Melyik a legjobb házőrző kutya?
Falun lakom és mifelénk , megnövekedett a rablások száma.
Az egyik szomszédomhoz a múltkor éjjel betörtek.
Állandóan az jár a fejemben ,hogy én következem. Milyen kutyát javasoltok? Vagy láttok benne megoldást? A kerítés megerősítését már tervbe vettem.
A rotiról azt hallottam ,hogy még a gazdájukra is veszélyt jelenthetnek. Ez igaz? Mert nálunk gyerekek is vannak. Gondolom a szeretet az meglenne ,de megbizható?
A komondor gondozásával mennyi probléma van?
nekem komondorom van,a szőrével abszolút nincs olyan nagy gond,ahogy az ember elsőre hinné.
Itt is tudsz olvasni az tartástechnológiáról: [link]
Saját tapasztalat:
3 éves múlt, még soha nem fürdettük meg,ennek ellenére nem tűnik koszosnak,de nem is vakitóan fehér :)
a szőrébe ha ág darab, vagy bármi más bele megy,kiszoktam szedni,de magától is kimegy.
A feneke körül leszoktam vágni a szőrt :)
Hát mivel nem kiállitási kutya,ezért az állánál is visszavágom a szőrt,igy nem lóg bele a kajába.
Szét kell tépkedni a szőrt,de a tenyésztő akitől ha veszel,ő megmutatja,hogy hogyan kell,meg a füléből is ki kell tépni a szőrt (nem fáj neki )
Félévente szoktam tépkedni a füléből.
És amikor mellettem van a kutya, akkor mindig nézem a szőrét, ha kell kicsit tépkedek rajta,tehát ez nem olyan ápolás,hogy leülsz és 1 napon keresztül rendbe teszed a kutyát,hanem folyamatosan,naponta 5 perc és ennyi,persze ha már felnőtt.
Röviden ennyi :)
Ide ha regisztrálsz,akkor a tapasztalt komondorosok,tenyésztők szivesen segitenek neked:
Vagy ha szivesen kérdezel tőlem,akkor nyugodtan irj privit :)
11 éves a rotim, soha, senkit nem bántott, aki kétlábú. :)
A 4 lábúakkal már más a helyet, de ez tényleg nevelés, szokás kérdése.
Ő nem nagyon találkozott más állatokkal, csak elvétve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!