Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mire jó a Cesar Milanos...

Mire jó a Cesar Milanos lenyomós módszere?

Figyelt kérdés

Amikor a kutyát a nyakánál fogva a földre nyomja, és ott tartja.

Mert egy nevelési könyben sem olvastam hasonlót...

És mire jó? És mikor lehet alkalmazni?

És milyen kutyával lehet és kell megcsinálni?

És mi van ha átharapja a torkom, miután megpróbálom megfogni a nyakát?

2012. máj. 24. 22:59
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
20%

Értem én h neked nem tetszik, de az nem azt jelenti, h nem jó. Nekem se tetszik a klikkeres (jutifalatot használ és én nem szeretem ha a kutya kajáért csinálja meg a dolgokat), de ettől elhiszem h jó és működik.

Csak egyesek leállhatnának ezzel az "egy módszer jó és minden más sz@r" dumával...

2012. máj. 25. 12:29
 42/44 anonim ***** válasza:
81%

Little Red előrehozom, hogy én nem vagyok híve semminek, se Millannak, se Fennelnek, se tükörmódszernek meg a klikkert se istenítem, de amit te mondasz az nagy butaság!

Lehet hogy egy átlag kutyával boldogan tudsz így élni, de bármivel ami ennél több, nem hiszem! Valaki komolyabb szintre akar térni a kutyanevelésben, versenyezni, doglozni, akkor bizony szükséges számára valamiféle jutalom, klikker. Az is butaság, hogy a vizsgán nem használnak jutalomfalatot meg klikkert. Látszik ebből a kijelentésből is, hogy semmit sem értesz hozzá, és úgy szídod. Nem használnak. Persze, hogy nem használnak. És? Az én kutyámnak pl 99%-os engedelmes vizsgája van. A JÓ nevelésnek pont az a lényege, hogy egy idő után már nincs szükség segégeszközökre. Minden versenykutya, munkakutya használ jutalomfalatot, labdát, klikkert. De te, aki semmi ilyet nem csinálsz biztos jobban tudod, mint akik csinálják.

Az, hogy a kutya csak miattad fogadjon szót, gyerekes hozzálllás. Mindig is így tanították a kutyákat, én is így tanítom, és még sosem jutott eszembe, hogy a kutya nem miattam csinál valamit. Csupán az jutott eszembe, hogy még boldogabbá teszem a tanulását, mert örül a jutalomnak ami TŐLEM jön és csakis tőlem. Ilyen formán az is butaság, hogy a gyerekek az iskolában ötöst kapnak, vagy anyuka vesz nekik egy cukorkát, ettől biztos összedől a világ... Egy jól nevelt kutya érted fog dolgozni. Ilyen egyszerű. Az okos ember pedig minden segítséget kihasznál amitől könnyebb, jobb, látványosabb lehet a feladat elvégzése.

Arról nem is beszélve, hogy jutalom nélkül hogy magyarázod meg szerencsétlen kutyának, hogy mit akarsz tőle? Oké ha azt akarod, hogy leüljön akkor lenyomod a fenekét, ha azt akarod, hogy pacsit adjon kézbeveszed a mancsát. És bármi más ami ennél kcsit is bonyolultabb? A szemébe nézel megmondod neki, hogy mit akarsz, és a kutya majd megcsinálja miattad? Na persze. Nem hiszem, hogy bármilyen segédeszköz nélkül meg tudsz neki tanítani bonyolult trükköket (pl kézenállást) vagy versenyfeladatokat. Nem azért mert nem érted dolgozik, hanem egyszerűen azért mert segédeszköz nélkül lehetetlen rávezetni, hogy mit akarsz. Persze lehet, hogy te nem vágysz többre mint egy kutya akivel lehet sétálni, meg labádt dobálni, de el kéne drogadnod, hogy nem mindenki ilyen. Az hogy volt pár kutyád és látszólag jók voltak, nem jelenti azt hogy mindent tudsz és profi vagy. Lehet, hogy legközelebb kifogsz egy olyan kutyát, fajtát, vagy foglalkozást (ki tudja lehet még te is fogsz többre vágyni mint az ül-fekszik-hozd vissza) ami nem megfelelően vagy sehogy nem fog reagálni a te tuti módszeredre. Ami nem is baj. A baj azzal van hogy benned semmi hajlékonyságot nem látok az alkalmazkodásra. Majd annak a kutyának is a görcsös elképezéseid fogod nyomatni és ezzel a kutyának (is) lesz rossz. Szerintem nyugodtan elismerhetjük, hogy a kutyakiképzés legjobbjai azok akik valamit komolyan csinálnak a kutyával (verseny, munka stb), és bizony ők minden használnak valamit amit a kutya szeret. Az a jó kutyás aki mindennek utána néz, mindenre nyitott és mindig azt használja ami éppen segít. Nem pedig kitalál valamit és ahhoz ragaszkodik görcsösen...

2012. máj. 25. 13:23
 43/44 anonim ***** válasza:
86%
Ja és az, hogy láttál olyan kutyát aki csak jutalomfalatért csinál dolgokat, nem jelent semmit. Én meg láttam olyan rotit aki meg akart ölni egy másik kutyát (az enyémet). Akkor most minden roti rossz és borzalmas? Nem hiszem. Azt hittem vagy annyira okos, hogy tudd, egyszerűen a gazda hibázott valamit a nevelésben. Ilyen egyszerű. Semmi köze a jutalomhoz.
2012. máj. 25. 13:27
 44/44 anonim ***** válasza:
39%

És a klikkeres tanítás előtt is nevelték a kutyákat, csak éppen

- sokkal kevesebb dolgot tudtak

- sokkal kevesebb fajta és kutya kapott esélyt, ugyanis azokat a kemény módszereket nem minden állat bírtka ki.

- elfelejted, hogy JUTALOMFALAT MINDIGIS létezett! :)

2012. máj. 25. 13:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!