Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Yorkie vagy Mopsz?

Yorkie vagy Mopsz?

Figyelt kérdés
2009. jún. 3. 11:29
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem nem bunkóság a véleményünket kimondani, én nem tartanék kicsi kutyát, és azthiszem a szerintem és nekem szavak rám vonatkoznak, csak egy megjegyzés volt, hogy én nem ezek közül választanék kutyát, és nem vagyok egyedül a véleményemmel, a baráti körömben szintén csak a nagy kutyákat szeretik (utálni nem utálják a kicsiket sem, én sem ,csak nem tartanánk. jelenleg nálunk csak kicsi kutya férne el, ezért nem tartok. ha lesz keret rá és hely egyszer, akkor vagy egy Kanadai fehér juhászkutya, groenendael, husky vagy orosz-európai lajka van betervezve...)
2009. jún. 3. 12:19
 12/64 anonim ***** válasza:
76%
Nekem mopszom van.Vannak buta dolgai de melyik kutyának nincs?Szeretetre méltó és épp a nyomott feje miatt olyan aranyos!:)Jó jelző kutya de nem ugat feleslegesen.Nagyon könnyen meg lehetett tanítani a szobatisztaságra és ha elmegyünk itthonról nem rág szét semmit.És nem pisil v. kakil be.Mindig megvárja,hogy hazaérjünk és akkor kiengedjük.Mikor egyedül kell hagynunk és megjövünk olyankor annyira örül,hogy majd kibújik a bőréből.És ezt egyik kutyusunk sem tesi meg.Van még egy németjuhászunk és egy beagle is.Szerintem ha volt már yorkid akkor most próbáld egy mopszal.
2009. jún. 3. 12:37
 13/64 anonim ***** válasza:
83%

Nekem a Mopsz azért szimpatikusabb, mert szeretem, ha egy kutyán van mit fogni, sokkal jobb egy masszívabb kutyust nyomkodni! :)

A Yorkie engem idegesít...olyan picike, de úgy tud ugatni... XD

2009. jún. 3. 12:43
 14/64 anonim ***** válasza:
79%

Nem merem leírni a véleményem, mert ebben az állatos rovatban, ha neked más a véleményed, akkor a többiek lepontoznak... Itt csak az a jó fej, aki a németjuhászokat vagy a boxereket szereti (ja nem, bocsánat, mert annak is "nyomott" a feje). Itt ha tetszik neked az angol bulldog, a pitbull, a staffordshire terrier, akkor már leüvöltik a fejed, és minusz 200%-ra lepontoznak.

Egyébként szerintem nagyon aranyos a mopsz, nekem az jobban tetszik.

2009. jún. 3. 13:20
 15/64 anonim ***** válasza:
78%

Szia! Nekem tetszik a Mopsz, de nem tartanék mert nem ismerem a fajtát. Mindössze annyit tudok róla, hogy horkol és szörcsög ami biztos nagyon aranyos tud lenni, de nem hiszem, hogy a családom ezt tudná tolerálni. :D Nálunk 4 Yorki él, imádjuk őket, nagyon energikusak, igazi kis terrierek. Nem divatból tartjuk őket, az elsőt lassan öt éve vettem, annyira megszerettük, hogy nem tudtunk megállni és így már 4-en vannak :) Úgy vesszük észre ők is nagyon szeretnek minket, szerencsére sok időt tudok velük tölteni, szinte az összes szabad időm az övék. Nagyon szeretünk együtt labdázni, sokat kirándulunk, sétálunk a tóparton, néha úszni is engedjük őket. Velük nem lehet unatkozni. :) És nagyon hasznosak a házkörül is, a patkányokat előszeretettel kergetik :D Rengeteg energiába és pénzbe kerül egy ilyen kutya tartása, ápolása, gondozása, de én úgy érzem megéri, mert ezt a feltétel nélküli szeretetet és bizalmat amit tőlük kapok nem pótolhatná semmi. Képtelen voltam az emberekkel ilyen kapcsolatot kialakítani mint a kutyáimmal. "A kutyám jön és kitölti az űrt a szívemben ami hűtlen barátok után maradt, nem lesz féltékeny a sikereimre és nem beszéli ki a titkaimat, a kutyám a legjobb barátom."

És nekem ebből 4 van, gondolhatod mennyire jó lehet... :))

2009. jún. 3. 13:24
 16/64 anonim ***** válasza:
16%
13.20-nak. Az nem számít, hogy ezek a kutyák nagy valószínűséggel nem élvezik azokat a tulajdonságokat amiket az önző tenyésztők találtak ki nekik? Nagyon cuki a szörcsögés, de szerintem a kutyának nem egészséges... Aki ilyen kutyát tart az nem önző egy kicsit? Hiszen a legtöbb tele van a tulajdonságaiból adódó hátránnyal és kellemetlenséggel (mártmint ami a kutyának kellemetlen). Egyetértek azzal akinek a farkasra hasonlító kutyák tetszenek. Ez csak egy vélemény... Mindenkinek szíve joga. Amúgy meg nekem mudim van, ami nem esett a felsorolt fajták közé nálad, és mégis farjasra hasonlít. A fakómat meg rókának nézik... Nem népszerű, nem lehet vele menőzni, sőt inkább keveréknek nézik, szóval ennyit arról amit mondtál...
2009. jún. 3. 13:47
 17/64 anonim ***** válasza:
44%

Hűű a mudi aztán nagyon hasonlít a farkasra, össze is keverném vele ha szembe jönne velem az utcán...

