Miért alszanak egyesek egy ágyban a kutyával?
Figyelt kérdés
Nekem is van kutyám, viszont a hálószoba küszöbét sem lépheti át. Nem értem azokat akik beengedik a kutyájukat az ágyukba, és vele alszanak. Nekem senki nem magyarázza meg, hogy tiszta a kutyája, és hogy megmossa előtte a tappancsait stb. Az én kutyám is tiszta, de a szőr az szőr. Ami ugye hullik. Akár kistestű a kutya akár nem, akkor is hullik a szőre. Hogyan és leginkább miért szoktatják rá egyesek a kutyájukat arra hogy az ágyban van a helye? Az a kutya amelyik a gazdájával van így, általában nem tekinti falkavezérnek őt. A kutya pedig szép lassan bebolondul, agresszív lesz ha nem mehet valamiért fel az ágyra. Sokaknál látom hogy az eb szinte kiköveteli az ágyat ilyenkor. A kutya soha nem tanulja így meg azt hogy hol a helye a rangsorban. Szerencsétlenek nem tehetnek róla, csak az a szörnyű, hogy sokan azt gondolják ez a normális. Szóval észérvekkel (nem pedig önző emberi magyarázatokkal hogy pl olyan aranyos, kicsi, jó hozzábújni stb) indokolva magyarázza el nekem valaki, hogy mi az oka annak hogy egy ágyban alszanak a kutyával?2011. dec. 18. 18:31
91/154 anonim válasza:
Az én kutyámnak kényelmes helye van az ülőgarnitúrán is ill. a saját helyén is. Amikor velünk van az ágyban, úgy helyezkedik, hogy a közelünkben legyen (megtehetné, hogy távolabb megy, mivel 210*220-as ágyunk van).
92/154 A kérdező kommentje:
Ha az a lényeg hogy a kutyával aludjon valaki, akkor miért nem ő megy le a kutyája helyére? Mert a válaszokból az jött le, hogy az a lényeg csupán hogy ő aludhasson a kutyájával. Ezt a kutya helyén is megteheti.
2011. dec. 19. 15:05
93/154 Akiteki válasza:
És ez probléma? Megtehetné a helyén, de nem akarja. Nekik is örömet okoz éjjel hozzám bújni. Ráadásul melegít is:) Vannak fajták, akiknek az eredeti tenyésztési célok között is szerepelt a gazdi lábának melegítése. Ilyen a whippet is. Nem elég, hogy az ágyban alszanak, még a paplan alatt is hozzám bújva. A huskyk nem akarnak feljönni az ágyba, nekik az meleg.
94/154 anonim válasza:
Az ülőgarnitúrára oda szoktam menni hozzá, de az előszobába nem ülök/fekszek mellé. Az ok egyszerű, nem férünk el ketten egymás mellett :))
95/154 A kérdező kommentje:
Meg gondolom kényelmesebb is.
2011. dec. 19. 15:58
96/154 anonim válasza:
Most vagy a kutyám fekszik az előszobában a helyén, vagy én. Ahogy írtam, ketten nem férünk el rajta.
Érzem az írásodban, hogy mindenképp meg akarsz minket győzni, hogy azért (is) fekszik be a kutya az ágyba, mert nem kényelmes a fekhelye (akár neki, akár nekünk, hogy odafeküdjünk/üljünk hozzá).
Nos, nálunk a kutya helye úgy néz ki, hogy van egy 100cmX50cm szivaccsal bélelt fekhelye, a fekhelye előtt pedig egy bazi nagy puha plüssmaci, erre hajtja a fejét.
Egyébként, ha a konyhában vagyunk, akkor itt fekszik, mert innen lát minket, ha a szobában vagyunk, akkor az ágyon fekszik velünk, ha pedig elbontjuk az ágyat, akkor vagy az ülőgarnitúrára megy át, vagy az előszobába.
97/154 A kérdező kommentje:
Ok. És ha egyedül van a lakásban, akkor hogy viseli?
2011. dec. 19. 16:20
98/154 anonim válasza:
Csendben van, alszik. Ilyenkor kint van az előszobában, bezárjuk előtte az összes ajtót. Most 5,5 hónapos amúgy. Az elején volt 1-2 nyüszi, amikor elmentünk, aztán hamar rájött, hogy minden nap hazamegyünk hozzá. Így most már csak néz utánunk, amikor kilépünk az ajtón, de nincs egy hangja sem.
99/154 A kérdező kommentje:
Miért csukjátok akkor ki ha amikor otthon vagytok mindenhova mehet? Értem én hogy kölyök, de egyszer meg van neki engedve, aztán meg nem...
2011. dec. 19. 16:29
100/154 anonim válasza:
Mivel jön a foga, még rág. És nem szeretném, ha a bútorokban vagy akár magában is kárt tenne. A 2 szobát, fürdőt, wc-t zárjuk tulajdonképpen. A konyhába és az előszobába mehet, itt nincs semmi olyan, ami gondot okozhatna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!