Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretnék egy kutyust de a...

Szeretnék egy kutyust de a szüleim nem engedik most mit tegyek? Nem tudom őket meg győzni sehogy kérlek titeket adjatok tanácsokat!

Figyelt kérdés
2012. márc. 7. 17:56
 1/8 anonim ***** válasza:
Várj 10 évet és vegyél egyet.
2012. márc. 7. 17:58
 2/8 A kérdező kommentje:
hát az nagyon sok!igaz már én is mondtam de nézegettem egyik nap képeket és akkor mondtam hogy nekem kell 1 kutya!de hát ez nem jött be....... :(
2012. márc. 7. 18:01
 3/8 anonim ***** válasza:

Már volt hasonló topik!

Ott azt tanácsoltuk hogy bizonyítson elöször!

A szülők két okból nem akarhatják a kutyát:

1. maguk miatt. Ők nem akarják vagy nincs igazán pénz az etetésére, netán keveset vannak otthon, kicsi a lakás stb...

Ezekben az esetekben nem nagyon tudsz mit tenni és az a jó döntés hogy nem lesz kutya...

2. Téged nem tartanak érettnek ahhoz hogy kutyád legyen vagy azt hiszik ez csak egy pillanatnyi hóbort! Valljuk be, rengeteg gyereknek ez csak egy fellángolás mint a húsvéti nyuszi amit aztán hanyagolnak...

viszont itt tudsz bizonyítani neki!

megkéred őket hogy adjanak egy virágot neked ami elég kényes ahhoz hogy valódi gondozásra, ápolásra szoruljon! ha pár hónapig felelősségteljesen locsolod, ápolod és szép lesz a növény akkor nem csak fellángolás és vélhetően gondoskodni fogsz a kutyáról is.

Ha nem locsolod, tönkremegy akkor meg kiderült ami kiderült...

2012. márc. 7. 18:08
 4/8 anonim válasza:
Üljetek le megbeszélni a dolgot. És ha azután se engedik ne erőltesd, mert valószinű nekik van igazuk.
2012. márc. 7. 18:11
 5/8 Akiteki ***** válasza:
Majd ha önálló leszel, saját magad fogod megvenni, eltartani, ápolni a kutyát, akkor vegyél. A szülőneveléshez továbbra sem értünk, de biztosan oka van. Ha nem akarnak, akkor nem lesz.
2012. márc. 7. 18:13
 6/8 anonim ***** válasza:

Velem is ez van.

Én elfogadtam hogy majd nagy koromban veszek egyet.

EZ VAN!!!

2012. márc. 7. 18:19
 7/8 anonim ***** válasza:
Törődj bele. Ha határozottan tiltakoznak akkor úgy sincs esélyed. Te ismered a szüleidet igazából, hogy mennyire lehet puhítani őket. Én már 3 éve akarok másik kutyát (jelenleg egy kistestűm van, de azt is igazából befogadtam mint vettem). Esetleg köthetnél velük olyan kompromisszumot, hogy a helyi menhelynél leszel örökbefogadó mondjuk nyáron mikor ráérsz mert nincs iskola és ahhoz általában szoktak adni tápot is, legalábbis valami kis segítséget biztosan. Aztán hátha megjön a kedvük a kutyázáshoz :) Így lefeded azt is, hogy meglátják mennyire érett vagy, otthon is vagy és a tartása sem kerül sokba, ha kapsz segítséget.
2012. márc. 7. 18:54
 8/8 anonim ***** válasza:
Sajnos nem sok mindent tehetsz, ha ennyire elutasítóak! Én 14-15 lehettem, mikor elkezdtem nagyon vágyni egy kutyusra. A szüleim, de főleg édesanyám nagyon elutasítóak voltak. Végül abban maradtunk, hogy ha egy évig minden nap rendben lesz a szobánk, jól tanulunk és jól viselkedünk, akkor kapok egy kiskutyát. Én betartottam és az egy év elteltével közöltem, hogy akkor jöhet a kiskutya. Apám már ki is nézett nekünk egy kölyköt, de elkezdte mondani anyának, hogy egy kutya büdös, hullik a szőre és mindig sétáltatni kell (lakásban éltünk). Nem is kellett többet mondani, a kutyát elfelejthettem!:( Ennek majdnem 10 éve és most itt pihen az ölemben az 5 hónapos kiskutyám!:) 24 éves koromban érkezett el az idő, hogy saját kutyám lehessen, úgyhogy én sem tehettem mást, csak türelmesen vártam. Hidd el megéri!:) Sokkal jobb így, hogy nekem kellett érte fizetni, én fizetek az oltásaiért, az ellátásáért és én gondozom ha beteg. Nem tudom mennyi idős lehetsz, de te is leszel kamasz, amikor a barátaid és a szórakozás fontosabb lesz az életedben, aztán ha főiskolára mész a kutyust oda sem viheted. Addig is menj el egy menhelyre önkénteskedni és addig is kutyák közelében lehetsz! Sok sikert!:)
2012. márc. 8. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!