Milyen fajta kutyát válasszak?
14 éves vagyok, lány. Van egy Golden Retrievere-m. Neki mindent itthon tanítottam meg, nem jártunk iskolába. A következő kutyámmal szeretnék menni. az elvárásaim (?) a következők:
- Nem akarom, hogy vicsorogva támadjon, minden boldog-boldogtalanra, de mivel a községek ahol élek, vannak elég veszélyes részei is, szeretném, ha kézjelre morogna, esetleg vicsorítana, és legyen benne az ösztöneiben az, hogy megvédjen minket :) A goldinak természetesen nem is próbáltam ilyet tanítani, mert teljesen más természete van. Bár ő teljes hangerővel ugatja, ha valaki be akar jönni, de szerintem ha mégis bemerészkednének csak odamenne szaglászni és játszani. A veszélyt pedig úgy értem, hogy történnek errefelé érdekes dolgok. A cigányok szamurájkarddal mentek egymásnak, a nemtudom kinek a fiát megverték és kidobták a határba, egy lánynak meggyújtották a haját a buszmegállóban...stb.
- Szeretném megtanítani nyomkövetésre. És arra, hogy amikor szalad előtte az ember ő pedig elkapja a kezét. Nem tudom mi ennek a neve, kutyasuliban tanítják majdnem mindenhol :)
Igazából, ami még fontos lenne, hogy hozzám kötődjön a legjobban, de a család többi tagját se bántsa. Gondolom ha kiskorától együtt vannak bármilyen kutya össze tud szokni egy lóval, és egy goldival :)
Német juhász, rottweiler, dobermann, kuvasz (bár utóbbi nem az a tipikus kutyaiskolai őrző-védő engedelmességi tanfolyamok gyöngye).
De ezek a fajták mind nagy határozottságot igényelnek, egy rottweiler nem egy Golden, ami tud morogni, nem ugyanaz a kaliber. De ha úgy érzed, kész vagy fegyelmezetten, felelősséggel nevelni, akkor csak hajrá.
Boxer :) Szép kutya.
Nekem még nagyon tetszik a roti, és a németjuhász :) Valakinek tapasztalatok még erről a három kutyáról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!