Létezik, hogy a kutyám allergiás lenne az Acana hypollergén tápra? Folytatás lentebb.
Állatorvos szerint táplálék allergia miatt vakaródzik a kutyám. 2 éve az Acana bárányos hypolallergén tápot ette, most az orvos javasolta a Trovetet, de azt már nem tudjuk megfizetni, mert nagytestű kutyánk van, napi 450 g-ot eszik.
Milyen lehetőségeim vannak a Troveten kívül?
Előfordulhat sajnos, a daxi hypoallergén tápját nézd meg hátha összetevőiben jobb valamiben, mint az acana, illetve a trovethez a zoofast.hu-n egész jó áron tudsz hozzájutni.
Ezeken kívül még a taste of the wild és egyéb gabonamentes tápokat nézd meg, hogy mi van bennük (brit care, farmina N&D /Natural&Delicious/...)
Jól mondod. :) De én nem venném meg a trovetet, mert sehol se találom az összetevőit.
Az én kutyusom is allergiás, (csirke, gabona, pollen, ...) sok mindent próbáltunk, acanán belül se jött be mindegyik.
Főzni én azért nem főzök, mert a marha, bárány, vad húsból jóval drágább lenne, meg nem vagyok benne biztos, hogy minden szükséges tápanyagot meg tudok neki adni. Sajnos ebben nem tudok segíteni.
Tudok viszont tápokat ajánlani, ha szeretnéd.
Tegnap 20:59! Nagyon köszönöm az ajánlott webáruházat, valóban a itt a legolcsóbb. 12,5 kg-os kiszerelés 16.000 Ft. Ezt még meg tudom fizetni. Most csak azt kellene eldönteni, hogy mire cseréljem le az Acana Lamb-ot ....
Rotis lány! Nagyon megköszönném, ha ajánlanál tápot, mert bizonytalan vagyol én is a Trovet-el kapcsolatban. Az összetevőknél ennyit találtam: Beltartalmi értékek:
Nyers fehérje 20.00%, Nyers zsír 16.00%, Nyers Rost 1.00%, Nyers hamu 7.00%,Nedvességtartalom 9.00%, Kalcium 1.00%, Foszfor 0.90%, Nátrium 0.30%, Kálium 0.50%, A vit. 20000IE/kg, D3 vitamin 2500IE/kg, E vit. 150mg/kg
Metabolikus energia:
15.5MJ/kg
Sajnálom, hogy a te kutyusod is allergiás! Megkérdezhetem, hogy milyen tünetei voltak?
Találtam Trovetről:
Összetétel:
bárányhús /> 40%/, rizs, állati zsír, hal olaj, szója olaj, rézszulfát, vasszulfát, mangánoxid, cinkoxid, vitaminok, szárított sörélesztőElemzés:
nedvesség 9. 00% réz
Szóval nézd meg az összetételeket, mert a legtöbb bárányosban is van pl csirke, ezt most tapasztaltam elhűlve!!!
ennyi volt- szója van benne olajként???!!!
Már füstöl a fejem, annyit gondolkoztam, de semmire nem jutottam.
Semmi nem változott, semmin nem változtattam.
Szomorú vagyok, mert olyan gyönyörű, egészséges volt mindeddig a szőre, mindenki megdicsérte, hogy csillog és milyen szép. Kicsattant az egészségtől, tettem is érte, az biztos. Most meg az oldalán és a hasán nagyon csúnya lett és félek, hogy terjedni fog tovább a hátára. Féltem az idegeit is, mert biztosan kikészíti a sok vakarózás.
Mit csináljak? Vegyem meg a Trovetet? Annyira nem vagyok jártas ezekben az összetevőkben. Most akkor feltehetően a gabonára allergiás? Ez olyan mint az embereknél a glutén érzékenység?
Ha anyagilag gondot okoz a trovet, először próbálkozz egy árban kedvezőbb, de azért még prémium kategóriás gabonamentes táppal, ha a gabona a gond, akkor elmúlik a viszketés. Persze ott a kockázat, hogy ha nem jön be a sima gabonamentes táp, akkor kénytelen leszel megvenni a trovetet.
Új ember nem került a közeletekbe? Idegen kutya? Valami új növény a kertben/lakásban? Új szőnyeg, falfesték, csempe, póráz, nyakörv, akármi? Kertben permetezőszer? A táp mellett kap bármi mást (jutifalat, husi, akármi)? Bolhanyakörv/csepp (vagy ezt már írtam?)? Ne haragudj, nyilván Te is gondoltál már mindenre, csak próbálok ötletelni...
Végig gondoltam mindent, semmi, de semmi újdonság nem történt és örülök, hogy kérdéseiddel segítesz fejtegetni. 2 éve folyamatosan mindent ugyanúgy csinálok. Nem permetezünk, nincs gyomirtó. Új kutyával találkozott, de én nem gondolnám, hogy attól kapott el valamit. Viszont ami most hirtelen eszembe jutott, az, hogy a mindennapi sétáknál sokszor eszik emberi ürüléket. Itt ahol mi sétáltatjuk, járnak ki csövesek és a földút szélére ürítenek. Na azt előszeretettel eszi a kutyám, nem tudom róla leszoktatni, egy óvatlan pillanat és már be is kapta. Bocsi, hogy ilyeneket írok.
Nem okoz gondot a Trovet, az ajánlott oldalon 16.000 Ft. 12,5 kg. ez belefér a büdzséba, legfeljebb majd magamtól megvonok valamit. :) Hálás vagyok a válaszolónak, hogy írta az oldalt. 16.000 Ft és nincs postaköltség! Nagyon szuper! Az Acanát vettem a 13,5 kg. 17.500 Ft.-ért. Egy hét múlva lesz pénzem és akkor meg is veszem neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!