A kutyám januárban szült, most tüzel, de nem akarja felvenni a kant. Lehet azért mert most szült és még nem érett meg egy újabb szülésre? Ez előtte nem volt gond.
Nem tudom milyen orvoshoz jársz, nem sokat érthet a szakmájához, vagy csak a pénz érdekli.
Az én orvosom kizavarna a rendelőből, ha ilyet akarnál csinálni.
Én, ha a kutyámmal valami nem stimmel, akkor hívom az orvost telefonon. Ha annyira adsz a szakértelmére, akkor miért itt kérdezel? Miért nem őt hívtad fel?
Nem hiszem hogy pénzéhes lenne, mert még sosem kellett pl szüléshez kihívni.
Amúgy beszéltem már vele, de nem tudja miért nem veszi fel a kant, azt mondta próbálkozzunk.
Nem mellesleg,a farkasoknál a domináns pár szaporodik CSAK,a többi életében soha,mégis jól elvannak.
Kutyahús:egyre több a bozopnyítzék erre a szomrú tényre,Itt a nyóckerben működik illegális kutyavágóhíd is.
Már pár éve olvastam kutyás szaklapban a bernáthegyiket fenyegető ilyen veszélyről,"Mentsük meg a bernáthegyit!"címmel.
Gondolom,kérdezőnk nem olvas kutyás szaklapot(nem bulvár-jellegűt),a "hozzáértése"ezt bizonyítja.
Még annyit a kutya-farkas párhuzamhoz, hogy az alapvető biológiájukban nagyon hasonlóak (amerikában egy fajba soroják őket, mert a kutya-farkas párosításból szaporodóképes utódok születek, míg ugye egy öszvér, ahol a ló és szamár csak rokon fajok, nem fogamzóképes)
Ha egy farkasnak kölyke születik, az neveli őket 2 éves korukig (ekkor lesz egy fakras ivarérett) és csak ezután tüzel újra (persze közben évente tüzel a többi nőstény, de az alfanőstény megakadályozza elég agresszívan a párosodást)
Vagyis a farkas tüzel, ha alfa: párosodik, szül és 2évig nem tüzel újra, és ezért ugye nincs is új alom...
A többi nősténynek meg sosem lesz utódja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!