Milyen kutyat valasszak?
Figyelt kérdés
Allitolag attol is fugg egy bizonyos kutya szemelyisege ,h milyen fajta. Tehat kerem ,hogy fajtakat irjanak. Azt szeretnem ,hogy en a kutyammal jol kijojjek es a kutya is velem. A kozelben nincs se menhely se sinterhely. Fajkutyat szeretnek ,habar ez nem epp olyan fontos. Van egy kerecskenk ,hazban lakunk. A kutya kizarolag csak az udvaron maradhat telen es nyaron ,mert a lanyom kisse allergias tipus. A lanyom naponta kb. naponta osszesen 2 orat fog tudni vele foglalkozni, van egy 8 eves fiam is . Anyagilag egy nagyobb kutyat is el tudnank latni.A lanyom termeszete : aktiv , intelligens ,allatszereto ,optimista ,kedves. Es egy olyan kutyara vagyik amelyek ne legyen tul buta es legyen szeretetre melto es ne ugasson tul sokat . A kovetkezo fajtakra gondoltunk mar : golden retriever ,labrador ,beagle ,basset hund , cocker spaniel , westie. Kerem segitsenek fontos lenne.2011. nov. 18. 15:13
1/29 anonim válasza:
A labrador retriever jó választás lenne. Egy border collie is megfelelne, a husky is, hiszen gyakorlatilag nem ugat. Ír szetter esetleg, belga juhász, dalmata. De ahogyan leírtad a lányodat, abból én a border collie-hoz ragaszkodnék:)
2/29 A kérdező kommentje:
Az elsonek nagyon szepen koszonom ,az osszes kutyafajtat amelyeket felsorolt nagyon szeretjuk ,de veletlenul nem tudja ,h azokra a kutyakra konnyen keletkezhet alergia ???
2011. nov. 18. 15:24
3/29 anonim válasza:
Nekünk magyar vizslánk van, ajánlom a lányodnak is.
4/29 anonim válasza:
A napi két óra kevés egy borderhez, ez tapasztalat. A fentiek közül én a spánielre szavazok, a többi vagy sokat ugat, vagy nem túl aktív. A labrador és a golden is nyerő lehet, ha jó az alom és a kiskutya választás. Javaslom még a skót juhászt, nagyon értelmes és jól kezelhető, de nem pörög annyira mint a border.
5/29 anonim válasza:
A gond az,hogy ha a kislány allergiás a kutyaszőrre,igen nehéz lesz megfelelő kutyust találni neki.A kínai meztelen kutya(illetve más szőr nélküli fajták)és esetleg az uszkár jöhet így szóba,azt hallottam,valamiért az uszkárok nem váltanak ki erős allergiát(de lehet,hogy tévedek).Utóbbi egyébként nagyon intelligens,tanulékony és családszerető kiskutya,valószínűleg jó választás lenne aktív gyerekek mellé.
6/29 A kérdező kommentje:
Koszonom a masodik valaszolonak is !!!!! Es a harmadiknak is ,nagyon halas vagyok a valaszokert ,es nagyon sokat segitenek !!!! A vizsla a lanyom kedvence a magyar ktyak kozul ,a skot juhaszt is nagyon szereti !!!!
2011. nov. 18. 15:34
7/29 anonim válasza:
8/29 A kérdező kommentje:
Lilu ,a lanyom nem allergias a kutyaszorre ,ezt egy szoval sem mondtam !!!! Csak allerigias tipusu ,meert allergias lettt pl a ragcsaloknak az urulekere !!!! Koszonom szepen az uszkart a lanyom imadja ,csak ,h az nekem nem tetszik ,de valojaban a lanyomnak es fiamnak kell tetszedjen.....
2011. nov. 18. 15:36
9/29 A kérdező kommentje:
15:35 ,a lanyom nem allergias a kutyaszorre ,csak keletkezett mar allergiaja ,mikor volt ragcsalonk ,koszonom kulonben ,h linkelt !!!
2011. nov. 18. 15:39
10/29 anonim válasza:
Mostmár értem:)Így akkor nem valószínű a kutyaszőr-allergia,tehát bővülhet a választék.A retrieverek,a skót juhászkutya,sheltie és a cocker spániel kifejezetten gyerekbarát kutyák,szeretik a társaságot,más gyerekekkel is jól kijönnek,őket biztosan tudom ajánlani.A border collie már más tészta,napi minimum 3 óra aktív(fizikai és szellemi)elfoglaltságot igényel,amit sok esetben igen nehéz neki biztosítani,különösen egy gyereknek az iskolai és egyéb elfoglaltságok miatt.A fentiek közül viszont bármelyik jó választás lehet.Az uszkárhoz még csak annyit szeretnék hozzátenni,hogy sokakban az a kép él(sokszor bennem is)amely egy oroszlán fazonúra nyírt uszkárt ábrázol.(Szerintem elég eltúlzott,komolytalan hatást kelt-bocsánat az ilyen típust kedvelőknek)Egy normális fazonra nyírt uszkár viszont(nem tudom,mi a hivatalos neve)nagyon bájos hatást kelt,olyanok,mint egy kis bolyhos bárányka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!