Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért engedi be néhány ember...

Miért engedi be néhány ember a kutyáját a lakásba?

Figyelt kérdés
?
2009. máj. 30. 10:58
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
66%

te egy kínai kopaszkutyát is kiraknál a kertbe?

hát ha egy kicsit is fázik, nem fogja sokáig húzni!

2009. máj. 30. 11:31
 12/49 anonim ***** válasza:
75%

Nos: a férjem kívánságára az első kutyánk kerti kutya volt és szépen meg is mérgezték (klassz dolog kint tartani a kutyát! Nem?????) A második ha otthon voltunk akkor választhatott a kert és a ház között (Ő többnyire sűrűn kirédzkedett aztán jött vissza), éjjel és ha nem voltunk otthon akkor bent a házban. (Sokkal boldogabb kutya volt az elsőnél). A mostani kutyánk csak akkor volt a kertben ha otthon voltunk és akkor is szívesebben volt bent a házban (most a lakásban). Úgy vettem észre, hogy a kutyám szívesebben van mellettem bent, mint kint a kertben egyedül.

Most már a férjem se hagyná kint éjjelre soha többé.

2009. máj. 30. 11:31
 13/49 anonim ***** válasza:
43%

Sziasztok.

Ha egy kutya kertes házban "lakik", akkor -szerintem- szinte semmi keresnivalója a lakásban. Mikor a kölykünket elhoztuk, egy hétig bent volt velünk a házban, aztán szépen kitelepült az udvarra. Csodásan érzi magát, és annyi választ el minket az ember-ember kapcsolattól, hogy nem szóval válaszol, ha kérdezem. Attól függetlenül, hogy nem engedem az ágyamba, a konyhámba, egyáltalán a lakásba, egymás minden rezdülését érezzük, ismerjük.

A másik tényező: A lakásban a kutya ingerszegény környezetben él! Egy idő után már minden porszem szagát-helyét ismeri. Ha a kertben tartják, mindig szinten tarthatja az érzékeit.

A kutya ősidőktől kezdve a szabad ég alatt élt, miért változtatnánk meg azt, ami bele van kódolva?!

Napi két-háromszori sétával sem pótolható az a mozgás, amit akkor végez, mikor kedve tartja. És az udvaron, nagy térben erre van lehetősége. A lakásban nem.

Szóval a kérdésre válaszolva nem, én sem értem, miért engedik be a lakásba a kutyát...

Elnézést, hogy bő lére eresztettem.

Üdv :)

2009. máj. 30. 11:34
 14/49 anonim ***** válasza:
61%

Nem raknék ki... De nem is lenne kopasz kutyám, jobban szeretem a temészetesebb fajtákat (pásztoraim vannak), és kicsit ijesztő nekem, hogy kopasz... Bocsi, attól még biztos cuki... És én is mondhatnám, hogy kéátszer betörtek hozzánk, mi lett volna ha bent van a kutya? Leütik a téglával amivel bedobták az ablakot is? De jóóó bent tartani kutyát! Az én kutyáim kennelben vannak amíg nem vagyok otthon. Mivel labdázni nem szeretnek és a ház amúgy is kicsi, így nem hiszem, hogy a fekvésen és a szétromboláson kívül bármit tudnának bent csinálni (kedvenc játékuk a vadászat-egymás vadászata)...

Csak az a baj, hogy mindenki általánosít... A benti kutyának jobb, a benti kutya jobban a családhoz tartozik, a benti kutya okosabb. A kinti kutya meg paraszt, buta, és csak a láncát tudja csörgetni amivel a hordóhoz kötik! Akkor én miért látok benti kutyákat, akik el vannk kényeztetve, nem fogadnak szót, a gazdájuk nem ismeri őket, és el vannak hanyagolva? Mert ilyen is van nem kis számban! Arra ne emlékszik soha sneki, amikor a háűzban találnak az állatvédők 200 szobacirkálót! Csak a kinti esetekre... Miért nem merik bevallani az emberek, hogy csakis tőlük függ, hogy a kutyájuk boldog-e? A te kutyád kint is ugyanolyan boldog lehetett volna... Sajnálom szegényt, de bent is ugyanúgy meg lehet mérgezni stb...

