Melyik kutyát éri meg a legjobban tenyészteni? Melyikek a legdivatosabb fajták?
Aki az emberekkel arrogáns, lekezelő bunkó, nem hiszem, hogy a kutyáival másképp bánik. Én így gondolom. Vagyonokért lelki sérült kutyát pedig nem szeretnék. Ahhoz pedig túlságosan sok pénzről van szó, hogy kísérletezzek. Eredmények pedig lehetnek, ha a saját tapasztalataim alapján bármi negatív dolgot tapasztalok, nem kell a kutya, voltam már így, megyek tovább. Sorba állok máshol!:-) Tudok várni, vártam is.
Úgy tűnik, hogy itt az egyik válaszoló ki lett gúnyolva a mentett kutyája miatt. Furcsa, hogy senki nem írt a sérült, beteg, kidobott kutya tényére egy szánakozó megjegyzést sem, az itt írogató nagy kutyabarátok közül, hanem inkább, ha jól látom le lett pontozva.
"Aki az emberekkel arrogáns, lekezelő bunkó, nem hiszem, hogy a kutyáival másképp bánik."
tipikus sértettségből fakadó szemlélet. amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten... megint csak nem beszélek mások nevében, de ha valaki velem szemben lekezelő, vagy arrogáns, akkor biztos lehet benne, hogy tőlem sem kap mást. de ennek semmi köze ahhoz, ahogy a kutyáimmal bánok.
egyébiránt vannak a világon versenyek, meg lehet nézni a kutyát élőben, meg lehet figyelni a jellemét, hogy mennyire van "összetörve" a lelke. nagyon sok mindent elmondanak egyébként a videók is (persze értő szemmel kell figyelni, mert ügyes vágással el lehet rejteni a hibákat), én mikor kölyköt/fedezőkant kerestem és nem volt lehetőségem élőben megfigyelni a szülőket/kant akkor videókat keresgéltem, nagyon sok dolog megfigyelhető. nem csupán a küllemről ad átfogóbb képet, mint a fotók, de a jellemről, temperamentumról, és persze a munkakészségről is.
nagyon sok olyan embert ismerek egyébként (nem tenyésztőkről beszélek, hanem általánosságban), akik emberekkel szemben tartózkodóak, "antiszociálisak", sőt bunkók, viszont a kutyájukkal való kapcsolatuk feddhetetlen.
Ha egy célom van a kutyával akkor a szimpátia lényegtelen. Most vettem Amerikából egy kutyát... a tenyésztője hihetetlenül bunkó, lekezelő, volt... még chipet se rakatott a kutyába hanem nekem a reptéren kellett állatorvos keresgélnem aki a chipet és útlevelet elintézte emellett még egy órát késett is így plusz 200 dollár volt átrakni a repjegyet egy másik gépre.
A kicsi most 6 hónapos és tökélete, küllemben és jellemben egyaránt, ilyen jó kutyát máshonnan nem vehettem volna és megért szenvedi azzal nővel. Pedig nem éppen olcsó kutya volt és persze tőlem kb csak az anyakönyvi kivonatomat nem kérte de ő semmit se tett le az asztalra cserébe...kivétel a csodás kiskutyát mit kaptam. :) (de ez persze nekem bőven elég)
Ha persze semmi célunk a kutyával akkor fontos lehet a szimpátia bár nagyon régen nem vettem hobbyra kutyát de igazán akkor se a tenyésztő jelleme érdekelt csak a szűrések a szülők és hasonlók bár mázlim volt mert kedves tenyésztőt fogtam ki akivel azóta is nagyon jóban vagyok de igazán ez érdekelt utoljára...
Jelenleg ha jó kutyát akarok a sátántól is megvenném ha az olyan amilyet én szeretnék
nem olvasom végig ezt a sok baromságot
na melyik fajtát tenyésszem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!