Miért félti nagyon sok szülő a gyerekét?
Azt vettem észre hogy mostanában a környezetemben egyre több anyuka kapja föl a gyerekét ha meglát engem ahogyan a havanese kutyusomat sétáltatom aki mellesleg nem árt senkinek. Ha bármikor meglátnak egy kutyát akkor az anyuka hangosan megszólal : "Jajj csillagom ott van egy büdös kutyus gyere gyorsan anyura mert megharap" És ebből a gyerekből ill. gyerekekből lesznek a kutya utáló felnőttek. De miért mi értelme van annak , hogy felveszed a gyerekedet mert megláttál egy kutyát pórázon.
Sőt sokszor azért is felveszik őket mert a kutya ugatott a gyerek meg neki áll sírni hogy jajj a rossz kutya ugat az anyja meg igen kicsim az a rossz kutya ugat. Gondolom valami steril házban laknak az ilyenek hogy minden kutyától féltik őket.
Persze, az elővigyázatosság és az óvatosság szükséges is, hisz rengeteg neveletlen, antiszociális kutyával járkálnak manapság az utcán.
Én mindig azt szoktam elmondani, hogy előbb kérdezzék meg a gazdit, és csak aztán simogassák a kutyát. Ez főleg akkor fontos, amikor engedélykérés nélkül kezdenek el kutyát simogatni, mint ahogy velünk ma történt.
Szia! Szerencsére én ilyet még nem láttam, bár én gyerekes vagyok, nem kutyás. :) Ha ez kicsit megnyugtat, a környezetemben sosem láttam/hallottam ilyen reakciót gyerekes szülőktől. Nem kétlem, hogy vannak ilyenek, de ha gyereked lesz, meglátod, ennél sokkal idiótább dolgokat is csinálnak a szülők. ;)
Én azt gondolom, hogy főképp a nagyvárosban élő gyerekeknél nagyon fontos, hogy tanítsuk őket az élővilág szeretetére. Így nálunk a gyerek odavan minden állatért, bár a nagyobb kutyáktól tart kissé, de ha találkozunk velük, megállunk, és megcsodáljuk őket, milyen szépek.
Ha már állatvilág, számomra az volt döbbenet, hogy szülők pfujjognak, ha a gyerek megfog egy rovart/pókot, ezzel beleültetve az undort. Meg hogy azt mondják, ne fogdosson bogarakat, mert elkap valami betegséget… aztán a játszótéren kaját adnak a gyerek kezébe, aki előtte végigfogdosta az összes játékot, amit előtte kismillió másik gyerek is – mintha az emberek „tiszták” lennének, az állatok meg nem.
Megértelek, próbálj meg ne foglalkozni velük, mint írtam, ha gyereked lesz, kénytelen leszel beszélgetni is ilyen emberekkel, addig örülj, hogy kikerülheted őket! :)
A gyerekek nem félnek semmitől. Egészen addig, míg a felnőttek 'beléjük nem ültetik'.
Egyébként meg tudom érteni a szülőket (nem a 'felkapom és magyarázok, hogy rossz kutya' típust), hogy azt mondják ne menjenek oda a kutyához. Nagyon sok rosszul szocializált kutya van.
Viszont a legtöbb szülőnek fogalma sincs arról, hogy mi a helyes viselkedés, ha kutyával találkoznak. Nem egy gyerekkel találkoztam, aki szó szerint tépte a kutyát és a szülőknek eszük ágában sincs rászólni. Vagy hagyja, hogy a gyereke rohanjon a kutya felé (természetesen szemből, visítva, szemébe nézve). Én meg üvölthetek, hogy állj!, meg hogy ne így közelíts!, a legtöbben nem is óhajtják megtanulni a helyes viselkedést (mármint a szülők, hogy aztán megtaníthassák a gyermeküknek is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!