Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Titeket miért zavar, ha...

Titeket miért zavar, ha valaki nem akarja, hogy barátkozzanak a kutyájával?

Figyelt kérdés

Mint például ebben a kérdésben hogy kiakadtak egyesek: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2972543-baj-h..

Vagy én is ilyen vagyok. Nem akarom minden emberhez és állathoz odaengedni a sajátjaim. Nem akarom, hogy simogassák, vagy bármi mást csináljanak vele. Ezer indokom lehet rá, hogy miért és szerintem jogos mindegyik. A legnagyobb bunkóságnak tartom amikor valaki kérdés nélkül rámászik a kutyáimra, főleg ha gyerek, vagy ha megsértődik, hogy elküldöm. Nem arról van szó, hogy elzárjuk a világtól az ebet. Én is, és pl a linkben szereplő is iskolába hordja a kutyáját, neveli, versenyezteti stb. Itt csak arról van szó, hogy mi nem akarunk mindenkivel barátkozni. Azt meg főleg utálom, amikor arra buzdítanak, hogy hazudjak (pl hogy valami undorító betegságe van, és akkor majd nem akarnak odajönni) a társaság megúszása érdekében! De könyörgöm nekem nincs jogom minden hazugság nélkül egyedül lenni ha úgy kívánom?

A kérdés az, hogy mégis miért fáj egyeseknek, ha valaki ilyen, hogyha SENKINEK sem árt? Nem lehet mindenki ugyanolyan...

2012. máj. 29. 21:43
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Jaj most nem kell arra utalgatni, hogy én megfosztom valamitől a kutyáimat, jó? Tökéletesen extrém szituációinkkal és élvezik az életüket. Szájkosárral pedig nem fogom őket szivatni más butasága miatt.

Nem is ezzel van a bajom, engem ugyan túlzottan nem érdekel, hogy más hogy él amíg engem békén hagy.

Azt nem értem, hogy más kutyások miért háborodnak fel rajta, mint a fent említett linken. Persze ahogy gondoltam, ide egyik felháborodott sem fog válaszolni, mert ugye nem is lehet nagyon rendes választ adni arra, hogy miért zavarja őket, hogy más hogy éli az életét. Az egyetlen helyes érv lenne ha a kutyának ártunk, de amikor kiderül, hogy nem ez a helyzet, akkor nem tudnak többet mondani csak puffognak. Szóval csak az ő indokaikra lettem volna kiváncsi.

2012. máj. 29. 23:08
 12/21 A kérdező kommentje:
*tökéletesen megvannak a mi
2012. máj. 29. 23:08
 13/21 anonim ***** válasza:
27%
Öreg.. szerintem sürgősen keress fel egy szakembert, ugyanis gyaníthatóan súlyosan paranoiás vagy, némi önértékelési zavarral megtűzdelve, no meg egy jó adag mizantrópiával fűszerezve...
2012. máj. 29. 23:12
 14/21 anonim ***** válasza:
69%
Utalgat a görcs, nekem mindegy mit csinálsz a kutyáiddal. Csak javasoltam egy olyan megoldást, amivel tuti nem akarják simogatni őket és a kutyáikat sem akarják oda engedni a tieidhez. Ha nem tetszik a szájkosár, akkor nem tetszik. Mit érdekel engem! Nekem nincs más ötletem. Attól boldogabb lennél, ha a "felháborodottak" is válaszolnának és lehetne velük egy jót vitatkozni?
2012. máj. 29. 23:35
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Én meg azt nem értem, miért kellett kiakadni azon a javaslaton, hogy hazudj fertőzést, ha ilyen buta "letámadó" simogatóval van dolgod? Nekem bevált, ezeknél az embereknél nem működik (általában) az indoklásod, magyarázásod, nem érdekli. Az értelmesebbjének el tudod magyarázni, miért nem akarod, hogy mindenkivel lepacsizzon, és felfogják. A nyomulóst meg nem érdekli, nem fogja fel, vagy csak nem törődik vele, csakis az elrettentés jut el a tudatáig. Egy ilyen személlyel ritkán lehet értelmes társalgást folytatni, akkor meg nem mindegy, mit gondol? :)
2012. máj. 30. 00:04
 16/21 A kérdező kommentje:
Hát egyrészt nem szeretek hazudni, másrészt a kutyáim sem "égetem" le ilyennel ha nem igaz. Amúgy nem akadok ki, azzal az egy emberrel elbírok (bár így van amikor későn veszem észre olyan aljas némelyik, röhejes ezt írni de komolyan). Én egyszerűen olyan ember vagyok aki kiváncsi a miértekre, hogy mások mit miért tesznek stb. Ez az oldal meg kérdezésre van tudtommal. Problem? :)
2012. máj. 30. 00:24
 17/21 anonim ***** válasza:
76%
Képzeld el az én kutyám is versenyzik és nyert is már versenyt, de nem lett attól még baja hogy valaki megsimogatta vagy oda ment egy kutya hozzá sőt! még kutyák közé is viszem rendszeresen és ne lett leprás egyszer sem. Bár lehet neked aranyból vannak a kutyáid (azért kívácsi lennék milyen fajta kutyáid vannak)
2012. máj. 30. 01:03
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez a kisebbik rossz kedves kérdező!

