Más is ennyire izgult mielőtt hazavitte a kutyusát?
2 hét múlva hozom haza az első kiskutyámat. Már rettenetesen izgulok! Sokszor meg az is eszembe jut, hogy mi van ha nem tudok megfelelően gondoskodni róla és egy neveletlen kutya lesz belőle, akivel nem bírok? Mert olvashatok bármennyi könyvet, az azért mégsem ugyanaz, mint mikor már élesben történnek a dolgok. Teljesen úgy érzem magam, mintha a gyerekemet várnám!:D Normális ez? Vagy csak én lihegem túl a dolgot?
Bennetek milyen érzések kavarogtak?
Nagyon köszönöm a segítségeteket, élni fogok a lehetőséggel és ha úgy adódik kérdezek!:)
Nem gondoltam egyébként, hogy megijeszteni akartok és örülök, hogy leírtátok a tapasztalataitokat, legalább nem fogom úgy gondolni, hogy én vagyok béna, mert már tudom, hogy másoknak is nehézségei voltak/vannak. Csak azért félek kicsit, mert hajlamos vagyok feladni azokat a dolgokat, amik nem mennek.:( De egy kutyával nem nagyon lehet feladni, mert csak rám számíthat. Jézusom, mibe vágtam én bele!:)
Ne izgulj, az egyik legtündéribb és legszeretnivalóbb fajtát választottad. Nekem is havanesem van, ő már 10 hónapos. Az enyém nagyon gyorsan szocializálódott, pedig nem tanítottuk, csak egyszerűen elvittük sétálni, kirándulni. Attól se tartsál, hogy nehéz lesz a tanítása, mert hihetetlenül gyorsan képesek mindent elsajátítani.
Azt viszont ne felejtsd el, hogy amikor elhozod, kérjé hozzá egy ottani játékot, rongydarabot, amin rajta van a szaga, az megnyugtatja majd a kutyust az új környezetében. A miénk egyébként néhány hét alatt szobatiszta lett. A szülés utáni depressziótól ne tartsál, az ugyanis az embereknél is hormonális úton alakul ki és nem csak úgy jön magától. Az elején úgysem lesz arra időd, hogy azon gondolkodjál "Úr Isten, mit csináljak, vagy mit nem kellett volna csinálnom, vagy mi lesz később". Rá fogsz érezni és a kutyus úgyis fog "szólni", ha nem tetszik neki valami és gyorsan alkalmazkodik is majd hozzátok. Az etetésére figyelj oda, mert piciként elég érzékeny a gyomruk, pl. Pedigree-t ne adjál neki. A vásárlást meg ne vidd túlzásba, egyrészt mert a kutyusok rágással kezdik az életüket, másrészt meg minél több a játéka, annál inkább nehéz megtanítani neki, mivel játszhat és mivel nem, és végül, ha nem felnőtt kutyust veszel, akkor még úgyis fog nőlni és a ruhákat, az alvóhelyet, a hámot, szinte mindent ki fog nőni.
Egyébként ha bármi kérdésed van, vagy tudok segíteni, nekem is írhatsz nyugodtan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!