Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért engedi be néhány ember...

Miért engedi be néhány ember a kutyáját a lakásba?

Figyelt kérdés
?
2009. máj. 30. 10:58
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
80%

1.vagyok.

én nem teszek különbséget kutya és ember között. a családtagjaim bejönnek, a kutyus pedig bennt lakik. ha akar akkor kimegy szaladgálni. van kinti kutyusom is, ő meg egyszerüen nem akar bejönni. de ha be akarna be engedném :) egyeseknek az a kifogása h piszkos. hát igen a családból senki se mászkál a lakásban addig amíg koszos magyarul mosakszik. én is fürdetem a kutyát.:) hát nagyjából ennyi. egyébként kutyától is függ. szerintem

2009. máj. 30. 12:10
 22/49 anonim ***** válasza:
61%
Kedves 12.07-es... Miért általánosítasz te is? Csakis a gazdától függ a kutya boldogsága.. Ha a gazda akarja, ésa gazda foglalkozik vele akkor az északi sarkon is boldogan ellakik.. Persze biztos nem minden kutya ilyen... De az én kinti kutyáimmal "olyan rossz a kapcsolatom" hogy a kedvemért ezt is megtennék... :D
2009. máj. 30. 12:12
 23/49 anonim ***** válasza:
50%
Ja és azon a vizsgán, amit szívesen bevezettetnék itthon is, állítom, hogy legalább annyi benti kutyás bukna meg mint kinti...
2009. máj. 30. 12:15
 24/49 gorillala válasza:
89%

11.22 Miért ne engedné be? folytatás

A lakásban élő kutyának a lakáson belül nem kell korlátlan úrnak lenni.

Pl.: a konyha szigorúan tiltott terület a legkisebb helyiségben is egyedül üldögélek, fürdeni sem egyszerre fürdünk a kádban

2009. máj. 30. 12:24
 25/49 anonim ***** válasza:
64%
Én sem undorodok a kutyámtól, ők is bent fürdenek mivel máshol nem tudnak... De sajnos a tapasztalat nem ezt mutatja... Igenis elég sok kutya korlátlan hatalommal bír bent! Én mégsem általánosítok, hogy mert ezek benti kutyák, mert kint is vannak ilyenek. Bár a kinti kutyások biztos erősebbek, hogy nem sajnálják meg első éjszaka mert nyüszögött egyet... Na de ez még mindig a GAZDÁTÓL függ, úgyanúgy ahogy az is, hogy a kutya boldog lesz-e, NEM ATTÓL LESZ BOLDOG, HOGY BENT VAN.
2009. máj. 30. 12:32
 26/49 anonim ***** válasza:
67%

Tapasztalat szerint a kinti kutyákkal kevesebbet van foglalkozva,minek,ott van neki a kert.

A kint tartott kutyákkal pontosan annyi viselkedési probléma van,mint a bentiekkel,legalábbis a kutyasuliba egyforma arányban jönnek a problémáikkal.

Valaki azt írta,a lakás ingerszegény környezet.Igen ám,de mellé adott napi 3-4 séta szaladgálással,haverokkal,játékkal.

2009. máj. 30. 12:46
 27/49 A kérdező kommentje:
Kutyatenyésztő vagyok és nem szabad mindent megengedni a kutyának ha a kutya lefekszik a gyerek ágyára akkor a gyerek alszik a földön? Én nem is adok olyan embernek kutyát aki házban tartaná ja és kutyákról beszéltem nem Kínai meztelen kutyáról mert azok kivételek szinte nem is kutyák hanem genetikai baklövések
2009. máj. 30. 13:45
 28/49 anonim ***** válasza:
63%
na te aztán nagy tenyésztő lehetsz!!! gondolom ha szeretnéd a kutyád mint egy igazi tenyésztő nem kérdeznél ilyen badarságot!
2009. máj. 30. 13:53
 29/49 anonim ***** válasza:
25%

Na most akkor hova a tapasztalat, ha az iskolában mégis egyenlő arányban fogdul elő? Mégis csak az ember tehet mindenről, nem a kinti-benti lét! Csakis az ember... Ha az ember lusta kimenni, akkor lesz rossz a kapcsolatuk... De akkor bent sem lenne jobb. Nekem meg tudod mi a tapasztalatom? Hogy a benti kutyák általában elkényeztetett szobacirkálók (vagy nagyobb kutyák ami mégrosszabb) akik bármit megengednek maguknak, akik annyira a család tagjai, hogy már emberek, mikor a kutya AZ KUTYA, és kutyaként érzi jól magát... Hogy nem hallgatnak senkire, hohy általában kint is pórűzon vannak sétáltatva, hogy antiszociálisak és kövérek. Na mi kertes övezetben lakunk (főváros mellett!) és itt ilyenek a benti kutyák. Na akkor most mi van? Mégsem mondok semmit rájuk...

Miért ilyen beszűkült az összes beti kutyát tartó ember? A világ nem fekte és fehér... Hogy aki kint tartja az nem foglakozik vele, az buta kutya, láncon és meg hordóban, és kenyeret eszik... Igen ilyen is van... Meg olyan is van amikor a nénike 300 ölebet tart bent a mocsokban... Ez mt jelent? Még mindig azt, hogy egyik sem rosszabb a másiknál! Aki bent akarja tartani, azt tartsa bent! Aki meg kint az kint és egyenlőek a felek.

Még olvastam itt hogy a kinti kutyák piszkosak. Nekem a háromból mindegyik hosszú szőrű, és egyik sem mocskos... Esős időben sem... A kennel nem egyenlő a dagonyázóval, a kertben fű van, ők meg nem fürdenek a sárban...

Szóval egy kérdésem lenne... Nem lehetne nem elvakultan és fekete fehéren ítélni? Nagyon nehéz dolog ám...

2009. máj. 30. 15:46
 30/49 A kérdező kommentje:
Miért te melyik tenyésztőnél láttad még hogy házban tartja a kutyáját? Ja te sehol mert feltételezem rólad hogy nem is láttál még tenyésztőt .Jól kiépített ,a kutyák igényeinek megfelelő kennel van kialakítva van központi fűtés stb sőt külön "szülőszoba" a kutyáknak és biztosan állíthatom hogy jobb sorsuk van mint a házban nem szaporító vagyok aki kis helyen nyomorgatja a kutyáit éheztetve és folyamatosan fialtatva
2009. máj. 30. 15:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!