Az anyumék nem akarnak szobakutyát, mert hogy kettőig amíg suliban vok addig a kutya egyedül unatkozik, hiába mondom nekik, hogy miután hazaérek kiviszem, játszok vele stb. Szerintetek igazuk van?
Szerintem ez még bőven belefér, nagyon sokan tartanak kutyát úgy, hogy napközben dolgoznak. De azt is gondold át, hogy egy kutya jó esetben 10-15 évre szól. Ezt később munka, és párkapcsolat mellett is tudod csinálni?
Én 8-tól 4-ig dolgozok, és reggel 6 helyett negyed 6-kor kelek, hogy egy nagyot sétáljak vele. Mondjuk a szüleim besegítenek, mert délben le szokták vinni pár percre, de amikor én hazaérek a munkából 5-kor, akkor ismét az az első, hogy megyek vele egy másfél órás sétára.
De egy kutyának nem gond, ha egyedül van 5-6-7 órát. Ők azért lényegesen többet tudnak aludni:)
Annyiból igazuk van szüleidnek h tényleg nem jó egy kutyát egyedül hagyni fél napra, rendszeresen. Főleg ha kiskutyát vennél.
Mondok egy példát: 4 emeletes panelban lakom, felettünk lakik egy nő a 10 éves lányával. Most kapott pár hete egy kiskutyát. Mind a ketten reggel elmennek itthonról, és leghamarabb is 3-kor érnek haza. Van olyan nap mikor szerencsétlen kutya az ajtóba ücsörög és ott nyüszít ha meghallja h vki a lépcsőházban közlekedik. És ez ment legalább 1,5 hétig. Volt amikor alapból nyüszített, nem kellett a lépcsőházban senkinek lennie, és hát 1-2 szomszédnál egyből ki is verte a biztosítékot. Azóta már csak ritkán lehet hallani, meg gondolom vmennyire hozzá is szokott.
Egyetértek az egyik előttem szólóval is, egy kutya 10+ évet él, ezért csak akkor kérj kutyát, ha tényleg kibírod vele azt a 10+ évet.
Vagy esetleg meg meilyen fajta kismeretu kutya
viseli jool ha 8-tol 2-ig egyedul van???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!