Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mire jó a Cesar Milanos...

Mire jó a Cesar Milanos lenyomós módszere?

Figyelt kérdés

Amikor a kutyát a nyakánál fogva a földre nyomja, és ott tartja.

Mert egy nevelési könyben sem olvastam hasonlót...

És mire jó? És mikor lehet alkalmazni?

És milyen kutyával lehet és kell megcsinálni?

És mi van ha átharapja a torkom, miután megpróbálom megfogni a nyakát?

2012. máj. 24. 22:59
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
62%

Kedves 9:30-as, meg sok válaszos :)

Én pl Gábor módszerét nem szeretem. Elhiszem h hatásos, de nem szeretem. Én a "régi" módszert pártolom, miszerint nem bűn megrántani egy kutyát pórázon, nem kell jutifalat, és egy-egy jóidőben adott saller csodákra képes. Tudom, állatkínzó vagyok :D XD

És Ceasar módszerét se kell szeretni, de úgy fikázni h az ember csak annyit lát belőle, ami a tv-ben van, dőreség.

2012. máj. 25. 10:03
 12/44 anonim ***** válasza:
21%

Én pedig nem értem, miért kell így védeni Cesar módszerét.

Azt hiszed, csak ő van a világon? Előtte is, utána is minden normális kiképző azon fáradozott/fáradozik, hogy az emberek ne lemondjanak a kutyáikról, hanem tanuljanak meg kommunikálni velük.

Engem az zavar benne, hogy hazugságokat állít.

Konkrétan.

Az a kutya ott a videón minden, csak nem nyugodt és megadó.

De pláne nem vadállat.

És nem értem, milyen szektáról beszélsz?

A tükörmódszerről?

Az Etológia tanszék kutatási eredményeiről?

Ez szekta lenne?

Nem inkább a fejlődés útja?

Több módszer van, igen.

De csak 1 tudományos tény.

Ha egyszer még a gyakorlat is a tüköriskolákat igazolja, akkor nem értem, miért olyan nehéz megörülni annak, hogy "jé de jó, hogy megint tettünk egy lépést előre".

Én voltam "hagyományos" kutyasuliban is. Hidd el, tudom, mi ellen beszélek és miért.

Biztos van a tükörmódszeren is csiszolni való.

Folyamatosan azon munkálkodnak, hogy hogy tehetik még jobbá.

Az etológusok pedig kismillió kérdésre nem tudják még a választ, de az eddigi eredmények is mind-mind a Cesar-félék ellen szólnak.

Azért Korom Gáborral és Gácsi Mártával egy lapon említeni Cesart, aki lényegében egy amerikai tömegműsor sztárja, akinek annyi érdeme van, hogy elmondja, hogy fárasszuk le a kutyákat, és megmutatja, hogy is működik egy gyepi... (Emellett viszont akkora marhaságokat állít, hogy csoda, hogy még egy műsorban sem szakadt le a plafon.)

Ha még nem lenne világos:

Nekem nem Cesar céljával van bajom.

A célunk ugyanaz.

Csak a módszerével.

És nem, erre nem mondhatod, kedves Akumi, hogy több módszer van, mindenki csinálja, ahogy jó, és kész.

Több módszer van, mindenki csinálHATja, ahogy akarja, de azt gondolom, hogy kutya kötelességünk keresni a legjobbat.

Ha már akkora állatbarátok vagyunk.

és de, igen, ilyen távolságból is tökéletesen látszik, mennyit bénázik. Rossz nézni.

2012. máj. 25. 10:12
 13/44 anonim ***** válasza:
84%

Épp arról beszélek, hogy a gyakorlat sok módszert igazol. A kutyázásban nem működik a menedzsermódszer, hogy bemeséljük a gazdának, hogy a kutyája jól működik, mikor a vak is látja, hogy nem. Valaki vagy ért hozzá, vagy nem, és ha nem, nem lesz vele sikeres. Egy kis vidéki kutyasuliban elcseszegetheti a kutyákat, de terjedni nem fog a híre, az biztos. Akit kézről kézre adnak, az hasznos az embereknek és a kutyáknak, tehát van létjogosultsága.

Azért szektázok, mert sok tükrös nem ismeri el, hogy nem az ő útja az egyetlen. Ettől a hozzáállástól van hányingerem, hogy mindenki más hülye és hazudik és állatkínzó, csak az Egy Igaz Korom Gábort szabad követni.

Ébresztő! Mások is érnek el sikereket. Mások is a kutyákért kutyáznak. Van élet a tükrön túl is. De ezt sajnos sokan nem látjátok, és agresszíven (ami amúgy emberek között sem hatékony módszer) nyomjátok ha kell-ha nem.

