Yorkie vagy Mopsz?
Nekem a Mopsz azért szimpatikusabb, mert szeretem, ha egy kutyán van mit fogni, sokkal jobb egy masszívabb kutyust nyomkodni! :)
A Yorkie engem idegesít...olyan picike, de úgy tud ugatni... XD
Nem merem leírni a véleményem, mert ebben az állatos rovatban, ha neked más a véleményed, akkor a többiek lepontoznak... Itt csak az a jó fej, aki a németjuhászokat vagy a boxereket szereti (ja nem, bocsánat, mert annak is "nyomott" a feje). Itt ha tetszik neked az angol bulldog, a pitbull, a staffordshire terrier, akkor már leüvöltik a fejed, és minusz 200%-ra lepontoznak.
Egyébként szerintem nagyon aranyos a mopsz, nekem az jobban tetszik.
Szia! Nekem tetszik a Mopsz, de nem tartanék mert nem ismerem a fajtát. Mindössze annyit tudok róla, hogy horkol és szörcsög ami biztos nagyon aranyos tud lenni, de nem hiszem, hogy a családom ezt tudná tolerálni. :D Nálunk 4 Yorki él, imádjuk őket, nagyon energikusak, igazi kis terrierek. Nem divatból tartjuk őket, az elsőt lassan öt éve vettem, annyira megszerettük, hogy nem tudtunk megállni és így már 4-en vannak :) Úgy vesszük észre ők is nagyon szeretnek minket, szerencsére sok időt tudok velük tölteni, szinte az összes szabad időm az övék. Nagyon szeretünk együtt labdázni, sokat kirándulunk, sétálunk a tóparton, néha úszni is engedjük őket. Velük nem lehet unatkozni. :) És nagyon hasznosak a házkörül is, a patkányokat előszeretettel kergetik :D Rengeteg energiába és pénzbe kerül egy ilyen kutya tartása, ápolása, gondozása, de én úgy érzem megéri, mert ezt a feltétel nélküli szeretetet és bizalmat amit tőlük kapok nem pótolhatná semmi. Képtelen voltam az emberekkel ilyen kapcsolatot kialakítani mint a kutyáimmal. "A kutyám jön és kitölti az űrt a szívemben ami hűtlen barátok után maradt, nem lesz féltékeny a sikereimre és nem beszéli ki a titkaimat, a kutyám a legjobb barátom."
És nekem ebből 4 van, gondolhatod mennyire jó lehet... :))
Hűű a mudi aztán nagyon hasonlít a farkasra, össze is keverném vele ha szembe jönne velem az utcán...
Mudi: [link]
farkas: [link]
Az álló fülön és a négy lábon kívül nem sok hasonlóságot látok...
Egyébként (szerencsére) kevesen vesznek kistestű kutyát menőzésből (nem tudom egy kutyán különben is mi a menő???). Persze a 16-18 éves réteget leszámítva. Hál istennek az ismerőseim közül egy sem menőzésből vett havaneset, bologneset, máltait stb (általában 30-40 évesek az ismerőseim)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!