Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Na erre mi a megoldas? Tanacst...

Nufika kérdése:

Na erre mi a megoldas? Tanacstalan vagyok

Figyelt kérdés

4 eves koraban orokbefogadtam egy cockert, rosz korulmenyek kozott nevelkedett ezert sok ido es turelem kellett ahoz hogy megszokjon minket de megerte, nagyon jopofa, imadnival egy dog. De agressziv es makacs. Ha o valamit nem akar azt nem csinalja es semivel se lehet ravenni, ha megszidom is vicsorit. 3szor harapott meg. tobb modszert kiprobaltam mar de semi se valt be az evek soran.(kitagadas a falkabol, befogtam a szajat es csak akor engedtem el ha megnyugodott, szidas,...stb. de soha nem vertem el)

Nem lehet a kutyat megemelni (pl hogy furdetesnel kadba tegyem), es a szoret se engedi mar hogy gondozzam.

Komoly valaszokat varok... elore koszonom

2012. márc. 10. 13:24
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Köszönet a képekért, nagyon szép, aranyos kutya.

Javaslom, ha van facebook elérésed, akkor keresd azon belül az "Együtt a spánielekért" nevű belső közösséget. Nagyon sok tapasztalt spánieles van fent és segítenek mindenben.

Ami az egyik válaszolótárs észrevételét illeti: én nem azt sugalltam, hogy örökké le kell birkózni, mintegy "elbánni" a kutyával, hanem azt, hogy harap, ha odakap, ha vicsorít, akkor EGYÉRTELMŰEN és hajthatatlanul tudatni kell vele, hogy ki a falkavezér. Természetesen nem indulattal és semmiképpen nem megtorlás vagy büntetés jelleggel. A falkavezérek sem büntetnek, csak jó útra térítenek. Ha facebookon bejössz, írd meg, hogy innen jöttél, akkor személyesebben is levelezhetünk.

2012. márc. 12. 06:44
 22/27 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor sem feltétlenül jó ötlet egy félelmi agressziós kutyát még jobban megfélemlíteni. A leszorítás a "képes lennék téged megölni" üzenete, szerintem nem erre van szüksége, pláne, ha erős a kutya és "harcolni" kell vele.
2012. márc. 12. 09:02
 23/27 anonim ***** válasza:
Nézd meg Cesar Millan műsorait! A dominálás nem megfélemlítés. Amúgy meg többre megy vele, ha ráhagyja? Aligha.
2012. márc. 12. 09:27
 24/27 anonim ***** válasza:
Én nem csak nézek Cesart, hanem olvasok is, és ő is írja, hogy óvatosan kell bánni ezzel a leszorítgatással, mert durva dolog. Ő profi, tudja, mikor lehet és kell alkalmazni, de mi nem vagyunk azok.
2012. márc. 12. 11:08
 25/27 anonim ***** válasza:
Amúgy én sem azt mondtam, hogy hagyja rá, hanem hogy tudja meg, miért harap a kutya és kezelje azt. Nyilvánvalóan nem dominanciából rágcsál, hanem félelembl, a félelmet meg nem ledominálással kell kezelni.
2012. márc. 12. 11:09
 26/27 Szilvi & Argos ***** válasza:

Az igaz, hogy a félelmi agressziót nem szerencsés erőszakkal legyőzni, de a határozott bánásmód szükséges!

Az is működhet, hogy a félelme tárgyához pozitív dologgal hozzászoktatjátok, pl kajával. Letesszük a földre, vagy kézbe fogjuk a fésűt, kefét, és ha ránéz, mehet a kaja...aztán ha odaszagol, majd ha egyre közelebb és közelebb ér hozzá. Aztán odatesszük a háta mellé, de csak oda kell érinteni, ha jól viselkedik, kaja...így tovább...először egy-egy simítás a hátán vele, majd ha már nem tiltakozik, akkor többet és többet, majd végül jöhetnek a kényes testrészek is

2012. márc. 12. 12:02
 27/27 anonim válasza:
Annyit szólnék hozzá,hogy a cocker ilyen ahogy leírtad.Szerintem fogadd el és tartsd a kutyádat tiszteletben.Én egy 5 éves gordon szettert fogadtam örökbe,nála szeretettel sokkal többre megyek.Ő félelmében kezdd el morogni és támadni,ezért mi ezt tiszteletben tartjuk.
2012. márc. 19. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!