Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyát szeretnék, de anyumék...

Kutyát szeretnék, de anyumék nem nagyon engedik. (? )

Figyelt kérdés
12 éves vagyok,és már amióta az eszemet tudom,kutyát akarok.2 szobás kis lakásban élünk,napi 5-8 órát távol vagyunk,de anyu 1 héten 1-4 szer otthon van.Minden álmom egy kutya,nem muszáj,hogy fajtiszta legyen.örökbefogathatnánk menhelyelyről is akár.mondanátok olyan fajtákat,amik lehetnek ilyen kis helyen is??hogyan tuddnám meggyőzni az anyumékat??apu engedi egy picit,anyu nem.falun a mamámnál van kutyusom,de őt nem látom minden nap. Napi 1-2 órám van sétáltatni,reggel is levinném egy 10-20 percre.nagyon szeretnék egy kutyát :) segitsetek legyszii!!

2012. jún. 9. 14:58
 1/8 anonim ***** válasza:
Lakótelepen laktok? Mert akkor napi 5-8 óra is nagyon sok. A kutya "megbolondul" egy 2 szobás lakásban, ha egyedül hagyják 5.8 órára. Sajnos, nem ajánlok neked kutyát...de em vagyok kutyaszakértő...nos, ha mamádnál van kutyád, legalább van kutyád, és szeresd nagyon!V:)
2012. jún. 9. 15:42
 2/8 anonim ***** válasza:

A napi 5-8 óra annyira nem sok ha később megkapja a kellő törődést. Viszont kölyökként eleget kell vele foglalkozni, szoktatni, hogy később egyedül lesz. A napi 1-2 óra kevés!

Reggel vidd le legalább 20 percre, félórára iskola előtt. Majd ha haza értél is le kell vinni hosszabb időre. Legalább egy órára kutyusok közé. Később este pedig ha nem is Te, de egy 20-30 percre megint lekell vinni. Valami kisebb testű menhelyi keverék rendben lenne. De kölyökként őt is többet kell levinni!

2012. jún. 9. 17:17
 3/8 VBeata81 ***** válasza:
100%

Csaknem minden családi kutya otthon van egyedül, amíg a család suliban/munkában van. És a többség teljesen jól elvan, de meg kell kapniuk a kellő figyelmet, törődést, nevelést, és mozgáslehetőséget.

Menhelyen (sajnos) rengeteg kutyát találsz. Többségük keverék, de vannak fajtatiszták is, szinte bármelyik fajtából.

Viszont azt kell mondjam, ez nem a te döntésed. A kutya a teljes családé, és ha a szüleid nem akarnak kutyát, akkor sajnos várnod kell, amíg felnőttként vehetsz magadhoz egyet. Azért én szurkolok neked. :) Ha anyukád egyébként állatbarát, mesélj neki a menhelyekről, hátha meglágyul a szíve.

2012. jún. 9. 17:44
 4/8 anonim ***** válasza:
Én egy anyuka vagyok, akit megfűztek a gyerekek, hogy legyen kutyánk. Csak azért mentem bele, mert ÉN is akartam. Mindig is volt kutyám és elérkezettnek láttam az időt, hogy ők is megtapasztalják a kutyás élet örömeit-bajait. 10 és 14 évesek a lányaim, és bizony van, hogy fáradtságból/sok leckeírás miatt nem viszik sétálni. Akkor pattanok én vagy az apjuk és beosztjuk a kutyasétáltatást. Ha anyukád nem akarja, akkor nézhetsz rá boci szemekkel, nem lesz.
2012. jún. 9. 19:48
 5/8 A kérdező kommentje:
Ok,köszi.anyumék is panelban laktak gyerwkkorukban,ráadásul 4-en voltak tesók.pudli kutyusuk volt, középtermetű.apumnak is volt,de ők falun laktak nagy kertes házban.otz természetes,hogy volt kutya,macska,nyúl,papagáj,tengerimalac,stb.tengerimalact engedték,volt is,de sajnos meghalt,öreg volt szegény.ezért akarok megmenteni egy kutyát a menhelyről,mert sajnálom őket és nem akarom,hogy elalaltassák őket...nem tehetnek róla,nem szabadna őket megölni...sok barátnőm panelban él és van kutyájuk...pudli,yorkshire,keverék,spániel,stb...jó lenne egy kutya :)
2012. jún. 9. 19:56
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
4-es vagyok ismét. Nem olyan buli kutyát tartani akkor, ha szakad az eső, -20 fok van, vagy éppen 40 fokos kánikula. Igen, néha a pokolba kívánom, amikor befalja a kaját és egyben kihányja, ha bepisil/bekakil (még kicsi a kutyánk) és fel kell takarítani. Mindenki azt hiszi, hogy csak jó dolgok vannak a kutyatartással. Igen, nagyon jó kutyát tartani, de fel kell készülj a negatív dolgokra is. Sok ember lát ismerősnél, rokonnál kutyát és "jaj de jó lenne nekem is egy" felkiáltással vesz magához egyet. Aztán jönnek a: szétrágta a papucsom, mit tegyek kérdések....
2012. jún. 9. 20:19
 7/8 anonim ***** válasza:
Akkor én jövök javaslatokkal:)) Nekem Cocker Spánielem van,nem olyan nagy a mozgásigénye de A STÉA KÖTELEZŐEN KELL,amit még tudok ajánlani a Mops.Fiú/lány vagy?Ha lány van egy csomó kistermetű fehér kutyusfajta,azok is aranyosak nagyon meg van sok "lusta" is köztük,amelyek az ilyen életre vannak tenyészte.És, hogy ne legyek félreérthető...a "lusta" kifejezés alatt,a megfelelő kis,2 szobás lakásra gondolok,ami neki elég,de abban az 1-2 órában sétálj,szaladj,labdázz vele.És azon kívül meg otthon egyfolyában foglalkozz vele!!!
2012. jún. 10. 15:00
 8/8 A kérdező kommentje:
Lány vagyok.köszi,de anyumék nem engedik :(
2012. jún. 10. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!