Mire jó a Cesar Milanos lenyomós módszere?
Amikor a kutyát a nyakánál fogva a földre nyomja, és ott tartja.
Mert egy nevelési könyben sem olvastam hasonlót...
És mire jó? És mikor lehet alkalmazni?
És milyen kutyával lehet és kell megcsinálni?
És mi van ha átharapja a torkom, miután megpróbálom megfogni a nyakát?
Közös nylev a klikker? Na, megint megy az agymosás, klikker néálkül már élni se lehet? A büdös életben nem használtam, mégis túl vagyok már 4 saját és rengeteg ideiglenes kutya nevelésén. Az ideigleneseknél jutifalatozok, mert szinte mind felnőtt és őket nehezebb motiválni simivel, mivel általában elég bizalmatlanok, nem tudják h a simi az jó.
Szóval elhiszem h a klikker jó, de hogy ez az egyetlen létező jó módszer....Hagyjukmár! Amúgy szerintem Korom Gábor "csókoltatja" az ilyen híveit, h ennyire nyomják és így szépen teszik is tönkre...
Kedves #20-as!
"Látszik hogy nem értetted a lenyomás lényegét, nem olyan szituációkban használatos mint amiben te alkalmaztad."
Nem jó szituációban használtam? Nem értettem meg a lényegét? Büntetésként használtam volna, persze nem volt ez bünti a kutyámnak, csak fölösleges terhelés, stressz. Ha nem jó szituációban használtam, ha nem büntetésnek kell, akkor szeretetképpen, dicséretként kell a kutyát a földre nyomni és leszorítgatni? Úgy veszem ki, te így csinálod. Na basszus, az ilyeneken tudok kiakadni. Látszik, hogy fingod nincs a kutyanevelésről, de azért osztod az észt. Akkor elmondanád, ha te nem büntetésnek használod, akkor minek?
A klikker pedig valóban a közös nyelv. Egy mesterséges nyelv az ember és kutya között. Lehet élni nélküle is, és vele is. Vele kicsit egyszerűbb, nagyobb teljesítmény érhető el. Persze, értem, ha valaki nem akar többet, jobbat elvárni a kutyájától, annak valóban fölösleges. De szeretem, mikor valaki úgy akar rácáfolni dolgokra, hogy nem is ismeri, használni nem tudja, soha nem is próbálta.
Mi az h valaki nem akar többet vagy jobbat elvárni a kutyájától? Megnézném én h a legjobb mentőkutyákkal, legjobb munkavizsgás kutyákkal mennyit klikkereztek...Elmondom, semennyit.
Engedelmességi vizsgán, meg sehol sem alkalmazható.
Little Red-nél a pont, jól leírta. Ha kitámad a kutyám akkor erőteljesen rászólok esetleg megrántom a pórázt hogy kizökkentsem abból az állapotból. Ha mondjuk kajázás közben rám morog mert a táljáért nyúlok akkor pedig lenyomom.
Nem véletlenül írtam hogy nem értetted meg a lényegét, az előző hozzászólásod is ezt igazolja...
Engedelmes vizsgákon nem lehet jutalomfalatot használni. :) Ezek után a logikád majd segít rájönni, miért nem használható klikker. :)
A rendőr kutyákat klikkerrel képezik ki, a drogkereső, robbanószer kereső kutyákat szintén, pont, mint a segítő kutyákat. És ez csak Magyarország. Megjegyzem, van ismerősöm, aki a terápiás kutyáit is, és van, aki a mentő kutyáját is klikkerel képezi. Külföldön még több szolgálati, segítő kutyánál használnak klikkert. Tudod miért? Megsúgom, mert így eredményesebb! :)
Fegyelmezés-büntetés, szinonimák. Ki mit használ. Vagy szerinted mi a nagy különbség a kettő között? Mert számomra az is büntetés, ha csak erélyesen rászólok az ebre, ha megtolom, ha kizárom, a szemmel verem, stb. De még nem akarsz belekötni pár dologba? Csak nyugodtan, látom nincs jobb dolgod, mint ilyeneken kötözködni. Én nem szeretem a "fegyelmezés" szót használni, valahogy mindig a verés, leszorítás, fizikai bántalmazás jut róla eszembe. Vajon miért? :) Hisz te is többek között erre használod, nem?
A büntetés és a fegyelmezés marhára nem szinonímák....
És mivel a vizsgákon max kézjel használható, így a klikker sz@rt se ér...Tudom h jutifalat se használható...Hülyének nem kell nézni a másikat, de írjál csak nyugodtam, legalább megismerem a tükör módszer követőit, és méginkább NEM fogom ajánlani senkinek...
Hű itt komoly szakmai vita dúl!
Ezen a téren én igazán egy mazsola vagyok. Sok könyvet olvastam, sok mindent elolvastam.
Akik itt módszereket elemezgetnek és meg is indokolják hogy mit miért és miért jó bizonyára abban hisznek.
Nekem mindebből annyi jön le,hogy annyi módszer, ahány jellem. Fennel "újabb" könyvét olvasva (A kutya legjobb barátja, a kiváló gazdik titkai) volt ott egy olyan fejezet, ahol arról ír,miszerint a mai napig hogy oktatják a katonai kiképző bázisokon a kutyákat.
Ott leírja, hogy a mai napig kőkemény megvonások és verések vannak. Volt egy fószer aki a Fennel módszer szerint nevelet egy olyan kutyát akit el akartak altatni, mert a "kiképzés" hatására nem megtört,hanem visszavágott, ezért altatás várt rá. A pasas időt és energiát nem kímélve "osztályelsőként" végzett a kutyával. Mindezek ellenére nem vették komolyan a módszert, szerencsésnek, illetve véletlennek tartották az esetet ezért továbbra is kegyetlen körülmények között oktatják a kutyákat.
Csak ennyit szerettem volna hozzátenni.
Én a Fennel könyvet odáig olvastam, amíg leírta h a kutyának társ kell, nem vezető és az ő kedve szerint legyenek a dolgok és nem a mién szerint. Tehát ha én azt akarok h üljön le, akkor érjük el h legyen kedve leülni...
Érje el a fene, nem kedv kérdése, ha én azt mondom, akkor az van...Elhiszem h jó könyv, csak nekem nem jön be. Ettől még hiszem, h szükség volt a megírására, mert kedzőknek nagyon sok segítséget tud nyújtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!