Nem sokára panelba költözök, de nem engedik, hogy a kutyámat odavigyem. Mi lesz így vele?
Áruljuk a házat, de ha nem sikerül eladni akkor el fogják árverezni. Így nemsokára nagymamámhoz fogunk költözni.Eredetileg úgy volt,hogy oda visszük a kutyát, de meggondolta magát és anyukám sem engedi,hogy odavigyük. Azért nem engedik,mert eléggé hullik a szőre, és itthon(a kertes házunkban) többször bepisilt, bekakilt. Általában ez akkor fordult elő, amikor nem voltunk itthon(ilyenkor bezárjuk a házba mert sokszor elszökik csavarogni), meg sokszor éjjel is bekakilt , bepisilt. Általában jelezni szokott ha dolga van, de mégis néha előfordultak ilyen balesetek. Egyébként is,szerintem az első baleset után azért kakilt és pisilt mindig ugyan oda a házban mert érezte a szagot...
A lényeg,hogy ezért nem engedik meg,hogy a panelba vigyem. Azt mondják,hogy rá kell bízni valakire, aki majd gondját viseli, már az is felmerült,hogy visszavisszük a tenyésztőnek. Én már nem merem mondani senkinek, mert nagyon sokat bántottak már emiatt, de nagyon el vagyok keseredve, mert 11 éve van nálunk a kutyám és nem bírnám elviselni,hogy más gondozza. Az olyan, mintha már nem is az enyém lenne. Apám ma már azt is bedobta,hogy vigyük el a menhelyre, kb. lesz.rja,hogy ez nekem milyen érzés. Ti mit tennétek az én helyemben?
egyszerű a kutyát szobatisztaságra kell nevelni, ami annyit tesz ,hogy többször le kéne majd vinned, az elején lesznek balesetek ,de hamar megtanulják a kutyák,főleg a felnőtt kutyát..
1,5 évesen került hozzám a kutyám, kertesből panelba, két hét alatt szobatiszta lett, a szőr hullás ellen pedig vegyetek furminátort és át kell vele fésülni a kutyát pár naponta és nem lesz annyi szőr..esetleg mond azt ,hogy legalább 1 hónap 'próba időt' adjanak neked,míg megtanítod a kutyának a szobatisztaságot és a szőr gondot..
első vagyok:
ha nem engedik a 'próba időt' ,szerintem a legjobb ha vissza viszed a tenyésztőnek és időnként meglátogatod..
első vagyok
ugyan úgy meglehet tanítani szobatisztaságra, csak mondjuk sokat kell vele sétálni ennyi..
kicsi a panel vagy nagy??
Nagyon sokan tartanak panelban vizslát, csak ki kell elégíteni a mozgásigényét. Barátnőm vizslájának is állandóan hullik a szőre, de furminátor tényleg segít. Ill. szobatisztaságra kell nevelni.
De ha ennyire hajthatatlanok a szülők, nem tudom mi a megoldás. Mennyi idős vagy? Nem tudsz elköltözni a szüleidtől?
Ez a vizsla fajtamentés honlapja, először őket keressétek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!