Én bár nem szeretem, tudom, hogy működik a módszer, ezért nem is szidom. A szektás hozzáállású embereket igen, de nem azonosítom őket a módszerrel, mert nem vagyok már óvodás. Mindenesetre nekem nem ez az utam, profitáltam belőle, mint ahogy minden általam megismert módszerből, a kutyám boldogabb, mint volt, én kiegyensúlyozottabb vagyok, mint voltam, és ezt éppenséggel Cesarnak köszönhetem. Nem csak ő képes erre nyilván, de engem pont ő érintett meg a megfelelő módon, és tette jobbá a világomat. De nem ezért védem, bárki mást is védenék, aki működő módszereket mutat fel, és hasznos a társadalom számára.

Én meg nem hiszek abban, hogy van legjobb módszer. Nekem biztos nem a tükörmódszer a legjobb, mert nem érzem a magaménak a hozzáállást. Például biztosan röhögőgörcsöt kapnék, ha meghallanám magamat morogni, nem tehetek róla. Nekem más a legjobb, és egy csomó embernek más a legjobb. Ez van.

2012. máj. 25. 10:26
 14/44 anonim ***** válasza:
42%

Először is sosem mutatják hosszú távon mi lesz a kutyákkal, akiket CM kezelgetett. És egyikre sem mondanám, hogy reménytelen kutya volt, bármelyik kicsit is hozzáértő ember tudott volna segíteni azokon a kutyákon, szerintem jobban, mint a "doki". Őszintén szólva sokkal reménytelenebb, kezelhetetlenebb kutyákat láttam már helyre jönni, más módszerrel. Az, hogy a gazdik nem tudják kezelni a kutyáikat és így az altatást latolgatják, nem CM-et dicséri, ha közbelép valahogy, hanem a gazdikat minősíti. És nyilván -persze nem kell beismerni- de direkt mondják a legtöbb kutyára, hogy a haláltól menti meg ez az ember, hisz így nagyobb lesz a rajongó tábora, több pénzt kaszálhat.

Másodszor, mikor azt mondom, a módszerei borzalmasok és nincs hatásuk, nem csak a levegőbe beszélek. Nem vagyok rá büszke, de egy időben szimplán a kíváncsiságom miatt próbálgattam azokat a "nevelési" technikákat. Én nem rúgtam erősen a kutyám hasába, mikor nem figyelt rám vagy el akartam kerülni egy konfliktus helyzetet, csak a lábába, de kb. a második napon már fel se tűnt neki, hogy belerúgok. Biztos erősebben kellett volna rugdosnom, ugye, rajongók? És ciccegtem is neki. Hát, eleinte hülyének nézett, később meg sem hallotta. A póráz oldalra rángatását póráz fegyelemnél azért nem használtam, mert egy sokkal normálisabb, eredményesebb módszerem volt. A leszorítást egyszer, csak egyszer akartam tesztelni, mikor kitámadt egy kóbor kutyára. Akkor eléggé fel ment bennem a pumpa, hát sikerült lenyomnom, az oldalára fektetnem, majd engedtem, hogy felálljon. Talán nem árulok el nagy titkot, akik ezt használják úgy is tapasztalhatták, semmi eredménye nem volt, ugyan úgy támadott volna a másik kutyára utána. (Azóta viszont nincs ilyen gondunk, de az már a tükör módszer eredménye.) Viszont utána hetekig tartott, mire a kapcsolatunkat közel olyanra fel tudtam emelni, amilyen a kísérletem előtt volt. Hülye voltam, hogy kipróbáltam ezeket a hatástalan technikákat, már látom. És azóta is irtózok tőlük.

2012. máj. 25. 10:32
 15/44 anonim ***** válasza:
36%
Észrevettétek már, hogy az összes videója vágott, sosem mutatják az egész cselekvést egyben? Persze, lehet ellene tiltakozni, de mivel CM csak a pénzre játszik úgy is, az a valószínűbb, hogy a csúnyább részeket, mikor nagy hibákat követ el, inkább kivágják. :)
2012. máj. 25. 10:34
 16/44 anonim ***** válasza:
63%
Nézd, ha te olyan dolgot ítélsz meg, aminek a valódiságát is megkérdőjelezed, akkor nem tudok erre mit mondani. Örülök, hogy beszélgettünk :D
2012. máj. 25. 10:36
 17/44 anonim ***** válasza:
23%

Ez tény, a pasi a pénzre hajt és nyilván nem tenne jót a reklámnak, ha azt mutatnák, ahogy egy kutya vissza támad, mert valami óriási hibát csinált. Bár még így is tele van mindegyik rész hibákkal. Egyet sem találhat senki, amin ne lehetne bemutatni, mennyire nem érti a kutyák kommunikációját, lényét a faszi. A gond csak az, hogy sokan ezek alapján nevelik teljesen a kutyájukat.

