Hogy tanítottad meg a kutyádat ülni? Jót tesz neki a fenék lenyomós módszer?
Én soha nem szerettem az ilyen módszereket, hogy nekem kellett "fizikailag rávennem"
Szerintem nincs az a kutya, aki ne jönne rá magától, hogyha a feje fölé tartanak egy finom falatot, akkor le kell ülnie.
Én meg minden kutyát ezzel tanítottam életem során.
Megkérdezném attól, aki szerint nem tesz jót, h ugyan milyen problémát tud okozni ha lenyomom? Feküdni is úgy tanítom, h lenyomom.
Kicsit kezd már elharapózni ez a semmi fizikai kontaktus a kutyával őrület....Azt megértem (és egyet is értek vele), h verni nem jó, de hogy már egy nyakas is bűn. Meg nem lehet lenyomni a fenekét jöjjön rá ő. Megnézem, h ezzel a módszerrel hogy tanít meg valaki olyan mozdulatokat, melyek pl egy engedelmességi vizsgához kellenek.
1. kutyám: lenyomással tanítottam ülni, utána jutalomfalat. Nem lett tőle semmi baja. Szeret tanulni, és klikkerezni is tud. Mivel megszokta, hogy nevelés közben fogdosom, így mindent könnyen megtanult.
2. kutyám klikkerrel tanítottam ülni. Szeret tanulni, szót fogadni stb. Nem szokta meg, hogy tanulás közben fogdosom, ezért nehezebb megtanítani neki pl az állítást, mert lehajolok hozzá, vagy megmozdulok és máris hízelkedik, bújik, megalázkodik.
A különbség a kettő között csak annyi, hogy az első kutyám 1000%-kal stabilabban ül/fogad szót. Ha ő leül, akkor az úgy marad. Míg a második az izeg-mozog stb, hisz a klikker alatt is így csinálta, nem volt ott a kezem, hogy a helyén tartsa. És ez alatt nem azt értem, hogy a második nem jólnevelt, mert ugyanolyan jólnevelt, senki nem látja de én érzem, hogy melyik a stabilabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!