Yorkie vagy Mopsz?
??? Hova, kinek, miért?
(személy szerint egyik sem)
egyértelmű,yorkie:-)
nekem is van egy másfél éves,imádom:-)
ha a kettő közül kéne választani, yorki, de amúgy egyik sem, kicsik, a mopsz csúnya és nyomi is, a yorki aranyos, csak sokan elrontják, nem képesek terrierként kezelni és nevelni, csak dísznek tartják...
Egyébként ha valaki kutyát szeretne és ez a két lehetőség: kinek kell, első kutya lenne-e, nem csak divatbók kell-e, jól megnézte-e magának a többi fajtát, ismeri-e a leendő gazdi a fajtajellemzőket?
Számomra egyébként az igazi kutya 40 cm-es marmagasságnál kezdődik...
hát képzeld, embereknél nem számít a tömege, se a magassága... igaz, hogy a párom 180 centi de közelít kilóban a 90 felé, és nem csak izom miatt... de nem érdekel, mert nem ezt néztem rajta...
Viszont:
Szerintem sok kicsi kutya aranyos, de tetszeni nem tetszenek, mert a kutya számomra akkor szép, ha minnél közelebb áll kinézetban a farkashoz(viselkedésben lehetőleg inkább ne)! ennyi az egész...
Farkast meg még illegálisan sem tartanék, annak ellnére, hogy jól ismerem a viselkedésüket, mert nagyon veszélyesek, hallottam sztorikat az ELTE-TTK farkasairól méghozzá az egyik nevelőjüktől. De imádom ezeket az állatokat, és nekem fontos, hogy a kutyám, akár fajtatiszta akár keverék, ne miniatürizált öleb legyen, hanem minnél jobban hasonlítson az eredeti formára. (ami mint tudjuk a farkas mai alakjához áll legközelebb)
És egyébként is a "szerintem" azt jelenti, hogy ez az én véleményem, tőlem aztán valai yorkikat is tenyészthet, nem lesz tőle kevesebb ember, csak más tetszik neki, mint nekem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!