Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan barátkozzanak össze a...

Hogyan barátkozzanak össze a babámmal?

Figyelt kérdés

2 éves törpe pincserem van szuka, októberben pedig megszületett a kisfiam.

Sokáig ha sírt a baba rohant a szobába, engem miután 1 hetet töltöttem a kórházban szüléskor, bár üdvözölt,örült nekem, nem nagyon jött oda hozzám, került inkább, de mostanra 5 hónap után visszaállt a rend a régi rendszerbe.

Kedves, vidám kutya, bár csak udvaron belül 2 állattal volt szocializálva, pórázt nem viseli el, így sétálni sem visszük magunkkal.

Babámat bemutattam neki, leguggoltunk megszaglászta a lábát, megnyalogatta a zokniját úgy tűnik megértette hogy a kölyköm (bár lehet hogy totál hülyeséget írok) csak lassan kúszni fog a babó és nem tudom hogy kell őket összeszoktatni?!

Más a kutyával: egy dologról nem tudom leszoktatni:az ugatásról.(tudom hogy fajta jelleg)

Nem az a baj hogy ugat, kutya, ha zavarna gyíkot vettem volna értelemszerűen, de minden hirtelen dologra ugat.Kertes házban élünk, ha jönnek a rokonok bejönnek a kapun és hátra indulnak a házunkhoz értem hogy ugat, jelezz hogy jönnek, de nem ismeri meg őket,mert csak akkor hagyja abba amikor már vagy 10 perce itt vannak.Sajnos nem sikerül megtanítanom azt hogy, ha jelez, vagy ugat valamire parancsra "leálljon" azaz jelezzek neki hogy "köszi vettem".

Szóval hogy kezdjek neki a 2 dolognak?

2012. márc. 25. 10:49
 1/10 anonim válasza:
0%
Az nem BABA hanem egy GYEREK!!
2012. márc. 25. 11:01
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi a roppant érdekes hozzászólásod, marha hasznos voltál!:D

Nekem egy 5 hónapos még baba, aztán majd gyerek.Talán olvasd el megint a kérdést...

Gyorsan szaladj körbe az oldalon és oktass ki mindenkit és gyorsan pontozz le, szeretnék örömöt okozni neked:DDDDDD

idióta:)))

2012. márc. 25. 11:20
 3/10 anonim ***** válasza:
76%

Leírásodból látszik, hogy eddig nagyjából nulla energiát fektettél abba, hogy a kutyádnak normális kutya élete legyen. Mi az hogy nem viseli el a pórázt ezért nem viszed sétálni? Mi az hogy nem tudod, dolgokról leszoktatni? Mi az hogy 2 kutyával volt szocializálva? Az nem szocializáció.

Sürgősen kezdj hozzá a neveléshez, - bár ez a gyerek mellett még nehezebb lesz -, mert ebből később akár komolyabb problémák is lehetnek.

Kezdetnek:

Fennel: Kutyapszichológia, pórázra szoktatás, séta.

2012. márc. 25. 12:05
 4/10 A kérdező kommentje:

ZOL!

Nagyon köszönöm és teljesen igazad van!

2012. márc. 25. 12:36
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
Igaza van ZOLnak, kezdj bele a kutya normális nevelésébe, mikor mentek a kicsiddel sétálni, vidd őt is. A legjobb ha valakit magaddal tudsz hívni (barátnő, anyuka), mert baromi nehéz egyszerre a kutyusra és a gyermekre is figyelni. Olvasd még el Cesar Millan könyvét, az is fenn van az interneten, mint a Jan Fennel könyv, illetve kutyaetológiával- és neveléssel kapcsolatos könyveket. Kitartás!
2012. márc. 25. 12:56
 6/10 anonim ***** válasza:
Így van, fontos, hogy megtanítsd a kutyádnak, hogy te hozod a szabályokat, neki pedig be kell tartania. Ha azt mondod, hogy fejezze be az ugatást, akkor igenis fejezze be. Várd el tőle, érd el, hogy megcsinálja. És persze vidd sétálni, tanítsd, neveld, és képezd ki magad jó gazdának. Gondolom a gyereknevelésről is olvastál egy csomó könyvet, most kezdd újra az egészet a kutyával. Cesar Millan, Jan Fennel, illetve a Cerberos kutyaiskola weboldalán található Ebnevelde részt tudom javasolni, meg ha van rá kapacitás, kutyaiskolát, esetleg szakembert, aki segít.
2012. márc. 25. 13:06
 7/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm!

Azért foglalkoztam vele, az alapvető dolgokat tudja (ül,fekszik,terül,hívás,pacsi) és rendszerint szót is fogad, csak olyankor "borul el" amikor valami hirtelen dolog történik... Aki ismeri ezt a fajtát tudja hogy a eléggé makacs és öntörvényű, de természetesen tudja hogy én vagyok a vezér,mert követi az utasításaimat!Ezért nem értem hogy miért nem sikerül pórázra szoktatnom és ezáltal ugye más kutyákkal is megismertetni, bár nem ő a hibás hanem én valószínű nem voltam elég kitartó....

De elolvasom a könyveket amiket ajánlottatok!

Köszi

2012. márc. 25. 15:25
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Valójában nem az alapvető dolgokkal foglalkoztál eddig, ha pórázon sem tud sétálni a kutya...
2012. márc. 25. 15:31
 9/10 A kérdező kommentje:

foglalkozni foglalkoztam csak nem jártam sikerrel....

Aztán feladtam, de kellett egy kis idő mire "benőtt" a fejem nevelés terén,szóval amiért is íródott a kérdés, boldog békés családot szeretnék kutyával.És meg is lesz, csak tapasztaltabb , értelmes emberek véleményére, tanácsára vagyok kíváncsi,nem is értem miért reagálok akkor az utolsó válaszolónak:)))))Minden esetre köszönöm az értékes válaszod.....

2012. márc. 25. 19:58
 10/10 anonim ***** válasza:
Baromira sokan félreértik, mik az alap dolgok... Nem az ül meg a fekszik :) Hanem a gyere ide, maradj ott, nem szabad, meg a pórázon közlekedés, emberekkel és állatokkal viselkedés, kezelhetőség. Ha ez megvan, akkor bármit meg lehet csinálni a kutyával.
2012. márc. 25. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!