Bár mint írtam, szerencsére kezd leáldozni a fickónak, az emberek még sem hagyják, hogy ennyire hülyére vegyék őket. :)

2012. máj. 25. 10:44
 18/44 anonim ***** válasza:
43%

Az embernek lehet, hogy más a jobb.

Lehet, hogy nem morogsz (megjegyzem szavakat is használhatsz), de az, amit Cesar pl. a belinkelt videóban produkál, az katasztrófa.

Családban élünk, de falkanyelven kommunikálunk.

(A közös "idegen nyelv" pedig a klikker.)

Ezzel inkább a kutyádnak könnyítenéd meg a dolgát.

és persze, kívülről sok "Cesaros" kutya működik, ezt senki nem vonta kétségbe (bár 10-ből 4-nél nem használ).

Csak a kapcsolatotok nem épp arra épül, amire épülhetne.

Sajnálom, ezt nem tudom máshogy elmondani.

És ez nem csak tükörmódszer.

Én sem elvakult tükörhívő vagyok. De azt kell, hogy mondjam, hogy nincs mibe belekötnöm.

Az szerencsétlen dolog, hogy Neked nem szimpatikus ez a hozzáállás, de nem baj.

Tök jól csinálod, hogy kirakod a magad kirakósát.

Csak az a szomorú, hogy sajnos sok ember olyan dolgokat is beépít, amik egyszerűen nem igazak.

Mer' a tévében ezt mondta a cézár.

És ebből lesznek az olyan gazdák, akik nyomogatják le a kutyájukat, közben úgy üvöltöznek, hogy az már nem is nevetséges (mint a morgás), hanem szánalmas...

És mindeközben fel sem fogja, mekkora károkat okoz a kutyájában.

Nekem is nehéz volt megbarátkoznom azzal, hogy lány létemre megtoljak egy kutyát.

De amikor hozzám került egy olyan kutya, akinél egyszerűen elengedhetetlen volt a saját és a kutyáim érdekében is, akkor ott nem sok választásom volt.

Úgy bele kellett éljem magam a szerepbe, hogy a kutya egy hajszálnyi bizonytalanságot se érezzen.

Nem mondom, nem könnyű.

De az eredmény mindent megért.

és mindeközben egy ujjal sem nyúltam hozzá, semmilyen fals jelzést nem küldtem felé.

Amit a kutya mutatott, az igazi megadás volt.

Amit a Cesaros videón mutat a kutya, az NEM MEGADÁS.

Még annyit tennék hozzá, hogy Gábor sem tükörmódszerrel született ám...:)

Elképesztő sikereket ért el a poroszos kutyasuli segítségével.

Csak éppen valami nem stimmelt.

A kutya ahogy egy kis bizonytalanságot érzett rajta, nem engedelmeskedett.

Máskor meg a versenyen első helyezést ért el, de ahogy elhagyták a terepet, 5 méterről nem tudta behívni a kutyát...

Hát, mindegy.:)

Én továbbra is kampányolok a tükörmódszer mellett.:)

A tudás, az ösztönös ráérzés, a szeretet és a józan ész ott van mindenkiben, kérdés, ki akar és mer élni vele, ki kezd önállóan gondolkodni.

2012. máj. 25. 10:51
 19/44 anonim ***** válasza:
81%

A kérdésedre válaszolva, szerintem azért nem nagyon javasolják, mert nagyon nagyon ritka/extrém esetben lehet csak szükséges az alkalmazása.

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2991270-4-hon..

Olvasd el, meglátod mi lesz belőle, ha mindenki ezt használja, indokolatlanul. És még csak tudatában sincs, hogy rosszat tenne, ezt használja büntetésként és csodálkozik, hogy a kutyája fél.

Ezt a módszert csak olyannak lenne szabad alkalmazni, aki tudja, mikor lehet rá szükség.(lehetőleg sose)

És nem tudom melyik válaszoló írta,(talán 2.) hogy nem használ, mert "pocisimit" kér. Nah róla is megvan a véleményem... A kutya úgy mutatja ki, hogy megadja magát, ha a hátára fordul és a hasát mutatja.

2012. máj. 25. 10:56
 20/44 anonim ***** válasza:
21%

Akumi én teljesen egyet értek veled, nekem sincs bajom a tükör módszerrel csak azokkal az emberekkel akik szerint csak ez a módszer működik , és aki nem ezt használja az egy hülye visszamaradott valaki.

# 14 Látszik hogy nem értetted a lenyomás lényegét, nem olyan szituációkban használatos mint amiben te alkalmaztad.

2012. máj. 25. 10:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!