Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért alszanak egyesek egy...

Miért alszanak egyesek egy ágyban a kutyával?

Figyelt kérdés
Nekem is van kutyám, viszont a hálószoba küszöbét sem lépheti át. Nem értem azokat akik beengedik a kutyájukat az ágyukba, és vele alszanak. Nekem senki nem magyarázza meg, hogy tiszta a kutyája, és hogy megmossa előtte a tappancsait stb. Az én kutyám is tiszta, de a szőr az szőr. Ami ugye hullik. Akár kistestű a kutya akár nem, akkor is hullik a szőre. Hogyan és leginkább miért szoktatják rá egyesek a kutyájukat arra hogy az ágyban van a helye? Az a kutya amelyik a gazdájával van így, általában nem tekinti falkavezérnek őt. A kutya pedig szép lassan bebolondul, agresszív lesz ha nem mehet valamiért fel az ágyra. Sokaknál látom hogy az eb szinte kiköveteli az ágyat ilyenkor. A kutya soha nem tanulja így meg azt hogy hol a helye a rangsorban. Szerencsétlenek nem tehetnek róla, csak az a szörnyű, hogy sokan azt gondolják ez a normális. Szóval észérvekkel (nem pedig önző emberi magyarázatokkal hogy pl olyan aranyos, kicsi, jó hozzábújni stb) indokolva magyarázza el nekem valaki, hogy mi az oka annak hogy egy ágyban alszanak a kutyával?
2011. dec. 18. 18:31
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/154 anonim ***** válasza:
80%

A kérdéssel annyi a bajom, hogy úgy tetted fel, (legalábbis nekem ez szűrődik le) hogy akik a kutyájukat odaengedik az ágyukra, azok minden bizonnyal elmebetegek, és fogalmuk sincs a kutyanevelésről.

Off: épp most lent voltam a kutyámmal, és összetalálkoztam egy közepes testű keverékkel, aki hónapok óta a környéken kóborol. Vittem neki virslit, és ahhoz képest, hogy az első falatot csak úgy tudtam odaadni, hogy eldobtam magamtól 5 méterre, a 10.nél már leült parancsra, és óvatosan kivette a kezemből:)

Sajnos nem hoztam fel, félúton ott hagyott minket:( De ha legközelebb látom, akkor tuti, hogy nem hagyom lent, a szívem megszakad érte. (ha sikerül befogni, akkor segíthettek végleges gazdit keresni)

Na őt viszont nem fogom az ágyamba engedni, ennek csak ez a lényege.

2011. dec. 18. 22:38
 62/154 anonim ***** válasza:
84%

No. Az,ha én kimegyek az autóba,kutyaházba,akárhova nem jelenthet falkarend-bomlást,ugyanis a vezér akkor alszik a tagok helyén,amikor csak akar. Az,ha a kutyám feljön az ágyra,mikor hívom,és eszébe sem jut,mikor nem, az megint stabil falka,hiszen a vezérnek joga van eldönteni,hogy ki mehet be az ő privát zónájába,és meddig maradhat ott. Tehát akár a rangsort is erősítheted vele, hogyha engedélyhez kötve engeded fel,majd zavarod le.

Azt írtad,hogy az ilyen ágyi kutyák általában neveletlenek, felkapkodják őket a gazdik,zabálnak az asztalról. 10 hónapos bernim van. Azt hiszem ezzel a felkapást tisztáztuk is. Az asztal közelében pihen,miközben én eszem,de nem kap az asztalról,sem máshonnan enni,csak etetéskor,meg jutalmazáskor. Bármikor visszahívom,letiltom bármiről,elmehetek vele a világ végére póráz nélkül, grillcsirkét tehetek elé,hozzá se nyúl,mig nem engedem.

És hosszúszőrű kutya létére állítom,hogy a derékig érő hajamból több hullik,min t belőle. Jó hogy a párom nem ra k ki a hálóból :D

2011. dec. 18. 22:52
 63/154 A kérdező kommentje:
Már mondtam ha ostobának tartja valaki a kérdésem, akkor miért is válaszol? Felőlem aztán sértegethet engem bárki, nem érdekel. Továbbra is kitartok a véleményem mellett. Egyébként azt nem értem leginkább hogy miért kell felháborodni a kérdésen? Ja és hogy fokozzam a kedélyeket: egyis ismerősömék nem csak hogy egy ágyban alszanak a két kutyájukkal, hanem csókolgatják-babusgatják őket, sőt a kávés csészét, és a tányért is amiből esznek, kinyalattatják velük. Persze már ezek után azon sem lepődöm meg ha egyesek szerint ez is normális. Megjegyzem, ezen okok miatt szépen elfogytak az ismerőseik, szinte már senki sem eszik-iszik náluk.
2011. dec. 18. 23:01
 64/154 anonim ***** válasza:
91%
Ja,és mondok észérveket is. Bizonyított tény,hogy a szőrös állatokkal való fizikai kontaktus csökkenti a stressz szintet,a vérnyomást,szerotonin termelést okoz, relaxál. Ebből egyenesen következik,h nyugodtabb alváshoz vezet,ha ott van.
2011. dec. 18. 23:02
 65/154 A kérdező kommentje:
A medve is jó szőrös, szelidíts meg egyet, és aludj azzal. Nektek nincs párkapcsolatotok hogy egy állat kell ahhoz az ágyatokba hogy jól aludjatok?
2011. dec. 18. 23:11
 66/154 anonim ***** válasza:
79%

