Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kik azok a szaporítók?

Kik azok a szaporítók?

Figyelt kérdés

Pl van egy osztálytársam. Vett egy beagle kölyök szuka kutyát. Szerette, aranyos volt stb. Aztán 1 évvel később vett mellé egy kan kutyát is, hogy majd legyenek kölykök. 2 alom lett neki már, kb 1-1,5 év alatt. Azt tervezi idén valamikor megint akar majd. Darabját eladja X ezer ft-ért.

Ő már szaporítónak számít?

2012. febr. 20. 21:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/159 anonim ***** válasza:

A kérdések angyrészét bloggerek írkálják ki, pénzért vagy látogatottságért cserébe, kitudja.

Bár lehet ez is az operátori munka része.

2012. febr. 20. 22:24
 22/159 A kérdező kommentje:

Mi van? :D

Én nem vagyok szaporító, sem blogger, sem operátor sem semmi ilyen :D Jesszusom...

Csak megkérdeztem, mert a szaporítókról mindenki azt írja hogy ilyen olyan mocskok stb. úgy képzelem el őket hogy láncra verve vagy egy pici ketrecben tartják a kutyákat, pároztatják őket, aztán a kölyköket jó pénzért eladják. Hogy nem is kötődnek a kutyáikhoz, csak mint egy tárgyat használják őket. De akiről én írok ő viszont szereti a kutyáit. Mondom, együtt is alszik velük, meg a kölyköket is csak oda adja hol tudja hogy jó helyen lesznek és el is meg megnézni őket.

2012. febr. 20. 22:30
 23/159 anonim ***** válasza:
90%
Hm. Látom neked is nehéz a felfogásod. Ám legyen, hülyékkel nem vitázok.
2012. febr. 20. 22:33
 24/159 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, kering itt egy nagyon találó mondat: A szaporító több kutyát csinál, a tenyésztő jobbat.

Ha ebből az egyszerű mondatból sem érted mi a különbség, akkor védjed csak a kisbarátnődet és hajtsd csak a baromságaidat.

2012. febr. 20. 22:36
 25/159 anonim ***** válasza:
100%
Aki szereti a kutyáját annak eljut a kis csökött agyáig, hogy mit jelent a felelősségtudat. Én is nagyon szeretem a kutyámat, és pont ezért van ivartalanítva.
2012. febr. 20. 22:38
 26/159 anonim ***** válasza:
100%
Nem szereti igazán a kutyáját, mint már írtam. A szeretet fogalma ugyanis az, hogy védi, félti, hogy a lehető legjobbat akarja megadni a másiknak. Ehelyett ő tönkre teszi a kutyáját, a kölyköket. Nagy valószínűséggel beteg kölyköket ad el, talán beltenyésztettek is. És az, hogy a kutyáival alszik, semmit nem jelent, csak az, hogy hogyan látja el őket, mi minden szükségleteiket elégíti ki és hogyan. Azt meg kétlem, hogy az elmúlt évek alatt az eddig legyártott összes kölyök gazdájával tartaná a kapcsolatot, mindegyik kutyáról tudná, hogy van.
2012. febr. 20. 22:39
 27/159 Mailerdeamon ***** válasza:
100%
Regisztrált tenyésztő? Nem. Ha nem tenyésztő, kizárásos alapon csakis szaporító lehet. Ennyi!
2012. febr. 20. 22:49
 28/159 anonim ***** válasza:
36%

Érdekes, mégis megveszik őket és még sokat a hirdetési oldalakról. Mindenki arra a kutyára költi a pénzét amelyikre akarja, ő pénze, ő felelőssége. Lapos tévét se vesz mindenki, és iPhone-t sem.

Divat itt a cipős példa. Aki nem vesz adidast, az nem biztos, hogy kínait vesz, hanem megkeresi a középutat. Decathlon saját márkás cipő! Kibír annyit, mint a nike vagy az adidas!

Kérdező! Van ilyen szaporító is, van másmilyen is. Van aki szereti a kutyáit, prémium táppal eteti őket, a kicsik a lakásban nevelkednek családias környezetben, nem elleti őket minden tüzelésnél, védőoltásokat, chipet is megkapják, féregtelenítve is vannak. De! Van olyan is aki csak kihasználja őket, szűk helyen tartja, moslékkal eteti őket, oltatlanok. Ilyen képek gyakran keringenek ezen az oldalon. Ugyanezek elmondhatók a tenyésztőkről is. Van közöttük ilyen is, meg olyan is...

2012. febr. 20. 22:52
 29/159 anonim ***** válasza:
88%

a cipős példa nem jó. azért nem jó, mert egy lényeges analógia hiányzik: nem veszel belőle használtat.

legyen inkább nadrág. melegítő vagy farmer, tök mindegy.

nincs pénzed adidasra? akkor ha tényleg csak az olcsóság számít, akkor mit veszel kínait vagy turkálsz egyet...?

turkálóból kifoghatsz szinte ingyen minőségi darabot is, egyetlen hibája, hogy valaki már hordta.

ha nincs kedved/pénzed megvenni az eredetit csak azért, mert az EREDETI, akkor választhatsz, hogy valami gyérül összerakott valamit veszel, ami távolról hasonlít a megvenni kívánt dologhoz (lett légyen az kutya vagy bármi más), vagy vállalsz egyet másodkézből, kutya esetében menhelyről.

itt egy friss, ropogós mai példa: [link] elhozta hat hetesen, és itt kérdezi, hogy miért ilyen a lába...

2012. febr. 20. 23:02
 30/159 anonim ***** válasza:
32%
Expresszen kb 30000 egy kutya, ha kifogásod van az ellen, hogy megveszik, tegyél a vevők zsebébe még 100000-et és akkor máshová mennek. Mindenki arra adja ki a pénzét amiért megdolgozott, amire akarja. Ha megfelel neki a fajtajellegű keverék, akkor azt veszi.
2012. febr. 20. 23:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!