Egy rendes tenyésztőt aki aranyos kis méretű keverék kutyákat tenyészt? És a keverékek mennyire birják a panelt? 6 órát egyedül kibíirna? Utána pótolnánk mindent, séta, dicséret. Csak az a pár óra nem tudom, hogy birná.
Tenyésztő az aki fajtatiszta kutyákat tenyészt, nemesíti a fajtát, annak jellemzőit. Nem igen tudok olyan tenyésztőt aki keverékekkel foglalkozna. Ugyan a tengerentúlon már divat a hibrid kutyák tenyésztése, de itthon még nem hallottam róla. Keverék kutyák általában "baleset" útján fogannak.
A kérdés második feléről pedig annyit, hogy attól függ, milyen fajták keveréke. A kistestű kutyák általában jobban bírják a lakásban a bezártságot, mert kisebb a mozgásigényük mint nagyobb társaiknak.
Ha keverék kiskutyát szeretnél, én szívesen ajánlom, hogy látogass el 1-2 menhelyre, valahol egész biztos vár rád egy olyan kis szőrmók akinek nincs nagy mozgásigénye és neked is megfelel :)
"A kistestű kutyák általában jobban bírják a lakásban a bezártságot, mert kisebb a mozgásigényük mint nagyobb társaiknak."
Ez egy nagyon hülye tévhit! Nem igaz! Ne mondja nekem senki, hogy pl. egy jack russelnek vagy egy foxinak kisebb a mozgásigénye, mint pl. egy leonberginek. A mozgásigény nem méretfüggő. A havanese nagyon értelmes, könnyen tanítható fajta, de mivel úgy tűnik, nem sokat tudsz a kutyákról és a kutyavásárlásról, ezt olvasd át mindenképp, nagyon tanulságos: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!