Mivel azt írtam,hogy "jó,hogy a párom nem rak ki a hálóból"

így gondolom elég nyilvánvaló,hogy van. Sőt,gyermekem is van. Aki egyébként meg a cicájával alszik...

És lám,hiába írtam észérvet, mégse tetszik :D

2011. dec. 18. 23:22
 67/154 anonim ***** válasza:
84%
És téged miért zavar, ha valaki mosogató gépnek használja a kutyát? Vagy miért zavar, hogy a másikról lekoptak az ismerősei? Nem mindegy neked, hogy mi van a másik emberrel? Aki nem tetszik, azzal nem kell barátkozni, ilyen egyszerű! Miért nem törődsz a magad dolgával?
2011. dec. 19. 00:31
 68/154 Szityák ***** válasza:
18%

Húha, rendesen felborzoltad a kedélyeket!:D

Én egyébként értem a kérdésedet és egyet is értek veled. Szerintem nem fogja tudni senki megmagyarázni észérvekkel, mert ilyen véleményem szerint nem létezik.:) Az emberek csakis azért engedik az ágyukba a kutyát, mert nekik jó. Érdekes módon ahogy látom a kutyás műsorokban (pl. A póráz két végén) akiket egy idő után zavar, hogy nem tudja leparancsolni a kutyát az ágyból és a végén segítséggel kiteszik a szoba elé, akkor is ugyanúgy alszik az a kutya. Persze láttam, hogy írták páran, hogy egy szóra lemegy a kutyájuk az ágyból, de ez már megint más tészta.

Én sem engedem még csak a szobába sem a kutyát és valahogy jobban esik a páromhoz bújni este miután megfürödtünk, mint egy kutyushoz bármennyire is szeretem, mert attól ő még egy állat, akinek nem ott van a helye. Mondjuk én attól is hányingert kapok mikor látom, hogy arcon/szájon nyalja a kutya a gazdáját, aki ezt élvezettel tűri.:S Én minden kutyával való érintkezés után is kezet mosok, nemhogy hagyjam, hogy mellettem aludjon. Engem is érdekelne, hogy mi hajtja az embereket erre, de csak mert engem általában minden érdekel. Nem mások magánéletében akarok turkálni, de eddig azt gondoltam, hogy itt a kutyával való kapcsolatokat/problémákat beszélhetjük át. Ez is hozzá tartozik és más alvási szokással kapcsolatos kérdésnél mégsem voltak így felháborodva az emberek, de ha valami betalál, akkor rögtön senkinek semmi köze hozzá.:D Elég vicces a dolog és sok mindent elárul.:) Azért kedves kérdező remélem választ kapsz a kérdésedre, ha már én nem tudtam segíteni.:)

2011. dec. 19. 01:23
 69/154 anonim ***** válasza:
14%
Az én kiskutyám legtöbbször kint alszik, de néha hétvégén ha ugat nagyon behozom magam mellé hogy még tudjak aludni. Ilyenkor ő is bealszik, de egy idő után annyira horkol, hogy én nem. Hullik a szőre, de annyira szeretem hogy nem érdekel. A kutya is egy élőlény, szóval fogalmam sincs hogy mi ez a rangsor dolog. Ha valakinek alattvalónak kell a kutya, inkább ne is tartson. Ha hiszed ha nem, a kutyák szeretik érezni a törődést, szeretetet és ebbe beletartozik az is hogy néha megszeretgetjük őket. Ettől csak nagyobb lesz a kötődés kutya és gazdi között.
2011. dec. 19. 08:04
 70/154 Szityák ***** válasza:
31%
Mert egy kutyát csak úgy lehet szeretni, hogy magad mellé cipeled az ágyba? Kétlem. Én nap közben rengeteget játszom a kutyámmal és nagyon sokszor megsimogatom, de nem engedem, hogy szájon nyaljon és az ágyba jöjjön. Akkor én már nem is szeretem a kutyámat?:) Ugyan már!
2011. dec. 19. 08:24
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!