Miért alszanak egyesek egy ágyban a kutyával?
A kérdéssel annyi a bajom, hogy úgy tetted fel, (legalábbis nekem ez szűrődik le) hogy akik a kutyájukat odaengedik az ágyukra, azok minden bizonnyal elmebetegek, és fogalmuk sincs a kutyanevelésről.
Off: épp most lent voltam a kutyámmal, és összetalálkoztam egy közepes testű keverékkel, aki hónapok óta a környéken kóborol. Vittem neki virslit, és ahhoz képest, hogy az első falatot csak úgy tudtam odaadni, hogy eldobtam magamtól 5 méterre, a 10.nél már leült parancsra, és óvatosan kivette a kezemből:)
Sajnos nem hoztam fel, félúton ott hagyott minket:( De ha legközelebb látom, akkor tuti, hogy nem hagyom lent, a szívem megszakad érte. (ha sikerül befogni, akkor segíthettek végleges gazdit keresni)
Na őt viszont nem fogom az ágyamba engedni, ennek csak ez a lényege.
No. Az,ha én kimegyek az autóba,kutyaházba,akárhova nem jelenthet falkarend-bomlást,ugyanis a vezér akkor alszik a tagok helyén,amikor csak akar. Az,ha a kutyám feljön az ágyra,mikor hívom,és eszébe sem jut,mikor nem, az megint stabil falka,hiszen a vezérnek joga van eldönteni,hogy ki mehet be az ő privát zónájába,és meddig maradhat ott. Tehát akár a rangsort is erősítheted vele, hogyha engedélyhez kötve engeded fel,majd zavarod le.
Azt írtad,hogy az ilyen ágyi kutyák általában neveletlenek, felkapkodják őket a gazdik,zabálnak az asztalról. 10 hónapos bernim van. Azt hiszem ezzel a felkapást tisztáztuk is. Az asztal közelében pihen,miközben én eszem,de nem kap az asztalról,sem máshonnan enni,csak etetéskor,meg jutalmazáskor. Bármikor visszahívom,letiltom bármiről,elmehetek vele a világ végére póráz nélkül, grillcsirkét tehetek elé,hozzá se nyúl,mig nem engedem.
És hosszúszőrű kutya létére állítom,hogy a derékig érő hajamból több hullik,min t belőle. Jó hogy a párom nem ra k ki a hálóból :D
Mivel azt írtam,hogy "jó,hogy a párom nem rak ki a hálóból"
így gondolom elég nyilvánvaló,hogy van. Sőt,gyermekem is van. Aki egyébként meg a cicájával alszik...
És lám,hiába írtam észérvet, mégse tetszik :D
Húha, rendesen felborzoltad a kedélyeket!:D
Én egyébként értem a kérdésedet és egyet is értek veled. Szerintem nem fogja tudni senki megmagyarázni észérvekkel, mert ilyen véleményem szerint nem létezik.:) Az emberek csakis azért engedik az ágyukba a kutyát, mert nekik jó. Érdekes módon ahogy látom a kutyás műsorokban (pl. A póráz két végén) akiket egy idő után zavar, hogy nem tudja leparancsolni a kutyát az ágyból és a végén segítséggel kiteszik a szoba elé, akkor is ugyanúgy alszik az a kutya. Persze láttam, hogy írták páran, hogy egy szóra lemegy a kutyájuk az ágyból, de ez már megint más tészta.
Én sem engedem még csak a szobába sem a kutyát és valahogy jobban esik a páromhoz bújni este miután megfürödtünk, mint egy kutyushoz bármennyire is szeretem, mert attól ő még egy állat, akinek nem ott van a helye. Mondjuk én attól is hányingert kapok mikor látom, hogy arcon/szájon nyalja a kutya a gazdáját, aki ezt élvezettel tűri.:S Én minden kutyával való érintkezés után is kezet mosok, nemhogy hagyjam, hogy mellettem aludjon. Engem is érdekelne, hogy mi hajtja az embereket erre, de csak mert engem általában minden érdekel. Nem mások magánéletében akarok turkálni, de eddig azt gondoltam, hogy itt a kutyával való kapcsolatokat/problémákat beszélhetjük át. Ez is hozzá tartozik és más alvási szokással kapcsolatos kérdésnél mégsem voltak így felháborodva az emberek, de ha valami betalál, akkor rögtön senkinek semmi köze hozzá.:D Elég vicces a dolog és sok mindent elárul.:) Azért kedves kérdező remélem választ kapsz a kérdésedre, ha már én nem tudtam segíteni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!