Nekem is van kutyám, viszont a hálószoba küszöbét sem lépheti át. Nem értem azokat akik beengedik a kutyájukat az ágyukba, és vele alszanak. Nekem senki nem magyarázza meg, hogy tiszta a kutyája, és hogy megmossa előtte a tappancsait stb. Az én kutyám is tiszta, de a szőr az szőr. Ami ugye hullik. Akár kistestű a kutya akár nem, akkor is hullik a szőre. Hogyan és leginkább miért szoktatják rá egyesek a kutyájukat arra hogy az ágyban van a helye? Az a kutya amelyik a gazdájával van így, általában nem tekinti falkavezérnek őt. A kutya pedig szép lassan bebolondul, agresszív lesz ha nem mehet valamiért fel az ágyra. Sokaknál látom hogy az eb szinte kiköveteli az ágyat ilyenkor. A kutya soha nem tanulja így meg azt hogy hol a helye a rangsorban. Szerencsétlenek nem tehetnek róla, csak az a szörnyű, hogy sokan azt gondolják ez a normális. Szóval észérvekkel (nem pedig önző emberi magyarázatokkal hogy pl olyan aranyos, kicsi, jó hozzábújni stb) indokolva magyarázza el nekem valaki, hogy mi az oka annak hogy egy ágyban alszanak a kutyával?
Nem, nem csukom ki, hanem ha nyitva van az ajtó, még akkor sem jön be. Így neveltem. Ha a bejárati ajtó nyitva van, mert pl az ajtó előtt beszélgetek valakivel, akkor sem ront ki. Aki pedig azt írta hogy utál a kutyám, az magából indul ki. Nem értem a felháborodásotokat. Mi sértőt írtam a kérdésemmel? Bírom hogy itt a gyikon ha egy kérdés "telitalálat" akkor azzal jönnek, hogy mi közöd hozzá? Ha valaki így gondolja, akkor egyáltalán minek válaszol?
2011. dec. 18. 22:06
52/154 anonim válasza:
Én sokáig nem aludtam a kutyáimmal,de megváltozott a véleményem,elmondom miért.Több napos versenyre mentünk a kutyákkal,mivel a szállásra nem engedték be a kutyákat ugy gondoltam,hogy szépen elalszanak a kocsiban.Ismerték,szerettek utazni,kifogástalanul viselkedtek benne és a második otthonuknak tekintették.Biztos a sok inger miatt ami érte őket izgatottak voltak és nem akartak lenyugodni,a másnapi versenyre gondolva sem nekik sem nekem sem volt igy jó.Fogtam a takarómat,párnámat és kiköltöztem a kocsiba.5 perc sem telt el és horkolva aludtak.Megnyugtatta őket a közelségem. És az egy tévhit,hogy a falkavezér nem alszik a a többiekkel együtt.
2011. dec. 18. 22:07
53/154 Akiteki válasza:
Én is sokszor megtettem, hogy inkább a kocsiban aludtam a kutyákkal. Még akkor is, ha bevihettem a szállásra. Volt, hogy több kutya volt a szobában, csak a buli ment fél éjszaka. Kiköltöztünk a kocsiba és mindenki békésen aludt. Mondjuk ha lehajtom a hátsó üléseket, kényelmesen meg tudok ágyazni.
Itthon meg olyan jól melegítenek a paplan alatt!
2011. dec. 18. 22:12
54/154 Akiteki válasza:
Mi az, hogy "telitalálat" ez a kérdés? Senki nem tagadta és nem szégyellte. Csak neked okoz ez problémát.
2011. dec. 18. 22:13
55/154 A kérdező kommentje:
Te mentél ki az ő "helyükre" és nem ők a tiedre. Azóta is együtt alszotok? (csak egy kérdés, még mielőbb vennéd a többiek példáját és nekem esnél)
2011. dec. 18. 22:17
56/154 A kérdező kommentje:
De ez telitalálat, ugyanis lehet valami igazság abban amit írtam, egyébként nem támadnátok ennyire látványosan egy kérdés miatt, és nem éreznétek sértve magatokat.
2011. dec. 18. 22:20
57/154 anonim válasza:
Kérdező, hogy milyen sértőt írtál? Ugyan már! A gazdák elveit és nevelési stílusát kritizáltad, megkérdőlyelezted a felelősség érzetüket és a kutyáikhoz való hozzáállásukat. (Fogadjunk, hogy erre sem emlékszel már.) Ez önmagában is épp elég, de még, hogy teljes legyen, nem épp értelmes, normális hangnemben válaszoltál/kérdeztél. (Nekem leginkább egy sértődött kis liba beszédéhez hasonlított.) Emellett nem vagy képes belátni, hogy esetleg másnak is lehet ugyan annyira, ha nem jobban igaza, mint neked. Már a kérdésed is több kivetnivalót hagy azzal, hogy mások szokásaiba akarsz vájkálni. Amúgy imádom az ilyeneket, mikor valaki sokszoros ellentétes választ kap, mint amit hallani akart volna, de nem képes felfogni belőlük semmit, csak a saját igazát hajtogatja. Akkor miért kérdezted? Tudom, nem az én dolgom.
És igen, én is egy ágyban alszok a kutyámmal, de egy szóra lemegy és nincs semmi baj a sorrenddel.
2011. dec. 18. 22:22
58/154 A kérdező kommentje:
Nagyon tévedsz, ugyanis pontosan ilyen támadó válaszokra számitottam. Szerinted engem nem sértegettek meg kritizáltak egyesek? De igen! Egyébként aki akar aludjon a kutyájával, és egészségére!
2011. dec. 18. 22:26
59/154 anonim válasza:
Én mentem ki hozzájuk,mivel be nem tudtam vinni őket,de ez egy kiegyensúlyozott kapcsolatban nem okozhat gondot.Igen utána már együtt aludtam velük,de sajnos ők már nincsenek velem,de a mostani 2 kutyámmal is együtt alszok és tökéletes a kapcsolatunk.
2011. dec. 18. 22:30
60/154 anonim válasza:
Már bocsánat, de mi köze bárkinek, hogy sértegettek és kritizáltak téged? Ez egyéni probléma. Ha neked fáj, írj kérdést itt az egészség kategóriába. Ha meg nem akarnád, hogy még többen kritizáljanak, nem írnál ki ilyen fölösleges és ostoba kérdést. Ezért csak magadra vess.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!