2009. máj. 30. 11:40
 15/49 anonim ***** válasza:
92%

11:31-re válaszolva:

Jópár éve volt egy gyönyörű puli kölykünk. Kerti kutya. Egyik nap valahogy kiszökhetett, és úgy támolygott haza. Már nem tudtuk megmenteni, megmérgezték.

Mégis kint tartom a jelenlegi kutyám! Mert tudom, hogy anno a mérgezés az én hibám volt, senki másé! Ha úgy zártam volna le a kertet, hogy a kutya ne tudjon elmenni, nem lett volna gond. Ha az ember nem tudja biztosítani az állatnak a megfelelő tartási körülményeket és védelmet, akkor NE tartson kutyát! Sem lakásban, sem kertben!

Üdv.

2009. máj. 30. 11:45
 16/49 anonim ***** válasza:
100%
Mert nálunk divat a kutyamérgezés...:(
2009. máj. 30. 11:46
 17/49 anonim ***** válasza:
74%

Mindenki ott tartja a kutyáját ahol szeretné. Azt én is elítélem, hogy a kutya az ágyban alszik, az asztalról eszik, a kanapén fekszik stb. de amíg kultúráltan tud viselkedni, akkor szerintem semmi baj nincs azzal hogy bent van! legyen neki egy szobakennele, vagy egy kutyapárnája valahol, az az ő helye, nem pedig az ágy. főzéskor a konyhában pedig nem kunyerál, hanem miután a család evett megkapja a saját táljában az ő adagját.

amikor ki akar menni akkor kimegy.

nyáron hogyha nagy meleg van, vagy ha szépen megvannak fürdetve és esik az eső, akkor az enyémek is bent vannak. de ők kinti kutyák és ott is van a helyük.

hát igen vannak eleve olyan fajták akiket kegyetlenség lenne kitenni, ők legyenek bent. de ugyanígy egy komondor se legyen bent a lakásban csak kivételes esetkor...

hogyha kint van a kutya, úgy legyen kint, hogy nincs lánc a nyakában, és normális körülményei vannak.

azért mert valaki bent tartja a kutyáját nem kell elítélni. és azért se mert valaki kint...

2009. máj. 30. 11:54
 18/49 anonim ***** válasza:
90%
A kutya nem ment ki a kertből, viszont a "kissebbség a szemközti hában lakott.... A többit találd ki....
2009. máj. 30. 11:55
 19/49 anonim ***** válasza:
80%

mert pl .nincs kertje , viszont felkészült egy kutya lakásban tartására .

sok-sok kutya él panellakásban ,társasházban ,vagy bent a házban (kertes házra gondolok ), állítom,hogy nincs rosszabb dolguk,mint a kertben tartott kutyáknak. SŐT !!

mivel a gazdáival van ( család ) jobban is érzi magát a társaságukban !A KUTYA TÁRSAS LÉNY ! nem érzi jól magát egyedül .

sok kutyát csak csengőnek használnak ,hogy ugasson ha jön valaki , szerencsétlen kutya meg egész nap ugat,minden arra járóra( gyalogos,biciglis ,autós,) és be van zárva egy 20-50 m2 udvarra . nehogymár össze... a kertet,vagy kikaparja a virágot .

naponta 1 × kap enni ,oszt kész !

ezt nem nevezném felelős állattartásnak !

svájcban 2009.június 1-től .vizsgázni kell a leendő kutyatartóknak !!! törvényben van .

hol vagyunk még ettől ?

szóval röviden ,ezért :):):)

mert szeretjük a kutyát.

2009. máj. 30. 12:07
 20/49 anonim ***** válasza:
74%
Hozzánk is a kisebbség tört be, és szerencse, hogy a kutyák a kennelben acsarkodtak, mert így nem törődött velük. A szomszéd kutyáját viszont felrúgták (tacskó méretű) mert kint volt... És ha az enyémek bent van az udvaron szabadon lettek volna, akkor biztos hogy megtámadják és megharapják, és akkor tuti leütötte volna avval a téglával amivel bedobta az ablakot... Ja és egy utcával arrébb laknak, szokott hallatszani amikor "beszélgetnek".
2009. máj. 30. 12:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!