Mudi: [link]

farkas: [link]

Az álló fülön és a négy lábon kívül nem sok hasonlóságot látok...

Egyébként (szerencsére) kevesen vesznek kistestű kutyát menőzésből (nem tudom egy kutyán különben is mi a menő???). Persze a 16-18 éves réteget leszámítva. Hál istennek az ismerőseim közül egy sem menőzésből vett havaneset, bologneset, máltait stb (általában 30-40 évesek az ismerőseim)

2009. jún. 3. 13:53
 18/64 anonim ***** válasza:
39%

Aki a fakó mudidat rókának nézi, az meg menjen el egy szemészetre. Méretre sem egyformák.

mudi: [link]

róka: [link]

2009. jún. 3. 13:58
 19/64 anonim ***** válasza:
75%
mopsz, mopsz, mopsz
2009. jún. 3. 14:14
 20/64 anonim ***** válasza:
70%
Hüm... Köszönöm szépen, nyolc éve van mudim, tudom, hogy néz ki. Ha nem mudid van akkor légyszi ne okoskodj.. A menőzést az általád említett német juhászra értettem. Egyébként pont én vagyok az a korosztály akit te említettél... És ilyen kutyám van, akit minden sarkon korcsnak néznek.... Amúgy, bár nincs mit magyaráznom az én fakó mudim SZÍNHIBÁS (A harmadik, a másik kettő meg fekete) és van benne ordas, a füle pedig vörös. Tudod a fakó az nem csak majdnem fehér lehet... Azon kívül szerinted ha az utcán 10 emberből kapásból kilenc az kiabálja a (fekete!) kutyámra, hogy ott egy róka akkor mi van? Valaki csak beszól, valaki csak gyerek. De ha ez jut róla eszükbe rögtön akkor talán van valami benne... Ha megnézzük a kutyákat, akkor azt mondom, hogy EGYIK sem hasonlít a farkasra szerintem még csak megközelítőleg sem, én egyiket sem téveszteném össze vele... Engem például zavarnak a klipekben farkasokat játszó cseh fakraskutyák, mert annyira szúrják a szemem- persze egy nem tapasztalt kutyásnak ez semmi. Amúgy biztos nagyon sokat tudsz a mudiról, azt is gondolom, hogy rokona a német juhásznak (ezért is lesz néha hibás színű ordas, vagy maszkos fakó kölyök). Na mivel egyik kutya sem hasonlít a farkashoz, még egy ordas német juhász is annyira elüt nekem, aki nyolc éve kutyázok, hogy ha ezt nézzük, akkor a mudi igenis hasonlít. Sőt, szerintem jobban is. Mivel sokkal keskenyebb a pofája nem úgy mint a német juhásznak, kisebbek a fülei, nem úgy mint a nj-nak, és hosszú a szőre, mint a köztudatban elképzelt farkasnak, aki ordít a tajgán... Ezen kívül van egy jellegzetes járása (biztos tudod hogy hívják hiszen nagyon otthon vagy benne) a mudinak, amivel sokkal gyorsabban halad és mégsem fut, és nem veszít annyi energiát. Ebben is jobban hasonlít a farkashoz. A gyorsaságáról már ne is beszéljünk, amit a nj meg sem közelít, hiszen az előbbi az agáréval kel versenyre. Azon kívül a nj hangja kicsit sem konyít a farkaséhoz, a mudinak viszont sokkal vékonyabb, és élesebb hangja van. Hogy a hátáról már ne is beszéljünk, meg a lábainak a méretéről, meg a nyakáról amit egyáltalán nem úgy tart egy nj, mint a farkas... Ebben is jobban hajaz a mudira... De megintcsak az emberek szava a döntő. Együtt sétálunk minden nap egy nj kutyával nyolc éve. Érdekes módon az én kutyámra kismilliószor ordították, hogy róka stb, a nj-ra érdekes módon egy gyerek sem mondta, hogy farkas... De ha mást nem tudok mondani, akkor azt mondom, hoyg tedd egymás mellé a mopszot meg a mudit, és akkor mondd, hogy nem hasonlít a farkashoz... Én azt mondom végül, hoyg rakj egymás mellé egy nj-t és egy farkast. Az esetleges ordas szinén kívül én nem sok hasonlígások látok...
2009. jún. 3. 14:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!