41
 24/46 anonim ***** válasza:

Ha eddig bárányosat kapott, akkor ugyan ritka de lehet a bárány is allergén anyag, próbáld meg a nyúl/kacsa/vadhúsos trovetet vagy valamilyen halas tápot. A cibau-nak a halasa pl csak riszt tartalmaz ami nem szokott allergizálni, kukoricát, búzát...egyéb gabonákat nem, jó árban van valamint van belőle 3kg-os kiszerelés.

Először kicsit vegyél, mert mi van, ha pont belenyúlsz egy olyanba ami szintén nem jó? Akkor veheted a következőt. Inkább az első 2-3kg legyen drágább, minthogy a nyakadon maradjon 8-10kg.

2012. jún. 28. 15:48
 25/46 anonim ***** válasza:
Hát igen, inkább hívd fel, szerintem simán lehet valamilyen fertőzés (a hajléktalanok nagy része sajnos semmilyen ellátást nem kap, ki tudja, mi lehet az ürülékükben). Egyébként igaza van az utolsónak, tényleg lehet a bárány is.
2012. jún. 28. 15:57
 26/46 A kérdező kommentje:

Hát igen. A Trovet-ből a kicsit már próbáltuk, az ízlett. Utána nézek az ajánlott tápnak is.

A kérdés csak bonyolódik .... Bárányra is lehet allergiás? Na erre, sem gondoltam még.

2012. jún. 28. 15:58
 27/46 anonim ***** válasza:
Először szerintem hívd fel a dokit az ürülék evéses információval, lehet, hogy fölösleges is a tápon agyalnod :)
2012. jún. 28. 16:20
 28/46 A kérdező kommentje:

Okés! :) Már kivagyok a sok agyalástól.

Na, beszéltem az állatorvossal, azt mondja, hogy ha az emberi széklettől lenne, akkor más tünetei lennének, hasmenés, hányás, ilyesmi. Tehát a doki ezt kizárta. Mondtam neki a bárányallergiát, azt mondja nem teljesen kizárt, de kicsi a valószínűsége.

2012. jún. 28. 16:37
 29/46 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy valamennyi pénzt szinte mindenképp "kidobsz az ablakon"... vagy próbálj kapásból bárány ÉS gabonamentes tápot. Csak azt nem értem, hogy ha évek óta ezt eszi, akkor miért csak most lett allergiás?
2012. jún. 28. 16:44
 30/46 Maxitabi ***** válasza:

Nem irigyellek, az acana-n még nem válaszoltak? De olvasd is el a sok bejegyzést, hátha találsz hasonlót..

Melyik acanát rendelted? A bárányosat? Hát pacifica? -csak hal és krumpli van benne (nálunk nagyon jót tett a kutynak)

De sima sótlan rizs fűszerezetlen csirkehússal (akár csontos farhát is jó. Három-négy napi adagot le tudsz főzni egyszerre, úgy egyszerűbb. Akkor kiderül, hogy a kajától van-e.

2012. jún. 28. 16:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!