A minap sétáltattam a 11 hónapos kutyámat (boxer), erre egy idős csaj kannával a kezébe odarohan a közelünkbe, és ilyet szól: "Jajj én félek a kutyáktól, ne engedje ide!" (Érted, ő jött oda messziről!!!)

Persze a kutya laza pórázon láb mellett jött, rá se hederített a nőre, én meg mondtam, hogy "ne aggódjon, a kutya még csak kölyök,játékos, nem bánt, de egyébként is pórázon van, nem engedem oda, nyugodtan menjen"

Erre ilyet szól: "Jó de én nagyon félek tőle!"

Beakadt a lemez,úgyhogy ennyit mondtam mosolyogva, kedvesen: "Sajnálom hölgyem, de én ezzel nem tudok mit csinálni, hogy maga fél a kutyáktól, sajnálom nagyon, de fogom a kutyát, nem fog odamenni."

Erre jött a beszólás: "Jó, de ez egy fenevad, miért nincs rajta szájkosár???" És elkezdte a kannával böködni a kutyámat!!!!! VÁGOD????!!!!!(A kutyám szemkontaktal ült láb mellett laza pórázon...)

Erre elszakadt a cérna nálam is, úgyhogy elindultam (Bevédve a kutyát kettejük között) és odavetettem: "Inkább magán miért nincs szájkosár, meg kényszerzubbony?" és mentünk tovább.

Nagyon idióták az emberek, az utcán én sem szeretem, ha odajönnek, de ha valaki normálisan közelít, akkor nincs gond vele, még beszélgetünk is, de az ilyenektől idegbajt kapok, meg azoktól, akik odaszaladnak és szó nélkül rányúlnak a kutyámra.

A legnagyobb baj az, hogy az ilyen idióták vannak többségben... :(

2012. máj. 30. 07:34
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, igen, olyan aljasak, én azért hazudok fertőzést, mert nem egyszer jártam úgy, hogy az odanyúlkálósnak elmagyaráztam, miért ne simogasson (a kölyök kutyám félt az emberektől az ilyen lükék miatt), de azért beszélgettem vele az ő értelmi színvonalán, hogy szokja a kölyök, hogy beszélek valakivel, ez természetes dolog, majd tök váratlanul "letámadta" a kiskutyámat. Vagy mikor mentünk el, hátulról. És szerintem közben meg volt győződve arról, hogy ő most ezt jól tette, én vagyok az idióta, hogy nem hagyom "barátkozni" a remegő, elhúzódó kiskutyám, aki volt, hogy már rá is vicsorgott a hirtelen odanyúló kézre. Ebből lett elegem, én az ilyeneknek nem magyarázkodom, mert az a legrosszabb, ha a hülyeség elszántsággal párosul. Szerencsére (lekopogom) úgy tűnik, ez használt, ma már nem is foglalkozik az emberekkel, és ha közelítenek felé, barátságos.

Nekem a hangnemed nem jött be, hogy mennyire utálod, ha valaki ezt ajánlja stb. Nem kell utálni, csak nem kell alkalmazni, ha neked nem jön be. Ennyi. Ez olyan, mint mikor vérre menő viták folynak egy-egy kutyakiképzési módszerről :)

2012. máj. 30. 09:51
 20/21 A kérdező kommentje:
01:03 Hűha, most jöjjek azzal, hogy az enyémek meg csak nyertek? :D Szerintem a kutyáim baromira letojják, hogy Béla bácsi simogatása kimarad az életükből, és helyette a Gizi néniét kapják meg akit én választottam. Főleg, hogy egyáltalán érdekli őket a többi ember, sőt nem is szeretik őket, csak ugye rendesen vannak nevelve... És hogy a Foltika helyett a Rexikével futkároznak akit én választottam. Én ahhoz az emberhez és kutyához engedem oda akihez akarom. A probléma az amikor rámerőszakolják magukat, és amikor más kutyások felháborodnak egyéni véleményemen. Te sem engeded oda minden emberhez a kutyád nem? A különbség csak annyi, hogy más alapján válogatunk talán.
2012. máj. 31. 13:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!